Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

19:16 19/1/2014 - Πηγή: AEK365

Φώτης Καραγκιολίδης 7

Πέρασε ένα ακόμη σχετικά ήσυχο απόγευμα. Δεν χρειάστηκε να επέμβει σε πολλές φάσεις, ωστόσο σε μία δυο περιπτώσεις που κινδύνεψε η εστία της ΑΕΚ, ήταν «παρών».

Νίκος Γεωργέας 7

Η άμυνα της ΑΕΚ δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα και ο Γεωργέας ανασταλτικά δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Αγωνίστηκε και πάλι στο δεξί άκρο της άμυνας, βοήθησε όσο χρειάστηκε αμυντικά, αλλά κυρίως προσέφερε πολλές βοήθειες στην ανάπτυξη και

από τα άκρα. Ήταν αυτός που έδωσε και την ασίστ στον Ανάκογλου, για το δεύτερο γκολ της Ένωσης.

Σταύρος Πεταυράκης 8

Ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι από τον νεαρό αριστερό μπακ. Ούτε εκείνος δεν πιέστηκε από την πλευρά του και έριξε το βάρος στη δημιουργία. Βγήκε πολλές φορές στα άκρα, επιχείρησε σέντρες, πάτησε περιοχή και γενικά είχε μία πολύ καλή εικόνα. Ωστόσο, φάνηκε για ένα ακόμα παιχνίδι ότι θα πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά για να βελτιώσει τις σέντρες του.

Βασίλης Ρόβας 8

Τρίτο συνεχόμενο καλό παιχνίδι για τον Βασίλη Ρόβα, αλλά και πρώτο στο οποίο αγωνίστηκε από την αρχή έως το τέλος, στα στόπερ. Ο ποδοσφαιριστής από τον οποίο περιμένει πολλά η ΑΕΚ -βάσει της εμπειρίας του- δείχνει να ανεβαίνει και αυτό είναι ένα καλό σημάδι για τον Δέλλα.

Μπρούνο Τσιρίλο 7

Ο Ιταλός δεν αντιμετώπισε μεγάλη πίεση. Όποτε χρειάστηκε έδωσε την ηρεμία που χρειαζόταν στην άμυνα, την κατεύθυνε, ωστόσο σε αντίθεση με προηγούμενα ματς δεν ήταν ο παίκτης που έβγαζε τη μπάλα από την περιοχή της ΑΕΚ και οργάνωνε το παιχνίδι από πίσω.

Μιγκέλ Κορδέρο 8

Ο Ισπανός ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ. Παίζοντας μαζί με τον Ανάκογλου, δείχνουν να έχουν καλύτερη χημεία και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Είχε πολλά τρεξίματα, έδωσε μάχες, κέρδισε μπάλες, ενώ βοήθησε και δημιουργικά την ομάδα.

Δημήτρης Γροντής 5

Νέα κακή εμφάνιση για τον Γροντή, ο οποίος επιβεβαιώνει πως δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Πολλές λάθος μεταβιβάσεις, δεν μπήκε στο παιχνίδι όσο θα έπρεπε, ενώ η μοναδική φορά που έκανε αισθητή την παρουσία του ήταν στη φάση του 26' όταν του ακυρώθηκε κανονικό τέρμα. Λογική η αλλαγή του και μάλιστα πρώτη για την ΑΕΚ.

Ζντράβκο Πόποβιτς 7

Επιστροφή στην ενδεκάδα για τον Κροάτη και μάλιστα με γκολ. Η συνολική του παρουσία ήταν αισθητά καλύτερη από τα τελευταία παιχνίδια που τον είχε χρησιμοποιήσει ο Δέλλας και αυτό (μαζί με τον Ρόβα) ήταν ένα ακόμα θετικό από το ματς με τον Ερμή. Μάλιστα, με την εικόνα του δίνει ελπίδα ότι μπορεί να αρχίσει να... ρολάρει και η ΑΕΚ έχει ανάγκη από τον καλό Πόποβιτς, που κάλλιστα θα μπορούσε να τη βοηθήσει και τη νέα σεζόν.

Αλεξάντερ Ντακόλ 6

Μέτρια εμφάνιση από τον Βραζιλιάνο, ο οποίος αν και είχε δυο καλές στιγμές, με κυριότερη το δοκάρι στο 12', δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Παρότι η ΑΕΚ δημιούργησε αρκετές φάσεις στο ματς, ο Ντακόλ δεν βρέθηκε μέσα σε αυτές, δεν χρίστηκε σκόρερ, ενώ με τη συνολική του παρουσία -σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι- δεν βοήθησε συνολικά στην σωστή επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Δημήτρης Ανάκογλου 8

Δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του αγωνιζόμενος στον άξονα, σε μία θέση που του... πάει. Έπαιξε και πάλι στο πλευρό του Κορδέρο και μετά το 30' βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη της ομάδας, εκμεταλλευόμενος τον χώρο που είχε μπροστά του. Σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ήταν μέσα στις φάσεις, παρότι ερχόταν από πίσω, έχασε ευκαιρίες (η μία από αυτές που δεν... χάνονται) και ήταν από τους παίκτες-κλειδιά για να έρθει η εύκολη επικράτηση της ΑΕΚ.

Βαγγέλης Πλατέλλας 8

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Πλατέλλα, που ήταν (ίσως) ο MVP της αναμέτρησης. Πήρε πολλές πρωτοβουλίες πάνω του, με προσωπικές ενέργειες προσπάθησε να ανοίξει χώρους, έπαιξε για την ομάδα ενώ από τα πόδια του ξεκίνησαν τα δύο από τα τρία τέρματα της ΑΕΚ. Επίσης ήταν ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, παρότι ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και αστόχησε. Αντικαταστάθηκε στο 82΄για να πάρει το χειροκρότημα και να δώσει τη θέση του στον Τσουμάγκα.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Βασίλης Τσεβάς 8

Μπήκε στο 69' στη θέση του Γροντή και κατάφερε πάλι στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Όχι με κάποια χαμένη ευκαιρία, αλλά με το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα. Ο νεαρός επιθετικός της ΑΕΚ δείχνει πως είναι διατεθειμένος να «παλέψει» για μία θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν και σε κάθε ευκαιρία που του δίνει ο προπονητής του, την εκμεταλλεύεται.

Τάσος Τσουμάγκας -

Στις 5 Νοέμβρη πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και 2,5 μήνες μετά ξαναπάτησε χορτάρι. Μπήκε στο γήπεδο στο 82', χειροκροτήθηκε από τον κόσμο και είναι πολύ σημαντικό πως κατάφερε να πάρει έστω και 10 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του.

Σωκράτης Τσουκαλάς -

Μπήκε στο 76' και δεν μπορεί να κριθεί.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τραϊανός Δέλλας 7

Παρότι υπήρξε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον πιο φορμαρισμένο επιθετικό της ΑΕΚ (Μπρέσεβιτς), ο Δέλλας χειρίστηκε με ψυχραιμία την κατάσταση. Έβαλε τον Πόποβιτς και δικαιώθηκε με την εμφάνιση του Κροάτη. Κατά τη διάρκεια του ματς και βάσει της εξέλιξής του, δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια εσωτερική αλλαγή (πλην της τριάδας πίσω από τον επιθετικό) και είχε και αυτός ένα... ξεκούραστο απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα