Οι μορφές των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων

11:42 13/8/2012 - Πηγή: AEK365

Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα)-Στίβος

Με την εμφατική νίκη στα 100μ. με 9.63, καλύτερη επίδοση από το 9.69 στο Πεκίνο, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ φρόντισε να διαλύσει κάθε αμφιβολία που είχε δημιουργηθεί μετά τις δυο ήττες του στα τράιαλ της Τζαμάικα από τον φίλο του τον Γιόχαν Μπλέικ ενώ με το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πέτυχε ανεπανάληπτο διαδοχικό νταμπλ καθώς το ίδιο είχε καταφέρει και στο Πεκίνο, δηλαδή χρυσό μετάλλιο στα 100μ. και στα 200μ. Με αυτό τον τρόπο ο Μπολτ απέδειξε πως είναι αχτύπητος και, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, είναι πλέον ένας ζωντανός θρύλος.

Όσκαρ

Πιστόριους (Νότιος Αφρική)- Στίβος

Σε ηλικία 11 μηνών έχασε τα κάτω άκρα του λόγω προβλήματος στην περόνη και από τότε υποχρεώθηκε να χρησιμοποιεί τεχνητά μέλη. Όμως αυτό δεν εμπόδισε τον 25χρονο αθλητή να ζήσει το όνειρο του, δηλαδή την συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα. Μάλιστα ο Νοτιοαφρικανός προκρίθηκε και στα ημιτελικά των 400μ. ενώ το δικό του χρυσό "μετάλλιο" πέρα από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των θεατών, ήταν η κίνηση του "χρυσού" Ολυμπιονίκη, Κίρανι Τζέιμς από την Γρανάδα να του ζητήσει να αλλάξουν φανέλες μετά τον ημιτελικό.

Μάικλ Φελπς (Αμερική)- Κολύμβηση

Με 4 χρυσά και 2 αργυρά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Μάικλ Φελπς ολοκλήρωσε μια μεγαλειώδης καριέρα στο Λονδίνο σε ηλικία μόλις 27 ετών. Στην διάρκεια της καριέρας του ο Αμερικανός κολυμβητής κατέκτησε συνολικά 71 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Παναμερικανικούς Αγώνες ενώ στο Πεκίνο κατάφερε να κατακτήσει 8 χρυσά μετάλλια. Μάλιστα με 22 μετάλλια σε Ολυμπιάδες, ο Φελπς ξεπέρασε το ρεκόρ της ρωσίδας γυμνάστριας, Λαρίσα Λατίνινα που κατείχε από το 1964 έχοντας κατακτήσει 18 μετάλλια σε Ολυμπιάδες. Ωστόσο ο προπονητής και δεύτερος πατέρας του Φελπς, ο Μπομπ Μπάουμαν δεν διστάζει να πει πως "από το 2004 έως το 2008 δεν ήταν τέλειος γιατί είχε χάσει πέντε προπονήσεις".

Γε Σίβεν (Κίνα)- Κολύμβηση

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ήταν η Γε Σίβεν όχι τόσο λόγω των δυο χρυσών μεταλλίων και του παγκοσμίου ρεκόρ αλλά κυρίως για τις... ανδρικές επιδόσεις της που αμφισβητήθηκαν έντονα, κυρίως από τους Αμερικανούς. Η 16χρονη κολυμβήτρια κατέκτησε δυο χρυσά μετάλλια στα 200μ. και στα 400μ. μεικτής ατομικής όπου μάλιστα έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ ενώ πραγματοποίησε και απίστευτα 50άρια στο ελεύθερο. Μάλιστα οι επιδόσεις της ήταν καλύτερες από του Αμερικανού Ράιαν Λόχτε με τους Αμερικανούς να αφήνουν υπόνοιες για ντόπινγκ και τους Κινέζους να σπεύδουν να στηρίξουν την 16χρονη Γε Σίβεν.

Μπράντλεϊ Γουίγκινς και Κρις Χόι (Μ.Βρετανία)- Ποδηλασία

Ο 32χρονος Μπράντλεϊ Γουίγκινς έγινε ο πρώτος ποδηλάτης που κατακτά την ίδια χρονιά και τον Γύρο της Γαλλίας και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο ενώ είναι εκείνος που την 1η Αυγούστου χάρισε στην Μεγάλη Βρετανία το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Παράλληλα ο Γουίγκινς στην ατομική χρονομέτρηση κατέκτησε το τέταρτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και 7ο συ

Keywords
Τυχαία Θέματα