Πρόκριση στη «ρουλέτα» για την Ατλέτικο

00:38 18/3/2015 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE-ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16-ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: 1-0/3-2 πεν. (0-1)
Γήπεδο: Βιθέντε Καλντερόν

Έστω και στα πέναλτι, η Ατλέτικο κατάφερε ν ακάμψει την αντίσταση της Λεβερκούζεν και να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Σιμεόνε κέρδισε με 1-0 και στα πέναλτι ήταν πιο ψύχραιμη νικώντας κι εκεί με 3-2.

Στο 10ο λεπτό, ο Μπελαράμπι έκανε το σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν βρήκε στόχο για λίγο, ενώ στο 17', ο Σον έκανε το σουτ, αλλά ο Μάντζουκιτς έκοψε σωτήρια ενώ στο 23' ο Σιμεόνε

είδε τον κίπερ του, Μογιά να αποχωρεί τραυματίας. Και τελικά στο 29ο λεπτό η Ατλέτικο στάθηκε τυχερή κι άνοιξε το σκορ. Ο Κάνι τροφοδότησε με το κεφάλι τον Μάριο Σουάρεθ, εκείνος έκανε το σουτ και η μπάλα αφού βρήκε στον Τοπράκ, άλλαξε πορεία, ξεγέλασε τον Λένο και κατέληξε στα δίχτυα της γερμανικής ομάδας. Ένα λεπτό αργότερα, ο Βέντελ πρόλαβε κι έκοψε σωτήρια τον Μάντζουκιτς, ενώ στο 38' το σουτ του Μάριο Σουάρεθ κόντραρε στον Σον και πέρασε μόλις έξω. Στο 45ο λεπτό, ο Βέντελ έκανε το γύρισμα από αριστερά με τον Ομπλάκ να μπλοκάρει

Στην επανάληψη το ματς ήταν πολύ κακό, με τη Λεβερκούζεν να μένει πολύ πίσω και την Ατλέτικο να μην έχει το καθαρό μυαλό να βρει τους χώρους για να απειλήσει τον Λένο. Η πρώτη καλή φάση για τους «ροχιμπλάνκος» στο β' μέρος ήρθε στο 70ο λεπτό. Ο Κόκε εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε λίγο στον Κίσλινγκ και πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 80' ο Αρντά έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Λένο να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να πιέσουν κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο 102' μετά από σέντρα του Χουανφράν ο Γκρισμάν έκανε κακό κοντρόλ κι έχασε την ευκαιρία να πλασάρει, ενώ στο 106' ο Λένο είπε όχι σε σουτ του Γκαρθία.

Στα πέναλτι, η Ατλέτικο ξεκίνησε με το άστοχο πέναλτι του Ραούλ Γκαρθία, ενώ ο Ομπλάκ στη συνέχεια απέκρουσε την εκτέλεση του Τσαλχάνογλου. Ο Γκρισμάν βρήκε στόχο κι έκανε το 1-0 για την Ατλέτικο, ενώ ο Ρόλφες ισοφάρισε. Ο Μάριο Σουάρεθ έκανε το 2-1, ενώ ο Τοπράκ έστειλε άουτ το επόμενο πέναλτι. Όμως ο Λένο είπε όχι στον Κόκε και ο Κάστρο έκανε το 2-2, ενώ ο Τόρες έκανε το 3-2. Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο πέναλτι, ο Κίσλινγκ αστόχησε κι έτσι η Ατλέτικο πέρασε στους 8.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Μογιά (23' Ομπλάκ), Γκάμες, Χουανφράν, Μιράνδα, Χιμένες, Μάριο Σουάρεθ, Αρντά, Κόκε, Γκρισμάν, Κάνι (46' Γκαρθία), Μάντζουκιτς (83' Τόρες)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Σπάχιτς, Χίλμπερτ, Βέντελ, Τοπράκ, Μπέντερ (105' Παπαδόπουλος), Τσαλχάνογλου, Κάστρο, Σον (77' Ρόλφες), Μπελαραμπι, Ντρμιτς (69' Κίσλινγκ).

Keywords
Τυχαία Θέματα