Με 7 όρους ο Καμμένος στην κυβέρνηση

20:22 13/5/2012 - Πηγή: AEK365

Με τον Πάνο Καμμένο συναντήθηκε λίγο μετά τις 19.30 ο Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο. Η συνάντηση διήρκησε γύρω στα δεκαπέντε λεπτά.

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Ελληνίδες Έλληνες, πριν από λίγο τελείωσε η συνάντηση κατά μόνας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εμείς από το πρωί διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας. Θα επιθυμούσαμε η συζήτηση να γίνει παρουσία εκείνων των πολιτικών

αρχηγών που κρίνει η προεδρία, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε λύση προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

Ο κ. Καμμενος αναφέρθηκε στην επιστολή του κ. Παπαδήμου που διαβάστηκε από τον κ. Παπούλια και αναφέρεται στην καταστροφή της χώρας αν δεν συγκληθεί κυβέρνηση:

«Ο κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη να κυβερνηθεί ο τόπος. Συμφωνήσαμε. Ο κ. Παπούλιας παρουσίασε μια επιστολή του κ. Παπαδήμου για τα οικονομικά της χώρας.

Τον ρώτησα αν αυτή η ανυπόγραφη επιστολή μπορεί να κοινοποιηθεί. Ο κ. Παπούλιας απάντησε ότι δεν μπορεί να κοινοποιηθεί.

Απάντησα ότι εμείς δεν μπορούμε να διαβάσουμε ένα ανυπόγραφο έγγραφο και ζητήσαμε την ενημέρωση του ελληνικού λαού».

«Ζητήσαμε την παρουσία του διοικητή της ΤτΕ για να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Είναι αδιανόητο να συζητούμε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν δεν γνωρίζουμε την ακριβή κατάσταση των οικονομικών της χώρας.

Ειδικά όταν αυτή η κατάσταση χρησιμοποιήθηκε για τον εκφοβισμό των πολιτών, προκειμένουν να υπογραφούν μνημόνια και σκληρά μέτρα. Ζητήσαμε ακόμα τα πρακτικά για τις συζητήσεις μεταξύ αυτών που παρέδωσαν τη χώρα στους δανειστές και του κ. Τσίπρα», ανέφερε.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι θα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μόνο υπό επτά όρους:

1. Η άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ

2. Η άμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου της Τραπέζης της Ελλάδος

3. Συγκρότηση της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους της χώρας

4. Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων

5. Ομόφωνη διακομματική πρόταση αναθεώρηση του άρθρου 84 περί ευθύνης υπουργών με άμεση εφαρμογή

6. Ενημέρωση του συνόλου της αντιπροσωπείας για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι σήμερα και δημοσιοποίηση των εγγράφων και των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί.

7. Την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων με κάθε μέσο

Keywords
Τυχαία Θέματα