«Αγωνιστικό και οικονομικό φιάσκο ο Χάρα»

09:06 4/3/2015 - Πηγή: AEK365

Τον Ιανουάριο και μετά από εισήγηση του Βίτορ Περέιρα, ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Φράνκο Χάρα δίνοντας 1.75 εκ. ευρώ στη Μπενφίκα με τον Αργεντινό να μην αποδίδει τα αναμενόμενα στο διάστημα παρουσίας του στους πρωταθλητές Πορτογαλίας.
Μάλιστα, η ιστοσελίδα maisfutebol ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής και έβγαλε το συμπέρασμα πως η μεταγραφή του Χάρα αποδείχτηκε ένα φιάσκο, αγωνιστικό και οικονομικό, για τη Μπενφίκα.
Συγκεκριμένα,

στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας αναφέρεται το εξής: "Η ανάλυση των οικονομικών δεδομένων της μεταγραφής του Φράνκο Χάρα μας οδηγεί σε ένα ασφαλές συμπέρασμα: η μεταγραφή αυτή εξελίχθηκε σε ένα αγωνιστικό και οικονομικό φιάσκο για τη Μπενφίκα. Ο Αργεντινός εξτρέμ δεν μπόρεσε να βρει ποτέ θέση στην ομάδα και παραχωρήθηκε δανεικός σε αρκετές περιπτώσεις πριν τελικά πουληθεί τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τις οικονομικές εκθέσεις της Μπενφίκα, η μεταγραφή του από την Άρσεναλ Σαραντί κόστισε 5.5 εκ. ευρώ ενώ η παραχώρηση του έφερε στον σύλλογο μόλις 1.75 εκ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι στα 4.5 χρόνια του στους αετούς η αξία του έπεσε κατά 3.75 εκ. ευρώ, μια υποτίμηση της τάξεως των 830.000 ευρώ ετησίως".

Keywords
Τυχαία Θέματα