«Να γεμίσει ΑΕΚτζήδες η ΑΕΚ Χαλκίδας»

13:02 10/12/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Γιάννης Ελευθεριάδης είναι εδώ και 2,5 χρόνια πρόεδρος της ΑΕΚ Χαλκίδας, μιας από τις τρεις ιστορικότερες ομάδες του Νομού Ευβοίας. Μιλώντας στο Starsports.gr, αφηγείται την ιστορική εξέλιξη της ομάδας, αναλύει τους στόχους της και εξηγεί τη σχέση της με την ΑΕΚ τώρα, αλλά και πώς θέλει να εξελιχθεί στο μέλλον. Αναλυτικά:


Κύριε Ελευθεριάδη, η ΑΕΚ Χαλκίδας είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες της Εύβοιας.

Η ΑΕΚ Χαλκίδας δημιουργήθηκε το 1928, είναι μια

από τις τρεις πρώτες ομάδες που έγιναν μαζί με τη Προποντίδα και τον Ολυμπιακό Χαλκίδας. Η έδρα της από τη πρώτη μέρα της δημιουργίας της είναι η περιοχή του Άγου Γιάννη. Προσφυγική περιοχή, όπως προσφυγική είναι και η ΑΕΚ.

Γνωρίζουμε ποιοι ίδρυσαν την ΑΕΚ Χαλκίδας;
Ιδρυτές της ήταν ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Αριστείδης Ποζίδης και ο Ισαάκ Εμμανουηλίδης. Ο Μιχαηλίδης είχε ασχοληθεί σοβαρά με το ποδόσφαιρο και στη Κωνσταντινούπολη. Ήταν πρόσφυγες που είχαν την ίδια ανάγκη με τους ιδρυτές της ΑΕΚ Αθηνών. Εμπνεύστηκαν από την ίδρυση της ΑΕΚ και έτσι ίδρυσαν μια ΑΕΚ και στη Χαλκίδα.

Η δική σας εμπλοκή με την ΑΕΚ Χαλκίδας πώς γίνεται;
Η ΑΕΚ Χαλκίδας για μένα είναι η πρώτη μου γνωριμία με ομάδα και το ποδόσφαιρο. Σε ηλικία 12 ετών, ερχόμενος τα καλοκαίρια από τη Σκύρο για διακοπές στο παππού και τη γιαγιά, με έπαιρναν μαζί τους οι θείοι μου που ήταν ποδοσφαιριστές στην ομάδα.

Έτσι γίνεται αυτό το κλικ με την ομάδα;
Συμμετέχω μαζί τους στις προπονήσεις. Η ομάδα ήταν πολύ οργανωμένη τότε πρωταγωνιστούσε στη Α' κατηγορία. Έδρα της της το πάρκο του λαού όπως και σήμερα αλλά τότε ήταν ξερό. Έτσι αγάπησα αυτή την ομάδα και κατάλαβα ότι είμαι ΑΕΚτζής. Τα χρόνια που έπαιξα μπάλα στη Σκύρο. αλλά και σε άλλες ομάδες πάντα είχα στο μυαλό μου την ΑΕΚ.

Και πότε αναλαμβάνετε πρόεδρος;
Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο και δραστηριοποιήθηκα επιχειρηματικά σε αυτή τη περιοχή ζήτησα από το Γιώργο Αρτίσογλου να αναλάβω την ομάδα κάτι που έγινε το καλοκαίρι του 2012.

Η ομάδα ήταν σε παρακμή τότε.
Χωρίς να θέλω να προσβάλλω το Γιώργο που έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα και στο ποδόσφαιρο της Εύβοιας η ομάδα ήταν σε παρακμή, καθώς και εκείνος μεγάλωσε ηλικιακά αλλά δεν είχε και καμία υποστήριξη, ενώ και το γήπεδο είχε κλείσει για 6 χρόνια.

Μπορούμε να πούμε ότι η ΑΕΚ ξαναγεννιέται;
Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Το θέμα των μεταγραφών που θα ισχύσει από το χρόνου είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Επίσης το γηπεδικό. Ένα γήπεδο που παραδόθηκε ούτε ένα χρόνο τώρα και λείπουν 3-4 εκατοστά καουτσούκ. Σε 2 χρόνια θα έχει καταστραφεί. Να πούμε για τα εισιτήρια, με την Ιστιαία είχαμε 200 άτομα και εισπράξαμε 150 ευρώ.

Ο κόσμος όμως ξαναγύρισε στο γήπεδο;
Οι Αεκτζήδες είμαστε πολλοί. Οι Αεκτζήδες είναι διψασμένοι , μας έχει λείψει η χαρά. Η ομάδα έχει πολύ κόσμο που για διάφορους λόγους είχε φύγει από το γήπεδο.

Φτάνουμε στη 3η Δεκεμβρίου που η ΑΕΚ πέρασε στους 4 του κυπέλλου. Μεγάλη ημέρα για τη σύγχρονη ιστορία της;
Για εμένα είναι μια επιβράβευση των 2,5 χρόνων που ασχολούμαι με την ομάδα. Η εμφάνιση και το αποτέλεσμα μου έδειξε ότι κάτι έχουμε κάνει σε όλα τα επίπεδα. Σε επίπεδο φιλοξενίας στην αντίπαλη ομάδα, από ποδοσφαιρική συμπεριφορά και αγωνιστικότητας και από τη παρουσία του κόσμου. Ο κόσμος πήρε μεγάλη χαρά, ανατρίχιασε. Η κόρη μου που ήρθε στο γήπεδο με ρωτούσε «μπαμπά πότε ξαναπαίζουμε για να πάμε στο γήπεδο».

Η διοίκηση μιας ομάδας πρέπει να γίνεται από έναν ή από πολλούς;
Η διοίκηση πρέπει να γίνεται από έναν, είναι μοναχικός δρόμος. Οι συλλογικές προσπάθειες δεν με εκφράζουν.

Νέος προπονητής της ομάδας είναι ο Μάρκος Καραμάνης.
Το Μάρκο το ξέρω πολλά χρόνια επειδή είναι και αυτός από τη Σκύρο. Έφερε σε εμάς πάρα πολλά πράγματα. Καταρχήν το κομμάτι της πειθαρχίας. Ο Μάρκος είναι σοβαρός και αυτά που ζητάει από τους ποδοσφαιριστές τα ξέρει όχι θεωρητικά αλλά τα έχει ζήσει.

Αρχηγός ο Ηλίας Παπαιωάννου.
Ο Ηλίας είναι η ψυχή της ομάδας. Ένα τεράστιο κεφάλαιο. Ένας από τους top ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα τα τελευταία 20-25 χρόνια. Μπορεί να πάρει την ομάδα από το χέρι και να πάρει ένα αποτέλεσμα, που θα πει τώρα θα βάλω γκολ και θα το βάλει και θα δουλέψει περισσότερο και από το πιο μικρό παίκτη στη προπόνηση.

Από εδώ και πέρα τι να περιμένουμε από την ΑΕΚ Χαλκίδας. Ποιοι είναι οι στόχοι σας ;
Θέλω να γεμίσω την ομάδα με ΑΕΚτζήδες που να είναι ΑΕΚ Χαλκίδας και ΑΕΚ Αθηνών. Αυτό είναι το βασικότερο κομμάτι. Και ο Ηλίας Παπαιωάννου είναι ΑΕΚτζής, γι' αυτό ήρθε και έδωσε όλα αυτά. Επίσης ένας μεγάλος στόχος είναι μια καλή επικοινωνία με την ΑΕΚ Αθηνών. Βαασικός στόχος είναι να πρωταγωνιστήσουμε στο πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΕ. Τώρα αν είναι φέτος ή σε 1-2 χρόνια δεν το ξέρω, αλλά το τέλος της επόμενης 5ετίας θέλω να μας βρει πρωταγωνιστές στην Α κατηγορία.

Να κλείσουμε με το θέμα των ακαδημιών.
Όταν με το καλό ολοκληρωθεί το γήπεδο μας, είναι ο επόμενος μας στόχος. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι θέλουμε να είμαστε σοβαροί και να μπορέσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά σωστή εκπαίδευση του ποδοσφαίρου. Έχω ήδη κάνει μια επαφή με τον Άκη Ζήκο ώστε να επιβλέπουν τη διαδικασία. Θέλουμε να σηκώσουμε ψηλά της σημαία της ΑΕΚ και στην Εύβοια.

Keywords
Τυχαία Θέματα