Κολίνα: Αλλαγές και στο οφσάιντ

12:21 14/2/2015 - Πηγή: AEK365

Την άποψη πως θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στους κανονισμούς, ακόμα και αυτούς που αφορούν στο οφσάιντ, εξέφρασε ο Πιερλουίτζι Κολίνα.
Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, ο υπεύθυνος διαιτησίας της UEFA τόνισε για το οφσάιντ: "Δεν μπορείς να περιμένεις από έναν βοηθό να παίρνει πάντα τη σωστή απόφαση, όταν πρόκειται για εκατοστά. Δεν είναι που μπορεί να κάνει ένας

άνθρωπος. Την ίδια στιγμή, θα ήταν κάπως παράδοξο, να φτάσουμε στο σημείο να αποδεχόμαστε το λάθος μόνο και μόνο επειδή είναι αδύνατον να αποφευχθεί. Νομίζω ότι κάποιος θα πρέπει άμεσα να αναλάβει δράση και να βρει άλλη ισορροπία στον κανόνα".
Για τα χέρια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές, ο Κολίνα δήλωσε: "Η κατάσταση είναι περίπλοκη καθώς ήδη έχει γίνει μια προσπάθεια να καθοριστούν κάποιες περιπτώσεις πέρα από το γράμμα του κανονισμού. Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που βλέπει ο διαιτητής και σε αυτό που φαίνεται στη τηλεόραση, είναι ότι όταν το βλέπεις σε πιο αργή κίνηση, αλλάζει και η αντίληψη. Σχεδόν κάθε χέρι μοιάζει να είναι εσκεμμένο. Η πραγματικότητα, όμως είναι διαφορετική".
Ο Κολίνα μίλησε και για τα πέναλτι που συνοδεύονται με κόκκινη κάρτα: "Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο θα εξετάσει μια από τις πολλές ενστάσεις πάνω στο θέμα στα τέλη Φεβρουαρίου. Θα έλεγα ότι σχεδόν όλοι στο ποδόσφαιρο θεωρούν αυστηρή την ποινή ενός πέναλτι, που συνοδεύεται από κόκκινη κάρτα και τιμωρία. Πρέπει να θυμόμαστε τον λόγο που δημιουργήθηκε αυτός ο κανονισμός. Ο στόχος ήταν να τιμωρήσουμε κάποιον, ο οποίος με πρόθεση έκανε το φάουλ, προκειμένου να αποτρέψει τον αντίπαλο να σκοράρει.
Πλέον, έχουμε ξεφύγει από αυτή την αντίληψη και τιμωρούμε ακόμη και παίκτες που απλά σκοπό είχαν την μπάλα, όμως καθυστέρησαν για δευτερόλεπτα, όπως για παράδειγμα οι τερματοφύλακες. Ελπίδα μας είναι το Συμβούλιο να πειραματιστεί, ίσως και στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τους διαιτητές να δείχνουν κόκκινη κάρτα μόνο σε περίπτωση που ένας παίκτης δεν πηγαίνει για την μπάλα.
Θα ήταν ενδιαφέρον. Θα έπρεπε να το τεστάρουμε σε μεγάλο πρωτάθλημα, όμως νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό και το ποδόσφαιρο να προωθήσει μια εικόνα fair play. Το θέατρο και οι διαμαρτυρίες δεν είναι σωστές εικόνες για τα παιδιά που παρακολουθούν. Θα πρέπει να εμφυσήσουμε συγκεκριμένες συμπεριφορές".

Keywords
Τυχαία Θέματα