Αλαφούζος: Θα πολεμήσουμε το κακό

10:32 13/8/2012 - Πηγή: AEK365

Στο περιθώριο του φιλικού προετοιμασίας του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ανόρθωση στην Κύπρο, ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε σε οργανωμένους οπαδούς της ομάδας στην Λάρνακα και διαβεβαίωσε πως θα πολεμήσει οτιδήποτε κάνει κακό στην ομάδα ενώ για τις επιθέσεις που δέχεται υπογράμμισε πως εκείνος διαλέγει πώς θα τους αντιμετωπίσει και όχι εκείνοι που του επιτίθενται.

Ακολουθούν αποσπάσματα της ομιλίας του επικεφαλής

της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας"

Για την "Παναθηναϊκή Συμμαχία": "Είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο. Όλα τα λεφτά μπαίνουν απευθείας στην αύξηση. Θα υπάρξει πλήρης ανάλυση στα μέλη για το πού και πώς ξοδεύτηκαν τα χρήματα. Χαρακτηριστικό μας είναι η διαφάνεια".
Για τα βήματα που έχουν γίνει από την ημέρα που ασχολήθηκε με τον Παναθηναϊκό: "Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε καθόλου χρόνο και όλα έπρεπε να γίνουν πολύ γρήγορα. Έπρεπε πρώτα να βρούμε λεφτά να πληρωθούν οι παίκτες. Μετά να μιλήσουμε με την ΕΠΟ από την οποία δεν είχαμε και την καλύτερη ανταπόκριση. Μετά να πάμε στην UEFA και μετά αρχίσαμε να λειτουργούμε σαν ομάδα".
Σε εκείνο το σημείο ο κόσμος φώναζε πως "μας την έφεραν στην UEFA" με τον Αλαφούζο να απαντά ότι "αυτός ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός, τα άλλα δεν θέλουμε".
Για τις σχέσεις του με τον Ενιαίο Φορέα: "Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με τον Φορέα. Η Θύρα 13 είναι η καρδιά του Παναθηναϊκού και δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε συνεργασία μαζί τους. Προσωπικά έχω πάει πολλές φορές στον Κεντρικό Σύνδεσμο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και είμαι σε ανοικτή γραμμή μαζί τους. Έχουμε βέβαια και πολλά θέματα να λύσουμε. Πέρσι με την δικαιολογημένη αγανάκτηση από αυτά που συνέβαιναν γύρω τους και εναντίον της ομάδας, οι οπαδοί είχαν σε ορισμένες στιγμές ανάρμοστες συμπεριφορές οι οποίες στοίχισαν και στον σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση η Θύρα 13 είναι οι πιο φανατικοί Παναθηναϊκοί και τους θέλουμε δίπλα μας".
Για τα στημένα και αν είναι αισιόδοξος πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα: "Αν δεν το πιστέψουμε δεν θα αλλάξει ποτέ. Δεν ζούμε σε μια τέλεια κοινωνία, αλλά δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Βήμα-βήμα θα πολεμήσουμε το κακό και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε".
Για το αν οι μετοχές επιστρέψουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη αν δεν πάει καλά το εγχείρημα: "Μόνο η γενική συνέλευση και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και οποιαδήποτε απόφαση περνάει από τα χέρια της. Να ξέρετε πάντως πως το καταστατικό προβλέπει πως σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο διαλυθεί η Παναθηναϊκή Συμμαχία, οι μετοχές περνούν στον Ερασιτέχνη. Οι μετοχές ανήκουν σε εμάς, στον κόσμο. Ακόμη και για την συμφωνία που κάποιοι λέτε, είναι μια απλή συμφωνία, θα την βγάλουμε και στο Ίντερνετ για να την δείτε".
Για την καταπολέμηση των αδικιών στο ελληνικό πρωτάθλημα: "Το ελληνικό ποδόσφαιρο κυριαρχείται από ανθρώπους που κάνουν ξένα πράγματα προς εμάς. Θα τα πολεμήσουμε. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Ο Παναθηναϊκός ανήκει στον κόσμο του".
Για τον Καραγκούνη: "Λίγο πολύ τα έχετε μάθει. Αν ο

Keywords
Τυχαία Θέματα