Ο «Τάγκμπα» εκτέλεσε τον ΑΠΟΕΛ

17:38 11/1/2015 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ- 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ 2-1
(66', 72' Ταγκμπατζούμι/ 12' Ρίισε)

Τις προβληματικές εμφανίσεις συνέχισε ο ΑΠΟΕΛ καθώς έχασε 2-1 στο Τσίρειο από την ΑΕΛ και ο νέος του προπονητής, Τόρστεν Φινκ, έχει πολλή δουλειά προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα ξανά στη κατάκτηση του τίτλου.

Η ΑΕΛ επέστρεψε στις επιτυχίες με ανατροπή μέσα σε έξι λεπτά με πρωταγωνιστή τον Ταγκμπατζούμι.
Στο 12ο λεπτό, ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε, ο Αλεξάνδρου έβγαλε τη σέντρα και ο Ρίισε με κεφαλιά νίκησε το Ρομέρο για το 1-0 των πρωταθλητών. Μετά το γκολ, οπαδοί του ΑΠΟΕΛ πέταξαν καπνογόνα και ορισμένοι από αυτούς μπήκαν στο γήπεδο με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί προσωρινά.
Στο 16' το παιχνίδι άρχισε ξανά αλλά υπήρξε νέα διακοπή γιατί αυτή τη φορά ήταν οι οπαδοί της ΑΕΛ εκείνη που εισέβαλαν στο γήπεδο και τρία λεπτά μετά τη δεύτερη διακοπή, ο διαιτητής Δημήτρης Μασιάς πήγε στα αποδυτήρια μαζί με τους βοηθούς του.
Στην επανάληψη, η ΑΕΛ μπήκε αποφασισμένη για την ανατροπή και στο 66ο λεπτό κέρδισε πέναλτι όταν ο Αμορίν ανέτρεψε τον Καρλίτος. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ταγκμπατζούμι, νίκησε τον Πάρντο και έφερε το ματς στα ίσια.
Πριν προλάβει να συνέλθει ο ΑΠΟΕΛ, δέχτηκε δεύτερο γκολ και πάλι από τον Ταγκμπατζούμι. Μάλιστα, στο 84ο λεπτό η ΑΕΛ θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ. Ο Ελευθερίου σούταρε, ο Πάρντο έσωσε και στην εξέλιξη της φάσης ο σκόρερ της ΑΕΛ έστειλε τη μπάλα πάνω στον Πάρντο.
Πάντως, ο ΑΠΟΕΛ έχασε σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Παπάζογλου έπιασε τη κεφαλιά αλλά ο Ρομέρο απέκρουσε εντυπωσιακά. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος και πλέον ο ΑΠΟΕΛ κινδυνεύει να πέσει από τη πρώτη θέση αν τη Δευτέρα ο Απόλλων Λεμεσού κερδίσει τον Οθέλο.

Αγία Νάπα-Ανόρθωση 1-5
(71' Παναγιότοφ/ 33' Κάλβο, 56', 75' Μακρής, 84', 92' Αβραάμ)
Στο "Τάσος Μάρκου", η Ανόρθωση δικαιολόγησε το τίτλο του φαβορί κερδίζοντας 5-1 εκτός έδρας την Αγία Νάπα. Στο 32ο λεπτό η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Νούχου από τον Μέσσιο, ο Κάλβο εκτέλεσε, ο Αθανασίου απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Ισπανός έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Στην επανάληψη, η Αγία Νάπα έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν κέρδισε πέναλτι στο 54ο λεπτό σε ανατροπή του Μάρτσιεφ από τον Χόλγκερσον. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κολοκούδιας, αλλά ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης, Καμίνσκι, έδιωξε και στην επαναφορά ο Κολοκούδιας σούταρε άουτ.
Η Αγία Νάπα συνέχιζε να ψάχνει την ισοφάριση αλλά στο 56ο λεπτό η Ανόρθωση σε αντεπίθεση έκανε το 0-2. Ο Αμπουρτζάνια προσπάθησε να περάσει στον Εντέ, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Μακρή που με διπλή προσπάθεια διπλασίασε τα τέρματα της "Κυρίας".
Τελικά οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 71' με τον Χάμπερ να περνά τη μπάλα στον Μάρτσιεφ, εκείνος στον Παναγιότοφ που πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-2. Η χαρά της Αγίας Νάπα κράτησε λίγο γιατί τρία λεπτά αργότερα ήρθε το τρίτο γκολ της Ανόρθωσης.
Όλα ξεκίνησαν από πέναλτι που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Γκαρσία εκτέλεσε, ο Αθανασίου απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης ο Αβραάμ σούταρε για να διώξει ο τερματοφύλακας σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα πήγε στο πρώτο δοκάρι και ο Μακρής με δυνατό σουτ την έστειλε πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 1-3.
Η Ανόρθωση έβαλε άλλα δυο γκολ με σκόρερ τον Αβραάμ που στο 84' και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 1-5 για τη "Κυρία".
Για την Ανόρθωση ήταν η έβδομη νίκη που τη φέρνει στην 7η θέση με την Αγία Νάπα να παραμένει ουραγός.

Keywords
Τυχαία Θέματα