Τη γλίτωσε ο Μπλιντ!

16:01 8/2/2015 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: 1-1
Γήπεδο: Άμπτον Παρκ

Στο τέλος γλίτωσε η Γιουνάιτεντ που έμεινε στο 1-1 με τη Γουέστ Χαμ.

Η Γουέστ Χαμ εφάρμοσε πίεση ψηλά στο γήπεδο από τα πρώτα λεπτά και έδειξε διάθεση να κλείσει τους διαδρόμους στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι που κατάφερε με αρκετά μεγάλη επιτυχία.
Στο 14ο λεπτό μάλιστα έχασε διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ντε Χέα αρχικά έδιωξε σε κόρνερ προσπάθεια του Ένερ Βαλένσια και στην εκτέλεσή του πέταξε και πάλι την μπάλα εκτός εστίας σε ακροβατικό σουτ του επιθετικού από

το Εκουαδόρ.

Στο 26' ήταν σειρά του Αντόνιο Βαλένσια να πρωταγωνιστήσει, καθώς με ωραίο τάκλιν πάνω στον Ντιαφρά Σακό απέτρεψε τα χειρότερα. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Ντε Χέα να βάζει και πάλι στοπ στους αντιπάλους του, που διαμαρτυρήθηκαν αδίκως για πέναλτι στιγμές πριν το τελευταίο σφύριγμα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα εκπληκτικό γκολ του Σεϊκού Κουγιάτε, ο οποίος είχε πλάτη στην εστία, έκανε δύο «ποδαράκια» για να έρθει σε σωστό σημείο και μόλις το έκανε νίκησε τον Ντε Χέα με δυνατό σουτ, προς ευχαρίστηση του Σαμ Άλαρνταϊς.

Η απάντηση της Γιουνάιτεντ ήταν άμεση (53') αλλά όχι ουσιαστική, με τον Ρόμπιν φαν Πέρσι να σουτάρει πάνω στον Αντριάν μετά από πάσα του Ντι Μαρία. Στο 77' ο Ραδαμέλ Φαλκάο επιβεβαίωσε πως δεν βρισκόταν σε καλό βράδυ σουτάροντας εκτός από πλεονεκτικό σημείο υπό την πίεση του Αντριάν, που στο 82' στέρησε το γκολ από τον Φαν Πέρσι με το πόδι.

Ένα λεπτό πριν το τέλος ο Ντάλεϊ Μπλιντ βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και μετά από άτσαλη απόκρουση διαμόρφωσε το τελικό 1-1 με σκαστό σουτ.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Τζένκινσον, Τόμκινς, Κουγιάτε, Κρέσγουελ, Σονγκ, Νομπλ, Νόλαν, Ντάουνινγκ, Σακό, Βαλένσια (83' Τζάρβις)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς, Ρόχο, Σο, Μπλιντ, Ρούνεϊ, Γιανουζάι (73' Φελαϊνί), Ντι Μαρία, Φαλκάο (90+3' Σμόλινγκ), Φαν Πέρσι

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΣΤΟΟΥΚ: 1-1
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Μοιρασιά στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» με τις Νιούκαστλ και Στόουκ να μένουν στο 1-1.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μπροστά από τις εστίες, με τον Ρεμί Καμπελά να δέχεται το στοπ του Ασμίρ Μπέγκοβιτς στο 11ο λεπτό.

Ο Βόσνιος κίπερ στάθηκε και πάλι στο ύψος του σε δύο περιπτώσεις, για να φτάσουμε στο 43' όταν ο Αγιόθε Πέρεθ δεν κατάφερε να βρει στόχο και να ανοίξει το σκορ.

Λίγο πριν το φινάλε, στην άλλη μεριά του γηπέδου, ο Τιμ Κρουλ χρειάστηκε να επέμβει με την σειρά του για να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, διώχνοντας με το αριστερό χέρι κεφαλιά του Ντιουφ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν επίσης χλιαρό, με το πρώτο αξιοσημείωτο να σημειώνεται λίγο μετά το 70', όταν ο Κόλμπακ γλίτωσε την αποβολή (έχοντας ήδη μία κίτρινη κάρτα) για μαρκάρισμα στον Βίκτορ Μόουζες.

Έτσι, στο 74', ο πρώην παίκτης της Σάντερλαντ πήρε την πάσα του Αμεόμπι στο ύψος του πέναλτι και με πολύ ωραίο πλασέ έσπασε τον γόρδιο δεσμό διαμορφώνοντας το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και δεύτερο τέρμα στο ματς, αυτή τη φορά για τους «πότερς», αλλά ο Άιρλαντ ήρθε από θέση οφσάιντ πριν στείλει την μπάλα στην εστία του Κρουλ.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Πίτερ Κράουτς να ισοφαρίζει σε 1-1 με πανέμορφη κεφαλιά έξω από την μικρή περιοχή, έπειτα από σέντρα από την δεξιά πτέρυγα.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Γιάνμαατ, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Αϊνταρά, Σισοκό, Ανίτα (65' Σισέ), Κόλμπακ, Καμπελά (69' Ομπερτάν), Πέρεθ, Αμεόμπι (86' Αμπέντ)

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Μπάρντσλεϊ, Μουνιέσα, Βόλσεϊντ, Γουίλσον (51' Κάμερον), Γουέλαν, Ενζόνζι, Γουόλτερς, Άιρλαντ (82' Κράουτς), Μόουζες, Ντιουφ

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 2-2
Γήπεδο: Ταρφ Μουρ

Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν Μπέρνλι και Γουέστ Μπρομ και μοιράστηκαν από ένα βαθμό.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 7ο λεπτό και ανήκε στην Μπέρνλι, με τον Μπεν Φόστερ να αποκρούει σουτ του Σκοτ Άρφιλντ και με την βοήθεια του δοκαριού να κρατάει το μηδέν για την ομάδα του.

Τρία λεπτά αργότερα ο Άγγλος κίπερ δεν κατάφερε να κάνει τίποτα απέναντι στον Μπαρνς, που, από σέντρα του Ινγκς από αριστερά, νίκησε τον Λέσκοτ και με το κεφάλι έκανε το 1-0. Στο 17' ο Ανιτσέμπε τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Σαΐντο Μπεραχίνο.

Παρόμοιο με το 1-0 ήταν και το 2-0 για τους γηπεδούχους με τον Μπόιντ να βρίσκεται στην δεξιά πτέρυγα, να σεντράρει και τον Ινγκς να νικάει και πάλι τον Λέσκοτ για να δώσει μεγαλύτερο αέρα στην ομάδα του.

Ένα λεπτό πριν την λήξη το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει... τελειώσει αλλά κανείς δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας από γέμισμα του Τρίπιερ για το 3-0. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Γουέστ Μπρομ να πετύχει ένα τεράστιας σημασίας γκολ πριν από τον ημίχρονο με τον Μπραντ να μειώνει σε 2-1 με την τρίτη εύστοχη κεφαλιά του ματς.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Σον Ντάις ζήτησε πέναλτι για την ομάδα του σε μαρκάρισμα του Ντόουσον στον Μπαρνς, αλλά δεν το πήρε ποτέ, για να φτάσουμε στο 67' όταν ο Ιντέγιε έκανε το 2-2 και πάλι με κεφαλιά από κόρνερ του Μπραντ. Δέκα λεπτά πριν το φινάλε οι «clarets» ζήτησαν ακόμη ένα πέναλτι αλλά ούτε σε αυτή την περίπτωση πήραν κάτι.

Στο 87' ο Μπεραχίνο, που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε κάνει και πολύ αισθητή την παρουσία του, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εστία από σέντρα του Μόρισον και έτσι το 2-2 παρέμεινε. Ένα λεπτό αργότερα ο Άγγλος στράικερ στόχευσε καλύτερα αλλά ο Τομ Χίτον με μια πολύ ωραία απόκρουση δεν του επέτρεψε να σκοράρει.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Τρίπιερ, Σακέλ, Κιν, Μι, Μπόιντ, Τζόουνς, Μάρνεϊ (46' Κάιτλι), Άρφιλντ, Μπαρνς, Ινγκς

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Μπερντ (46' Ιντέγιε), Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Λέσκοτ, ΜακΜάναμαν (82' Μόρισον), Φλέτσερ, Γιάκομπ, Μπραντ, Σεσενιό, Ανιτσέμπε (17' Μπεραχίνο)

Keywords
Τυχαία Θέματα