Λύμπε: Να έρθει ο κόσμος κοντά στην ΑΕΚ

15:42 10/5/2012 - Πηγή: AEK365

Την προτελευταία εμφάνιση του μπροστά στον κόσμο της ΑΕΚ θα κάνει σήμερα ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο αρχηγός της Ένωσης μίλησε στο match program του σημερινού αγώνα με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ και τόνισε ότι η ομάδα εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την νίκη. Επίσης, έκανε έκκληση στον κόσμο της ΑΕΚ να έρθει κοντά στην

ομάδα και να την στηρίξη…

Αναλυτικά η συνέντευξη:

1. Όταν ξεκινούσες την επαγγελματική σου καριέρα πριν από 17 χρόνια φανταζόσουν ποτέ ότι θα πετύχαινες τόσα πολλά και θα γινόσουν αγαπητός στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων;
«Σε μικρότερη ηλικία δεν υπήρχε η ωριμότητα να σκεφτώ κάτι τέτοιο, ωστόσο πάντα με ενδιέφερε η υστεροφημία μου και η καλή επικοινωνία με τον κόσμο. Τώρα που ολοκληρώνω σιγά σιγά την καριέρα μου είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα».

2. Ποιο είναι το μυστικό για την αξιοθαύμαστη σταθερότητά σου σε υψηλό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια;
«Η σταθερότητα ξεκινάει από το να έχεις αγάπη για αυτό που κάνεις, σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Επίσης ένας παίκτης πρέπει να κάνει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του υπομονή και να μη σταματάει να δουλεύει, ειδικά όταν καταφέρνει να καθιερωθεί στα «ψηλά».

3. Υπάρχει κάτι στην καριέρα σου για το οποίο μετανιώνεις και θα ήθελες να αλλάξεις;
«Αν υπάρχει κάτι είναι το ότι δεν έφυγα για το εξωτερικό νεότερος. Είχα τις ευκαιρίες να το κάνω αλλά δεν το επιχείρησα και πλέον το θεωρώ προσωπικό μου λάθος».

4. Ξεχωρίζεις κάποιο από τα 98 γκολ που έχεις πετύχει με την κιτρινόμαυρη φανέλα;
«Θα έλεγα το γκολ με την Λιλ το 2006, γιατί συνδυάστηκε με την πρώτη νίκη του συλλόγου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν εξαιρετική και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, έτσι βγήκε το γκολ με πάθος και ωραίο τρόπο».

5. Έχεις αποφασίσει αν θα ήθελες να παραμείνεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και αν ναι, από ποιο πόστο;
«Θα ήθελα να παραμείνω και αν αυτό δεν γίνει μέσω κάποιας ομάδας, θα επιχειρήσω κάτι που σκέφτομαι πολύ καιρό. Έχει επίσης σχέση με το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα με παιδιά που θέλουν να προετοιμαστούν σωστά ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα. Είναι κάτι που μου έχει περάσει από το μυαλό επειδή εγώ δεν είχα τέτοια βοήθεια όταν ξεκινούσα και θα ήθελα πολύ να δώσω την ευκαιρία σε νέα παιδιά να έχουν ένα εφόδιο παραπάνω από τη δική μου γενιά».

6. Έχεις δεχθεί 12 κίτρινες κάρτες, τις περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη της Superleague πλην του Πάντου, πώς εξηγείς αυτή την αντιμετώπιση των διαιτητών;
«Νομίζω ότι αν εξαιρέσω 2-3 που ήταν για μαρκάρισμα όλες οι άλλες δόθηκαν για διαμαρτυρία. Ασφαλώς δεν επιτρέπονται τόσα νεύρα στο παιχνίδι και δεν δικαιολογώ τον εαυτό μου, ωστόσο αυτό που με κάνει να αντιδρώ είναι η έλλειψη σεβασμού, όχι προς το πρόσωπό μου αλλά προς την ΑΕΚ».

7. Που πιστεύεις ότι θα κριθεί ο αποψινός αγώνας με τον Ατρόμητο και ποιος είναι πλέον ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας στα Play Offs;
«Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες θα παλεύουμε για την πρώτη θέση, απομένουν τέσσερα
Keywords
Τυχαία Θέματα