Πεδίο μάχης η Ρώμη

21:05 15/10/2011 - Πηγή: AEK365

Μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις των Αγανακτισμένων διοργανώθηκε σήμερα στη Ρώμη, η οποία όμως αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

Από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών, σύμφωνα με αναφορές πρακτορείων, αποσπάστηκαν κουκουλοφόροι οι οποίοι έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών.

Ένα κτίριο υπέστη ζημιές από τη φωτιά που μεταδόθηκε από ένα καμένο αυτοκίνητο.

Κοντά στο Κολοσσαίο διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες και μπουκάλια, σε κάποιες περιπτώσεις και πυροτεχνήματα, συγκρούστηκαν με την αστυνομία που απάντησε με δακρυγόνα. Άλλοι διαδηλωτές μπήκαν σε γραφεία που ανήκουν στο υπουργείο Άμυνας και προκάλεσαν φθορές, ανέφερε το ANSA.

Αναφέρεται ακόμη ότι ένα άτομο μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο.

Από το πρωί του Σαββάτου πάνω από 700 λεωφορεία με διαδηλωτές έφτασαν στην ιταλική πρωτεύουσα, την ώρα που στους δρόμους της βρίσκονταν ήδη φοιτητές.

Πέρα από τα κοινά αιτήματα του κινήματος οι Ιταλοί διαδηλωτές εκφράζουν την οργή τους για τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τα μέτρα λιτότητας που εισήγαγε ο οποίος μόλις την Παρασκευή ξεπέρασε -έστω και οριακά- τον σκόπελο άλλης μια ψηφοφορίας εμπιστοσύνης σε μία Βουλή οριακών ισορροπιών.

Σε ένα άλλο περιστατικό, φοιτητές εισέβαλαν την Παρασκευή στα γραφεία της Goldman Sachs στο Μιλάνο και έγραψαν συνθήματα ενώ άλλοι πέταξαν αβγά στα γραφεία της τράπεζας UniCredit.

Keywords
Τυχαία Θέματα