Στον πόντο η Μπάρτσα

15:10 8/2/2015 - Πηγή: AEK365

LA LIGA- 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 2-5
Γήπεδο: Σαν Μαμές

Από την αρχή ξεκινά ουσιαστικά η Λα Λίγκα, καθώς η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 5-2 την Μπιλμπάο, πλησιάζοντας στον πόντο τη Ρεάλ.

Η Μπαρτσελόνα στάθηκε τυχερή στο 16ο λεπτό, καθώς ο Μέσι εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα άλλαξε πορεία στο τείχος και μπέρδεψε τον Ιραϊθόθ, καταλήγοντας στα δίχτυα για το 1-0. Οι Καταλανοί πίεσαν κι άλλο και στο 26ο λεπτό ο Λουίς Σουάρες έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη η Μπιλμπάο μπήκε

λίγο καλύτερα και μείωσε με τον Ρίκο στο 59ο λεπτό, αλλά στο 62' ο Ντε Μάρκος με αυτογκόλ έκανε το 3-1 και στην επόμενη φάση ο Νεϊμάρ έγραψε το 4-1. Το ματς είχε πάρει φωτιά και στο 66ο λεπτό ο Αντούριθ έκανε το 4-2. Στο 74ο λεπτό η Μπιλμπάο έχασε τον Ετσεΐτα με κόκκινη κάρτα κι έτσι στο 88' ο Πέδρο έγραψε το 5-2.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Ετσεΐτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα (53' Αουρτενέτσε), Σαν Χοσέ, Σουσαέτα (69' Μπενιάτ), Λόπεθ, Μουνιαΐν (78' Γουρπέγι), Αντούριθ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Άλμπα, Ματιέ, Πίκε, Άλβες (69' Αντριάνο), Μπούσκετς, Τσάβι (74' Ραφίνια), Ράκιτιτς, Σουάρες (80' Πέδρο), Νεϊμάρ, Μέσι.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ: 1-2
Γήπεδο: Κορνεγιά Ελ Πρατς

Στην τετράδα ξανά η Βαλένθια, που πήρε μεγάλο διπλό με 2-1 μέσα στην έδρα της Εσπανιόλ.

Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν μοιρασμένο, αλλά στην επανάληψη η Βαλένθια μπήκε πολύ δυνατά και στο 62ο λεπτό ο Πιάτι έκανε το 1-0. Το 2-0 έκανε με αυτογκόλ ο Λόπεθ στο 85ο λεπτό και στ 89' η Εσπανιόλ μείωσε με τον

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Παού, Αρμπίγια, Γκονζάλεθ, Μορένο, Ντουάρτε, Σάντσεθ (70' Σεβίγια), Βάσκεθ, Κάνιας, Άλβαρεθ (78' Μοντάνιες), Γκαρθία, Καϊσέδο (68' Στουάνι).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άλβες, Μουστάφι, Μπαραγάν, Ορμπάν, Γκαγιά, Φουέγο, Πιάτι, Ροδρίγο (72' Φεγκουλί), Παρέχο, Πέρεθ (46' Γκόμες), Αλκάθερ (52' Νεγρέδο)

ΧΕΤΑΦΕ-ΣΕΒΙΛΛΗ: 2-1
Γήπεδο: Αλφόνσο Πέρεθ

Σημαντική νίκη με 2-1 πέτυχε η Χετάφε κόντρα στη Σεβίλλη.

Στο 14' και στο 15' οι Σαμίρ και Ιμπόρα έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ στο 29' η Χετάφε πήρε κεφάλι στο σκορ με το πέναλτι του Άλβαρο Βάσκεθ.


Η Σεβίλλη μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 66ο λεπτό ο Κριτσόβιακ έφερε στα ίσα το ματς. Ωστόσο στο 85ο λεπτό ο Πέδρο Λεόν με όμορφο γκολ χάρισε τη νίκη στη Χετάφε.

ΧΕΤΑΦΕ: Ζίνα, Αλέξις, Νάλδο, Βελάσκεθ, Λάγο, Σαράμπια. Λασέν, Ροντριγκεθ, Σαμίρ (72' Χινεστρόθα), Κάστρο (88' Άλεξ), Άλβαρο (78' Λεόν)

ΣΕΒΙΛΛΗ: Ρίκο, Κόκε, Παρέχα, Κολόντζιεστσακ, Ναβάρο, Μπανέγα, Ιμπόρα, Κριτσόβιακ, Μπιά (15' Φιγκέιρας), Άσπας (56' Μουνιόθ), Μπάκα (74' Σουάρεθ)

ΚΟΡΔΟΒΑ-ΑΛΜΕΡΙΑ 1-2

ΓΗΠΕΔΟ: EL ARCANGEL

Στην καριέρα του, ο Μίτσελ Μασέντο είχε βάλει μόλις ένα γκολ αλλά σήμερα έβαλε δυο και οδήγησε την Αλμερία σε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Κόρδοβα στο ντέρμπι της Ανδαλουσίας.
Στο πρώτο μέρος, η Κόρδοβα ήταν η κυρίαρχος του παιχνιδιού με την Αλμερία να έχει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Μόλις στο 9ο λεπτό, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Καρτάμπια.
Στο 21', η Κόρδοβα είχε ευκαιρία και για δεύτερο γκολ αλλά η μπάλα από κεφαλιά του Κρέσπο χτύπησε το δοκάρι.
Η Αλμερία στα πρώτα 45 λεπτά είχε μόλις δυο σουτ, κανένα προς την εστία, αλλά όλα άλλαξαν στην επανάληψη. Αφού πρώτα, στο 54', ο τερματοφύλακας Ζουλιάν έδιωξε σε προσπάθεια του Γκιλάς, στο 62' ήρθε η ισοφάριση.
Ο Ουέλινγκτον Σίλβα βρήκε εξαιρετικά τον Μασέντο και αυτός με ωραίο τελείωμα έφερε το ματς στα ίσια. Η πλήρης ανατροπή ήρθε πέντε λεπτά μετά με τους ίδιους πρωταγωνιστές και τον Μασέντο να πιάνει τη κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.
Από εκεί και πέρα, η Αλμερία κράτησε το υπέρ της σκορ ως το σφύριγμα της λήξης και τώρα βρίσκεται τέσσερις βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Όσο για τη Κόρδοβα, μετράει πλέον τέσσερις σερί ήττες και βρίσκεται στις επικίνδυνες θέσεις.

ΚΟΡΔΟΒΑ: Χουάν Κάρλος, Γκουνίνο, Πάντιτς, Κρέσπο, Εντιμάρ, Ντέιβιντ (84' Αμπέλ Γκόμεζ), Φαούστο Ρόσι (65' Ζουκουλίνι), Μπεμπέ, Καρτάμπια, Γκίλας, Φλορίν (69' Χέλντον)
ΑΛΜΕΡΙΑ: Ζουλιάν, Μασέντο, Μάουρο Ντος Σάντος, Τρουχίγιο, Ντιμπαρμπίερ, Βέρθα, Κορόνα, Ουέλινγκτον Σίλβα (76' Ντάνι Ρομέρα), Σοριάνο (81' Εσπινόζα), Έντγκαρ Μέντες, Τιεβί (89' Τόμας)

Keywords
Τυχαία Θέματα