Η Μπιρμπίλη, ο Βωβός και ο... Τσάκας στο μικροσκόπιο

Ασφυκτική πίεση δέχεται ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για να συνεναίσει στο «Παναθηναϊκό έγκλημα» της τροπολογίας Μπιρμπίλη... Τα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του Τριφυλλιού δεν έχουν προηγούμενο. Από τη μία έχουμε «συνεταιράκια» που «καίγονται» για τη «χρυσή δουλειά» της Διπλής Ανάπλασης, με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και με τον Σύλλογο να νοικιάζει το γήπεδό του. Από την άλλη, τον Δήμο Αθηναίων του Γιώργου Καμίνη, μαζί με το ΥΠΕΚΑ
να μην αναγνωρίζουν την κυριότητα του «Απόστολος Νικολαΐδης». Τώρα έχουμε και έναν ακόμη Άραβα του Τσάκα, που συμπτωματικά πάλι ειδικεύεται στις κατασκευές εγκαταστάσεων.

Μέσα σε αυτό το «άρρωστο» κλίμα έχουμε και την τροπολογία της Τίνας Μπιρμπίλη που αλλάζει τις αρχικές συμφωνίες και ζημιώνει αφάνταστα τον Ερασιτέχνη. Ζητάνε από τη «Μάνα του Λόχου» να συμφωνήσει να δώσει το ιστορικότερο γήπεδο της Αθήνας -το οποίο θα κατεδαφιστεί και στη θέση του θα γίνει πάρκο- και ως αντάλλαγμα προσφέρουν μισό γήπεδο μπάσκετ και μία πισίνα – δεξαμενή που δεν έχει καν τις προϋποθέσεις για να ονομαστεί κολυμβητήριο.

Προσφέρουν με λίγα λόγια εγκαταστάσεις – ντροπή στον σύλλογο που εισήγαγε δεκάδες αθλήματα στην Ελλάδα. Εγκαταστάσεις που διαλύουν τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο και δεν του επιτρέπουν να συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού της χώρας όπως μόνο αυτός κάνει εδώ και έναν αιώνα.

Το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Βοτανικό θα χτιστεί αφενός αν δεν μπουν ξανά εμπόδια στο εμπορικό κέντρο του Μπάμπη Βωβού, και αφετέρου αν ο Δήμος Αθηναίων μπορέσει να βρει χρηματοδότη για να χτίσει το γήπεδο και να το νοικιάσει στον Παναθηναϊκό… (Μία καλή ιδέα θα ήταν να το χρηματοδοτήσει η Τράπεζα Πειραιώς. Με αυτό τον τρόπο ο Σύλλογος θα πλήρωνε «αιώνια» στους εγγυητές του όχι μόνο για το προπονητικό του κέντρο, αλλά και για το γήπεδο).

Παράλληλα, δεν έχει ξεκαθαριστεί το πόσο συμφέρον θα είναι το ενοίκιο για τον Παναθηναϊκό. Θα τον δεσμεύει για τις επόμενες δεκαετίες ή θα είναι μία μεγάλη ανάσα για την ΠΑΕ; Το σίγουρο είναι πως η οικογένεια Βαρδινογιάννη βρίσκεται 33 χρόνια στον Όμιλο και μέχρι σήμερα δεν έχει αφήσει τίποτα ως παρακαταθήκη. Ούτε προπονητικό κέντρο αφήνει, ούτε γραφεία, ούτε τίποτα. Και όπως όλα δείχνουν και γήπεδο να χτιστεί, οι προσωπικοί χειρισμοί του Τζίγγερ οδηγούν τον Παναθηναϊκό να είναι ενοικιαστής και όχι ιδιοκτήτης.

Αυτά. δυστυχώς, είναι τα καλά σενάρια. Ο κίνδυνος το ΣτΕ να μπλοκάρει εκ νέου το εμπορικό του Βωβού, ενώ θα έχει ήδη δρομολογηθεί η κατεδάφιση της Λεωφόρου είναι ορατός. Σε αυτό το καθόλου απίθανο σενάριο, ο Παναθηναϊκός θα μείνει χωρίς ποδοσφαιρικό γήπεδο, χωρίς τη Λεωφόρο, με τον Ερασιτέχνη ξεριζωμένο στο Βοτανικό των «ψαλιδισμένων» εγκαταστάσεων.

Κάπου εδώ εμφανίζεται και ο νέος Άραβας του Τσάκα που υπόσχεται χρηματοδότηση και κατά συνέπεια μία γρήγορη κατασκευή. Τώρα το αν θα υλοποιήσει την υπόσχεσή του δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη. Όσο ήρθαν οι Ροναλντίνιο και Σισέ, άλλο τόσο οι νέες υποσχέσεις των Τσακο-πριγκίπων είναι σοβαρές. Στην ουσ
Keywords
Τυχαία Θέματα