«Λαχτάρα» με τα ασφράγιστα δελτία (VIDEO)

09:17 4/3/2015 - Πηγή: AEK365

Μια πολύ παράξενη ιστορία είχε ξεκινήσει σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια και είχε απασχολήσει την ΑΕΚ. Παρά το γεγονός ότι η αθηναϊκή ομάδα είχε νικήσει καθαρά και δίκαια στην έδρα του άρη με 2-1, κινδύνευσε να χάσει τον αγώνα στα χαρτιά εξ αιτίας μιας τυπικής παράλειψης.

Η παράλειψη αυτή αφορούσε τα ιατρικά δελτία των παικτών της ομάδας, τα οποία είχαν μείνει αθεώρητα για πάνω από δύο μήνες. Σε μια εποχή που η ΠΑΕ ΑΕΚ υπολειτουργούσε σε όλα τα

επίπεδα (η ομάδα είχε τερματίσει 7η στο τέλος της σεζόν, ενώ ο Κώστας Νεστορίδης είχε επιστρατευθεί για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο σε ρόλο υπηρεσιακού προπονητή) και που θύμιζε -σύμφωνα με παλαιότερη ομολογία βασικού παίκτη της- «ερασιτεχνικό σωματείο της τότε εποχής», κάτι τέτοια φαινόμενα ήταν συχνά.

Μοιραία, αλλοπρόσαλλη ήταν και η αγωνιστική εικόνα. Μετά από τέσσερα ματς χωρίς νίκη, η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη συνέχεια πήγε Χαριλάου. Εκεί βρέθηκε να προηγείται με αυτογκόλ του Ολε Σκόμποε και σουτ του Θωμά Μαύρου στο 16ο λεπτό και κράτησε τη νίκη παρά το γεγονός ότι ο Αρης μείωσε πολύ νωρίς (24') με τον Ζήνδρο.
Αμέσως μετά τον αγώνα, όμως, προέκυψε το θέμα με τα δελτία. Ο Αρης έκανε ένσταση και για μερικές μέρες ο τύπος έγραφε πως η ΑΕΚ δε θα γλίτωνε την τιμωρία. Τελικά, στην εκδίκαση στον αθλητικό δικαστή εμφανίστηκε ένας γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε πάει στο γήπεδο για να σφραγίσει τα ιατρικά δελτία των παικτών της ΑΕΚ, αλλά είχε... σκοντάψει στην τυπολατρεία των υπευθύνων της ΠΑΕ Αρης. Δεν του επετράπη να μπει έγκαιρα στο γήπεδο και ο αγώνας άρχισε και τελείωσε χωρίς να γίνει η θεώρηση.

Η ΑΕΚ αθωώθηκε και κράτησε τους βαθμούς, ενώ ο Αρης πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα 13 χρόνια μετά, όταν υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στη Β' Εθνική. Σε έναν αγώνα με τον Αθηναϊκό στο Βύρωνα, το πούλμαν της ομάδας έφυγε με τα δελτία κλειδωμένα σε αυτό και ο Αρης μηδενίστηκε, χάνοντας τους βαθμούς που θα μπορούσαν να τον έχουν σώσει!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αρβανίτης, Στυλιανόπουλος, Παραπραστανίτης, Λέτσας, Καραγκιοζόπουλος, Μπαλής (40' Χριστόπουλος) Δίντσικος, Αρδίζογλου, Χατζηιωαννίδης (61' Κώττης) Βλάχος, Μαύρος

Στις 4 Μαρτίου

4/3/34 ΑΕΚ-Γουδή 3-3 (Πρωτάθλημα Ελλάδας)
4/3/62 ΑΕΚ-Δόξα Δράμας 3-1 (Α' Εθνική -ο τερματοφύλακας της Δόξας Διονυσιάδης απέκρουσε πέναλτι του Νεστορίδης και ο μεγάλος άσος είχε να το λέει ότι μόνο αυτός τον είχε σταματήσει από τα 11 μέτρα)
4/3/73 Πανιώνιος-AEK 2-1 (Α' Εθνική)
4/3/79 ΑΕΚ-Πανιώνιος 4-0 (Α' Εθνική)
4/3/90 Oλυμπιακός-AEK 1-0 (Α' Εθνική -μαγική εικόνα, με την ΑΕΚ να χάνει μεγάλες ευκαιρίες, αλλά να δέχεται το γκολ στο τέλος από τον Αποστολάκη)
4/3/92 ΑΕΚ-Ηρακλής 4-0 (Πρωτάθλημα Ελλάδας -επαναληπτικός της φάσης των 16)

Keywords
Τυχαία Θέματα