Πω, πω ένας Ναδάλ!

08:24 17/8/2013 - Πηγή: AEK365

Βρήκε απέναντί του τον καλύτερο Φέντερερ των τελευταίων μηνών. Βρέθηκε πίσω στα σετ και είχε να «ανέβει» ένα... βουνό. Κι όμως ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι μεγάλο παλικάρι! Ο Ισπανός άσος έκανε σπουδαία ανατροπή, πιστοποίησε πως βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και με 2-1 σετ (5-7, 6-4, 6-3) πέρασε στα ημιτελικά του Masters, στο Σινσινάτι, με την τρίτη σερί νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό του.

Ο Ελβετός μέχρι το τέλος του δεύτερου σετ,

θύμισε σε όλους για ποιο λόγο είναι ο ζωντανός θρύλος του τένις. Προηγήθηκε, παίζοντας εξαιρετικά, βγάζοντας φοβερά χτυπήματα, αποφεύγοντας τα αβίαστα λάθη και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ, προτού αυτό φτάσει στο tie break. Και μάλιστα ο τελευταίος πόντος του ήταν... το κάτι άλλο!

Το δεύτερο σετ κύλησε στο ίδιο μοτίβο, με τον King Roger να σώζει νωρίς δύο μπρέικ πόιντ. Αφού πέρασαν τα γκέιμ, κλήθηκε να σερβίρει για να παραμείνει ζωντανός στο σετ. Ενώ φαινόταν πως δεν θα κινδυνεύσει κι αφού έσωσε ένα μπρέικ πόιντ, τελικά δεν τα κατάφερε στο δεύτερο, με τον Ράφα να ισοφαρίζει σε 1-1 (6-4), ξεσπώντας!

Το μομέντουμ είχε περάσει στον «βασιλιά του χώματος». Και φάνηκε με το καλημέρα στο τρίτο σετ, όπου έκανε μπρέικ και έγινε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση. Όσο κι αν προσπάθησε ο Φέντερερ, είχε πλέον χάσει τη συγκέντρωσή του. Τα πάντα είχαν κριθεί, καθώς παρά τα τέσσερα ματς πόιντ που έσωσε ο Ελβετός, το νούμερο τρία στον κόσμο δεν γινόταν να το χάσει. Κι επιβεβαιώθηκε, παίρνοντας την νίκη με 6-3.

Για τον περσινό κάτοχο του τίτλου, το κακό είναι διπλό. Από τη νέα εβδομάδα πέφτει σίγουρα στο νούμερο έξι(!!) στον κόσμο. Πριν από δέκα χρόνια (και βάλε) είχε να βρεθεί εκτός top-5. Αν πάλι ο Ντελ Πότρο, προκριθεί στον τελικό, τότε ο King Roger, πέφτει έβδομος! Από την άλλη, ο Ναδάλ είναι πλέον δύο νίκες μακριά από τον ένατο τίτλο του μέσα στο 2013 και την άνοδό του στο νούμερο δύο της κατάταξης (στα ημιτελικά παίζει με τον Μπέρντιχ. Ντελ Πότρο-Ίσνερ το άλλο ζευγάρι). Αν τα καταφέρει, τότε θα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην κορυφή στο τέλος του χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα