Πανούσης: Ανακάλεσα τη διαταγή, ζητήθηκαν παραιτήσεις

10:39 4/3/2015 - Πηγή: AEK365

Θύελλα έχει ξεσπάσει με την διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή σύμφωνα με την οποία πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση στη χώρα μας (σ.σ. η αρχή είχε γίνει από την Αμυγδαλέζα) και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού, αλλά μόνο παράνομης εισόδου σε ελληνικό έδαφος.
Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πανούσης, επανέλαβε ότι είχε άγνοια για το ζήτημα και ότι έμεινε με το στόμα ανοιχτό χθες που το πληροφορήθηκε από τα κανάλια. Επισήμανε ότι η σχετική διαταγή έχει

ανακληθεί, πως και διέταξε έρευνα, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ζήτησε τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων αξιωματικών.
Όσον αφορά στην απόφαση ο κ. Πανούσης τόνισε: «Δεν μπορεί ένας ταξίαρχος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις» και διερωτήθηκε μάλιστα σε αυτό το σημείο «πώς είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις».
«Δεν έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση μεταναστευτική πολιτική. Ακόμα δεν έχει καν διαμορφωθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής». Για τη συγκεκριμένη διαταγή ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως δεν είχε καμία γνώση και πως θα αναζητηθεί όλη η διαδρομή του συγκεκριμένου εγγράφου. Όσο για το περιεχόμενο του επισήμανε πως το περιεχόμενο της διαταγής είναι καταγραφή διάσπαρτων διατάξεων και νόμων που ισχύουν. «Αυτό δεν δημιουργεί πολιτική...Έχει νομική βάση, δεν έχει όμως πολιτική. Δεν έχει γίνει άλλωστε καμία εξαγγελία από την κυβέρνηση».
Σε ερώτηση του ΘΕΜΑτος για την μεταφορά με λεωφορεία συνοδεία περιπολικού από την Αμυγδαλέζα στην Ομόνοια παράνομων μεταναστών, ο κ. Πανούσης δήλωσε άγνοια και πως θα ψάξει να δει τι συμβαίνει. Επισήμανε δε για την Αμυγδαλέζα πως έχουν ακουστεί διάφοροι μύθοι...
Αναφορικά με το τι τελικά θα ισχύσει για τους παράνομους μετανάστες είπε πως η πολιτική απόφαση για το πώς θα περάσουμε από το ένα σύστημα στο άλλο δεν έχει ληφθεί ακόμα. Χαρακτήρισε πάντως «αναποτελεσματικό μέτρο» τα κέντρα κράτησης, γιατί όπως είπε δεν μειώθηκαν οι μετανάστες.
Επίσης άφησε αιχμές κατά του κ. Σαμαρά λέγοντας: «Εγώ δεν πείστηκα για το λογο που ο κ. Σαμαράς έβγαλε ανακοίνωση αμέσως μετά από ρεπορτάζ χωρίς να ψάξει την είδηση».
Τέλος, ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για «ζούγκλα παραπληροφόρησης», γι αυτό, όπως υπογράμμισε, δεν θα δίνει συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, αλλά θα ενημερώνει με ανακοινώσεις τους δημοσιογράφους.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα