Πέθανε ο Τζακ Χάλεϊ

23:54 17/3/2015 - Πηγή: AEK365

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 51 ετών άφησε ο Τζακ Χάλεϊ. Μέλος της θρυλικής ομάδας των Σικάγο Μπουλς τη σεζόν 1995-96, έγινε ντραφτ των Μπουλς το 1987 και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Εσπανιόλ (1987-88), Σικάγο Μπουλς (1988-89 και 1995-95), Νιου Τζέρσεϊ Νετς (1989-91 και 1997-98), Λος Άντζελες Λέικερς (1991-92), ΑΕΚ (1993), Σαν Αντόνιο Σπερς (1993-95), Σικάγο Μπουλς (1995-96) και Μπόμπκατς (1996-97).

Ο Χάλεϊ αγωνίστηκε σε μόλις ένα ματς της ανεπανάληπτης σεζόν 1995-96 με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς, ενώ

συνολικά έπαιξε σε 341 αγώνες του ΝΒΑ με μέσο όρο 3,5 πόντους, 2,7 ριμπάουντ σε 9,6 λεπτά συμμετοχής. Με την ΑΕΚ είχε αγωνιστεί σε λίγα ματς το 1993, επί Μάκη Ψωμιάδη, και... δεν άργησε να αποχωρήσει.

"Πολύ λυπημένος στο άκουσμα της είδησης ότι ο παλιός μου συμπαίκτης Τζακ Χάλεϊ πέθανε. Σπουδαίο παιδί που κράτησα επαφές στο πέρασμα των χρόνων. RIP", έγραψε στο Twitter ο Σκότι Πίπεν, ενώ ειδική μνεία στον προσωπικό του λογαριασμό έκανε και ο προπονητής των τίτλων, Φιλ Τζάκσον.

Στον Τζακ Χάλεϊ είχε αναφερθεί μόλις πριν τρεις μήνες ο Δημήτρης Καρύδας σε κείμενό του στο Contra.gr. Αναλυτικά:

«Οι Μπουλς πήραν εύκολα και τον παίκτη-κλειδί μαζί με τον Ρόντμαν! Τον Τζακ Χάλεϊ. Τι είναι αυτό; Ο παίκτης που αναδείχθηκε στον πιο τέλειο towel waiver στην ιστορία του ΝΒΑ. Ένας λευκός σέντερ που πέρασε από αρκετές ομάδες και έγινε διάσημος γιατί κουνούσε πετσέτες στον πάγκο όπου βρισκόταν μόνιμα ως 12 παίκτης! Δεν είχε κατορθώσει να παίξει στην ΑΕΚ δύο χρόνια νωρίτερα, όταν σε μια ατυχή επιλογή, τον είχε κουβαλήσει από την Αμερική ο Στιβ Γιατζόγλου. Γιατί ήταν το κλειδί;

Σύμφωνα με την πρώτη σύζυγο του Ρόντμαν, την Ανίκα, μια ξανθή δίμετρη που έγραψε βιβλίο για τον πρώην αγαπημένο της με τίτλο "Χειρότερος από όσο θέλει να είναι", το "σκουλήκι" είχε πάθος με τον τζόγο. Και με μερικά ακόμη πράγματα που αποκαλύπτει η -κατά δήλωση της- μοντέλο Ανίκα, στο βιβλίο όπου ποζάρει γυμνή, πάνω σε μια Χάρλεϊ. Ο Ρόντμαν ανέβαινε για πλάκα σε ένα νοικιασμένο αεροπλάνο, πεταγόταν στο Λας Βέγκας, έχανε μερικές χιλιάδες δολάρια και γύριζε πίσω στην ώρα του για να προλάβει την πρωινή προπόνηση.

Φυσικά, αυτά τα ήξεραν οι Μπουλς, που ήθελαν να κοντρολάρουν τα πάθη του Ρόντμαν. Ο Χάλεϊ μοιραζόταν το ίδιο πάθος για τον τζόγο και όπως αναφέρεται σε ένα άλλο μεταγενέστερο βιβλίο ("Blood on the Horns"), οι Μπουλς τον απέκτησαν για να συντροφεύει τον Ρόντμαν στα ταξίδια ή τις επισκέψεις στα καζίνο και να τον έχει υπό έλεγχο... Ενίοτε και να πληροφορεί τη διοίκηση των Μπουλς. Ο τέλειος παγκίτης έπαιξε ένα παιχνίδι σε ολόκληρη εκείνη τη σεζόν στους Μπουλς. Μερικά λεπτά στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου, ως ανταμοιβή για τις καλές υπηρεσίες που είχε προσφέρει ως "συνοδός" του Ρόντμαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα