Επιτέλους νίκη για Ρόμα

15:42 8/2/2015 - Πηγή: AEK365

SERIE A- 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΙΝΤΕΡ-ΠΑΛΕΡΜΟ: 3-0
Γήπεδο: Σαν Σίρο

Στις νίκες επέστρεψε η Ίντερ που επικράτησε με 3-0 της Παλέρμο.

Η Ίντερ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 16ο λεπτό ο Γκουαρίν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι «νερατζούρι» μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη και στο 65ο λεπτό ο Ικάρντι έκανε το 2-0. O ίδιος έγραψε και το τελικό 3-0 στο 88ο λεπτό.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σαντόν, Ρανόκια, Ζουάν, Ναγκατόμο (36' Ντοντό), Γκουαρίν, Μεδέλ, Μπρόζοβιτς, Σακιρί (84' Κόβασιτς), Παλάσιο (82' Καμπανιάρο), Ικάρντι

ΠΑΛΕΡΜΟ: Σορεντίνο, Γκονζάλες, Νταπρελά, Τέρτζι, Μοργκανέλα (75' Ριζπόλι), Γιάγιαλο (66' Μπελότι), Μπαρέτο, Ριγκόνι, Λαζάαρ (77' Έμερσον), Βάσκεθ, Ντιμπάλα.

ΝΑΠΟΛΙ-ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: 3-1
Γήπεδο: Σαν Πάολο

Σταθερά 3η παραμένει η Νάπολι που κέρδισε εύκολα με 3-1 την Ουντνέζε.

Η Νάπολι μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 8ο λεπτό ο Μέρτενς με όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Η πίεση των «παρτενοπέι» συνεχίστηκε και στ 21ο λεπτό ο Γκαμπιαντίνι διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Η Ουντινέζε αντέδρασε και στο 27ο λεπτό ο Θερό μείωσε σε 2-1 με όμορφο πλασέ.

Η Νάπολι είχε τον έλεγχο και στην επανάληψη και στο 59ο λεπτό ο Θερό πέτυχε αυτογκόλ για το 3-1.

ΝΑΠΟΛΙ: Ράφαελ, Αλμπιόλ, Γκουλάμ, Μπρίτος, Μάτζιο, Γκαργκάνο (82' Ζορζίνιο), Ινλέρ, Χάμσικ, Ιγκουαΐν, Μέρτενς (67' Ντε Γκουζμάν), Γκαμπιαντίνι (55' Καγιεχόν)

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Καρνλεζης, Πασκουάλε, Ντανίλο, Ερτό, Πίρις, Βιντμέρ, Γκιγιέρμε, Άλαν, Χάλμπεργκ (63' Αγκίρε), Φερνάντες (78' Περικά), Θερό (87' Σίλβα).

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ-ΣΑΣΟΥΟΛΟ: 1-1
Γήπεδο: Λουίτζι Φεράρις

Μοιρασιά στη Γένοβα με τις Σαμπντόρια και Σασουόλο να μένουν στο 1-1.

Πολύ γρήγορος ρυθμός στα πρώτα λεπτά με τη Σαουόλο να ανοίγει το σκορ στο 2ο μόλις λεπτό με την κεφαλιά του Ατσέρμπι. Ωστόσο η Σαμπντόρια απάντησε άμεσα και ισοφάρισε στο 8ο λεπτό με τον Έντερ.

Από εκεί και πέρα ωστόσο, τα ματς δεν είχε φάσεις και το 1-1 παρέμενε ως το τέλος.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Βιβιάνο, Ντε Σιλβέστρι, Μουνιός (41' Κόντα), Ρομανιόλι, Ρεγκίνι, Παλόμπο (70' Ετό'ο), Ομπιάνγκ, Σοριάνο, Ντάνκαν, Οκάκα, Έντερ

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Κονσίλι, Ατσέρμπι, Βρσάλικο (14' Γκατσόλα), Καναβάρο, Λόνγκι (65' Πελούζο), Μπιοντίνι, Μπρίγκι, Λαζάρεβιτς, Μανιανέλι, Φλοκάρι, Φλόρες (81' Ταϊντέρ)

ΕΜΠΟΛΙ-ΤΣΕΖΕΝΑ: 2-0
Γήπεδο: Κάρλο Καστελάνι

Βαθειά βαθμολογική ανάσα πήρε η Έμπολι, που επικράτησε με 2-0 της Τσεζένα.

Μέτριο τα πρώτο μέρος και με λίγες φάσεις, ωστόσο στη μία καλή ευκαιρία που της δόθηκε, η Έμπολι άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό. Ο Μακαρόνε βρέθηκε μέσα στην περιοχή, απέφυγε δύο αμυντικούς και με σουτ έκανε το 1-0.

Η Έμπολι μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 57ο λεπτό ο Σινιορέλι έκανε το 2-0 χαρίζοντας στην Έμπολι μια μεγάλη νίκη.

ΕΜΠΟΛΙ: Σέπε, Ρουί, Τονέλι, Χισάι, Ρουγκάνι, Βαλδιφιόρι, Βέρντι (86' Μπριλάντε), Βεσίνο, Ζιελίνσκι, Μακαρόνε (77' Μχελίντζε), Πουτσιαρέλι (68' Ταβάνο).

ΤΣΕΖΕΝΑ: Λεάλι, Περικό, Καπέλι, Κράνιτς, Ρεντζέτι, Γκιόργκι, Πουλτζέτι (58' Ζε Εδουάρδο), Ντε Φέουδις (82' Καρμπονέρο), Γκιόργκι, Ντεφρέλ, Τζούριτς (71' Ροντρίγκες), Μπριέντζα

ΚΑΛΙΑΡΙ-ΡΟΜΑ: 1-2
Γήπεδο: Σεντ Ελία

Στις νίκες επέστρεψε η Ρόμα, που επικράτησε με 2-1 της Κάλιαρι.

Στο 2ο μόλις λεπτό ο Ζοάο Πέδρο έχασε μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο 19' ο Τσοπ αστόχησε από ιδανική θέση και τελικά στο 38' ο Βέρντε έβγαλε όμορφα για τον Λιάγιτς που νίκησε τον Μπρκιτς σε τετ α τετ κι έκανε το 1-0 για τους «τζιαλορόσι».

Στην επανάληψη η Ρόμα είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 85ο λεπτό ο Παρέδες διαμόρφωσε το 2-0, αλλά στις καθυστερήσεις η Κάλιαρι μείωσε με τον Μ'Μποκού.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Μπρκιτς, Ροσετίνι, Γκονζάλες (61' Μ'Μποκού), Καπουάνο, Αβελάρ, Κόντι, Ντονσά, Ντεσένα, Έκνταλ, Πέδρο (78' Σάου), Τσοπ (84' Λονγκό)

ΡΟΜΑ: Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης, Χολέμπας, Γιανγκά Μπιβά, Αστόρι, Κεϊτά, Πιάνιτς, Ναϊνγκολάν, Λιάγιτς (74' Παρέδες), Τότι (62' Σανάμπρια), Βέρντε

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ-ΑΤΑΛΑΝΤΑ 3-2

ΓΗΠΕΔΟ: "ΑΡΤΕΜΙΟ ΦΡΑΝΚΙ"

Για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική η Φιορεντίνα παραμένει αήττητη κερδίζοντας 3-2 την Αταλάντα, αποτέλεσμα που τη φέρνει στη πρώτη τετράδα της βαθμολογίας με 35 βαθμούς.
Η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα έφτασε στη νίκη έχοντας για σκόρερ, στα δυο από τα τρία γκολ, τους αμυντικούς της με τον Αλεσάντρο Ντιαμάντι να βάζει το άλλο γκολ στη δεύτερη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα.
Η Αταλάντα έδειξε τις διαθέσεις της από νωρίς καθώς στο 5ο λεπτό ο Ζαπακόστα έχασε καλή ευκαιρία για το 0-1 έπειτα από λάθος του τερματοφύλακα Ταταρουσάνου. Τελικά, ο Ιταλός μπακ των φιλοξενούμενων βρήκε στόχο στο 9ο λεπτό όταν από σέντρα του Αλεχάντρο Γκόμεζ, νίκησε στον αέρα τον Πασκουάλ και με κεφαλιά έκανε το 0-1.
Εννιά λεπτά αργότερα, η Φιορεντίνα ισοφάρισε όταν από εκτέλεση φάουλ ο κεντρικός της αμυντικός, ο Μπασάντα, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ο ίδιος παίκτης, τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα, βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ήταν άστοχος και στο 44' η Αταλάντα δεν μπόρεσε να κάνει το 1-2 όταν ο Μάξι Μοράλες έπιασε ξεμαρκάριστος τη κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν βρήκε στο στόχο.
Στην επανάληψη, η Φιορεντίνα πίεσε με την Αταλάντα να αρκείται σε παθητικό ρόλο. Στο 67' το σουτ του Ντιαμάντι έδιωξε ο Σπορτιέλο αλλά στο 76ο λεπτό ο Ιταλός επιθετικός άδειασε την άμυνα και με εκπληκτικό πλασέ έκανε το 2-1.
Μόνο που οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στη πρώτη τους ευκαιρία στο δεύτερο μέρος έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ζαπακόστα να βγάζει τη συρτή σέντρα από τα δεξιά, οι αμυντικοί να μην διώχνουν και ο Γκανέζος φορ Ρίτσμοντ Μποακιέ, είχε μπει τρία λεπτά νωρίτερα, να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 83'.
Όμως, η Φιορεντίνα δεν είχε πει τη τελευταία της λέξη και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με έναν άλλον αμυντικό, τον Μανουέλ Πασκουάλ με τον Ιταλό μπακ με προβολή να γράφει το τελικό 3-2 στο 89ο λεπτό αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί ωραία προσποίηση και σέντρα του Φερνάντες.
Η Αταλάντα διατηρεί απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Ταταρουσάνου, Τόμοβιτς, Σάβιτς, Μπασάντα, Χοακίν (65' Σαλάχ), Φερνάντες, Μπαντέλ, Μπόρχα Βαλέρο (57' Πιζάρο), Πασκουάλ, Ντιαμάντι (81' Ρόσι), Μάουρο Γκόμεζ
ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Μασιέλο, Στεντάρντο, Μπεναλουάνε, Μπελίνι (61' Ντελ Γκρόσο), Ζαπακόστα, Σιγκαρίνι, Καρμόνα, Γκόμεζ (80' Μποακιέ), Μοράλες, Ντένις (65' Πινίγια)

Keywords
Τυχαία Θέματα