Κατσικάρης: Τεράστια πρόκληση το NBA

13:16 14/2/2015 - Πηγή: AEK365

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Φώτης Κατσικάρης για να συναντήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Κώστα Παπανικολάου και παραδέχτηκε πως για τον ίδιο είναι τεράστια πρόκληση να προπονήσει ομάδα του NBA και θα ήθελε να του δοθεί η ευκαιρία.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio, ο ομοσπονδιακός

τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας τόνισε: "Είναι όνειρο για μένα το NBA. Είναι μια τεράστια πρόκληση. Δεν τρέφω αυταπάτες είναι πολύ δύσκολο για έναν Ευρωπαίο προπονητή να αναλάβει θέση head coach στο NBA, γιατί μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό κόσμο. Το NBA είναι λίγκα των παικτών, μόνο ο Πόποβιτς ξεχωρίζει ως φιγούρα. Οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές, έτσι είναι δομημένο το star system στην Αμερική. Η διαδικασία όμως το να μπω σε ένα προπονητικό τιμ, να μάθω το παιχνίδι, τους κανονισμούς, τον τρόπο διαχείρισης είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Θα ήθελα να το κάνω, αν είχα την ευκαιρία".
Στη συνέχεια, ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για
Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Είναι ένας διαφορετικός παίκτης. Εδώ ήταν διαφορετικός από τις 20 Ιουλίου μέχρι να παίξουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ειδικά φέτος έχει διαφορετικό ρόλο, νιώθει καλύτερα στο γήπεδο. Έπαιξε και στο 4 λόγω των τραυματισμών και βρήκε περισσότερους χώρους για ένας εναντίον ενός, κάτι που τον βολεύει γιατί είναι πολύ μακρύς και τελειώνει φάσεις αριστερά-δεξιά.
Το μειονέκτημα του είναι το μακρινό σουτ, αλλά το δουλεύει συνέχεια. Ειδικά στο διεθνές μπάσκετ θα χρειάζεται προσαρμογή, γιατί οι ομάδες ξέρουν να εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των παικτών. Ωστόσο αυτό που πρέπει να κάνει είναι να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να μάθει να σουτάρει χωρίς να σκέφτεται, για να έχει καλύτερο ρυθμό. Εξάλλου η μηχανική του είναι πολύ καλή. Παρακολουθώ στενά την εξέλιξη του και είχα την ευκαιρία στο Λονδίνο να μιλήσω με τους προπονητές του. Ο Γιάννης έχει όχι έναν, αλλά δυο προπονητές να ασχολούνται διαρκώς μαζί του και να προσπαθούν να βελτιώσουν το παιχνίδι του. Είναι στο επίκεντρο. Τους έχει κερδίσει επειδή είναι ένας χαρακτήρας χαμηλών τόνων. Τον λατρεύουν εδώ".
Για τον Κώστα Παπανικολάου: "Οι Ρόκετς έκαναν κάποιες κινήσεις που δεν του επέτρεψαν να έχει πολύ χρόνο συμμετοχής. Παρόλα αυτά και επειδή είμαι σε πολύ συχνή επικοινωνία με τους προπονητές του εκεί, είναι πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση του. Είναι έτσι ο χαρακτήρας του που παρότι δεν παίζει πολύ, πεισμώνει και προσπαθεί να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά. Έχει βελτιώσει πολύ το σουτ του, γιατί δουλεύει πάρα πολύ σ' αυτό το κομμάτι και αποτελεί σημαντικό κρίκο για το επιθετικό παιχνίδι των Ρόκετς. Λόγω της αντίληψης του στο παιχνίδι και των εικόνων που έχει σε υψηλό επίπεδο, λειτουργεί ως δεύτερος πλέι-μέικερ στην πεντάδα. Τον εκτιμούν πολύ στο Χιούστον για αυτό και έδωσαν τέτοια μάχη το καλοκαίρι για να τον αποκτήσουν"

Keywords
Τυχαία Θέματα