Η Εθνική με το μυαλό στη... Disneyland

10:38 8/12/2014 - Πηγή: AEK365

Στις 17:30 σήμερα το απόγευμα στη Disneyland θα ξεκινήσει η κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί στη Γαλλία από τις 5 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015.
Όλοι στην Εθνική Ελλάδας έχουν στραμμένη τη προσοχή τους στη κλήρωση με την ομάδα να βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ

δυναμικότητας και να αποφεύγει στη πρώτη φάση τις Τουρκία, Λετονία, Βοσνία Ερζεγοβίνη.
Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωμπάσκετ, η πρώτη φάση θα διεξαχθεί σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις, το Μονπελιέ της Γαλλίας, το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, το Βερολίνο της Γερμανίας και τη Ρίγα της Λετονίας.
Στη πρώτη φάση θα υπάρξουν τέσσερα γκρουπ των έξι ομάδων και οι τέσσερις πρώτες από κάθε γκρουπ περνάνε στην επόμενη φάση, εκεί όπου αρχίζουν τα νοκ άουτ.
Σημειώνεται επίσης πως η FIBA Europe έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε συνδιοργανώτρια να επιλέξει μια χώρα-παρτενέρ, με εμπορικά κριτήρια, για να συνυπάρξουν στη πρώτη φάση. Έτσι η Γαλλία επέλεξε τη Φιλανδία, η Γερμανία τη Τουρκία με Κροατία και Λετονία να επιλέγουν Σλοβενία και Εσθονία αντίστοιχα.
Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα εκτός από τις ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας δεν μπορεί να παίξει κόντρα σε Λιθουανία και Ισπανία από το πρώτο γκρουπ, τη Σερβία και την Ουκρανία από το δεύτερο γκρουπ, τη Γερμανία από το πέμπτο και την Εσθονία από τον έκτο.
Έτσι, η Ελλάδα θα βρεθεί είτε στον όμιλο του Μονπελιέ με Γαλλία και Φιλανδία είτε στον όμιλο του Ζάγκρεμπ με Κροατία και Σλοβενία.
Η εθνική ομάδα αναμένεται να παραταχθεί στο Ευρωμπάσκετ με προπονητή τον Φώτη Κατσικάρη όπως φάνηκε από το γεγονός πως ο Έλληνας τεχνικός θα είναι στη Disneyland για τη κλήρωση.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

Α' γκρουπ: Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Κροατία
Β' γκρουπ: Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, Φινλανδία
Γ' γκρουπ: Ελλάδα, Τουρκία, Λετονία, Βοσνία Ερζεγοβίνη
Δ' γκρουπ: Πολωνία, Βέλγιο, ΠΓΔΜ, Ιταλία
Ε' γκρουπ: Γερμανία, Ισραήλ, Τσεχία, Γεωργία
Στ' γκρουπ: Ολλανδία, Ρωσία, Ισλανδία, Εσθονία

Keywords
Τυχαία Θέματα