Όλο το βράδυ καίγεται η Θάσος

08:24 17/8/2013 - Πηγή: AEK365

Συνεχίζει να κατακαίει τη Θάσο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή σε χαράδρα στην περιοχή Καλλιράχη. Στο σημείο επιχειρούν 16 οχήματα της Πυροσβεστικής με 52 πυροσβέστες και 59 άτομο πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για τμήμα του αναγεννημένου δάσους μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1989.

Η πρόσβαση προς το σημείο της φωτιάς είναι πολύ δύσκολη, καθώς πρόκειται για δύσβατη περιοχή. Για το λόγο αυτό έφτασαν στο νησί

ερπυστριοφόρα οχήματα, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα είναι ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου, των ιδιωτών του νησιού και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για τον καλύτερο συντονισμό του έργου της πυρόσβεσης βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης και ο περιφερειακός διοικητής ΑΜ-Θ του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ίδια ώρα, σε ύφεση είναι η φωτιά στην περιοχή Μπάλα Αχαΐας, ενώ οι πυρκαγιές στις Λιβανάτες Φθιώτιδας και στο Κατσιμίδι Αττικής έχουν τεθεί από χθες υπό μερικό έλεγχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα