Επέστρεψε στις νίκες η Τσέλσι

19:07 13/12/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 4-1
Γήπεδο: Emirates

Στην πεντάδα βρέθηκε η Άρσεναλ που κέρδισε με 4-1 τη Νιούκαστλ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι από το πρώτο δευτερόλεπτο, αλλά η άμυνα της Νιούκαστλ ανταπεξήλθε ιδανικά για να αποτρέψει το γρήγορο γκολ. Ένα τέτοιο όμως παραλίγο να σημειωθεί στο 8ολεπτό από κεφαλιά του Περ Μερτεσάκερ, με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι. Στην συνέχεια οι Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν

και Σάντσες (απέφυγε τα χειρότερα από μαρκάρισμα του Τιοτέ στο στομάχι) πήραν την κατάσταση πάνω τους ανοίγοντας διαρκώς τους χώρους με ασταμάτητες κινήσεις με ή χωρίς την μπάλα για να φτάσουμε στο 15ο λεπτό όταν ο δεύτερος ολοκλήρωσε το 1-2 με τον Ζιρού σεντράροντάς του για να ανοίξει το σκορ με εξαιρετική κεφαλιά.

Ένα λεπτό αργότερα ο Γουέλμπεκ βρήκε επίσης δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για φάουλ στον Ντάριλ Γιάανματ από τον Άγγλο πριν το ωραίο τελείωμά του. Στα επόμενα λεπτά κάθε ομάδα διαμαρτυρήθηκε ζητώντας ένα πέναλτι έκαστη, αλλά η κλωτσιά στον Ζιρού και το χέρι του Γουέλμπεκ πέρασαν ατιμώρητα. Λίγο νωρίτερα ο Γουέλμπεκ έφτασε κοντά στο να σκοράρει ένα θαυμάσιο γκολ, αλλά το γυριστό του δεν κατέληξε στα δίχτυα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Σέζνι να αρνείται την ισοφάριση στον Γκουφράν.

Μόλις εννέα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αλέξις βρήκε τον Σάντι Καθόρλα και εκείνος έκανε δώρο γενεθλίων στον εαυτό του με ένα όμορφο τελείωμα, που διαμόρφωσε το 2-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζιρού, ο οποίος από θέση οφσάιντ έκανε το 3-0 με ωραία κίνηση στο πρώτο δοκάρι και ακόμη καλύτερο σουτ. Στο 63' ο Αγιόθε Πέρεθ σκόραρε το τέρμα της τιμής για να... επιστρέψει ο Καθόρλα στο 88' και με εκτέλεσε πέναλτι α λα Πανένκα να διαμορφώσει το τελικό 4-1. Λίγο νωρίτερα ο Κολοτσίνι στέρησε το γκολ στον Γουέλμπεκ, μετά από φάση διαρκείας.

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Μπεγιερίν, Ντεμπισί, Μερτεσάκερ, Γκιμπς, Φλαμινί, Καθόρλα, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (90+1' Μέιτλαντ-Νάιλς), Αλέξις (87' Κοκελέν), Γουέλμπεκ, Ζιρού (73' Ποντόλσκι)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Όλνγουϊκ, Γιάανματ, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Ντάμετ, Τιοτέ, Κόλμπακ, Γκουφράν, Πέρεθ (82' Άρμστρονγκ), Αμεόμπι (56' Καμπελά), Σισέ (56' Ριβιέρ)

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΣΤΟΟΥΚ: 1-1
Γήπεδο: Σέλχαρστ Παρκ

Ο Πίτερ Κράουτς σκόραρε στην 600η συμμετοχή του στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δεν έφτασε στην Στόουκ η οποία επέστρεψε από το εις βάρος της 1-0 κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας για να διεκδικήσει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 11ο λεπτό, όταν ο Μπολάσι βρέθηκε στην αριστερή πτέρυγα και στην συνέχεια σέντραρε για τον ΜακΆρθουρ, που με το πίσω μέρος του κεφαλιού του έκανε το 1-0. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την πλευρά της Στόουκ (13'), με τον 600αρη Κράουτς να είναι τοποθετημένος στο σωστό σημείο για να κάνει το 1-1 μετά από κακό τελείωμα του Γουόλτερς. Τα σημάδια έδειχναν πως το παιχνίδι θα είναι αρκετά ενδιαφέρον και στην συνέχεια, αλλά τα δύο τέρματα ήταν στην ουσία οι μοναδικές πολύ αξιόλογες στιγμές του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μισό η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε στην Πάλας, αλλά ο Μπέγκοβιτς κάλυψε σωστά την γωνιά του και δεν επέτρεψε στον ΜακΆρθουρ να πανηγυρίσει το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι. Στα επόμενα λεπτά η Στόουκ κυκλοφόρησε την μπάλα και έδειχνε πως αν κάποια ομάδα κατάφερνε να πάρει το τρίποντο θα ήταν αυτή, αλλά το 1-1 του 13ου λεπτού παρέμεινε έως το φινάλε.

ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Κέλι, Χάνγκελαντ, Νταν, Γουόρντ, Γέντινακ, ΜακΆρθουρ (85' Μπάναν), Λέντλεϊ, Μπολάσι, Ζαχά (61' Πάντσεον), Σαμάκ (77' Γκέιλ)

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Μπάρντσλεϊ, Γουίλσον, Σόκρος, Πίτερς, Κάμερον, Γουόλτερς, Ενζοζί, Μπόγιαν (55' Αρναούτοβιτς), Ντιουφ, Κράουτς

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 1-0
Γήπεδο: Χόθορνς

Η Γουέστ Μπρομ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Άστον Βίλα, παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη παραπάνω, αλλά εν τέλει κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο (1-0) με τέρμα του Γκρεγκ Γκάρντνερ σχεδόν 20 λεπτά πριν το φινάλε.

Η πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία ήρθε στο 13ολεπτό, με τον Ποκονιόλι να δοκιμάζει την τύχη του αλλά τον Γκουζάν να πέφτει στη γωνιά του και να απομακρύνει. Επόμενη άξιας αναφοράς στιγμή, αυτή στο 22' όταν ο Ρίτσαρντσον σταμάτησε αντικανονικά τον Σεσενιό και αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή της μπάλας στα πόδια τους, αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα με τους παίκτες του Λάμπερτ να κλείνουν εξαιρετικά τους διαδρόμους. Κάτι τέτοιο άλλαξε στο 43ο λεπτό, αλλά ο Γκουζάν στάθηκε στο ύψος του για να αρνηθεί το 1-0 στον Σεσενιό.

Στα μισά του δευτέρου μέρους ο Ιντέγιε δεν εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Βαρέλα και έτσι το 0-0 έμεινε έως το 72', όταν ο Γκάρντνερ κατάφερε να περάσει την μπάλα από πολλά σώματα και τελικά να την στείλει στα δίχτυα για το τελικό 1-0. Η μοναδική ευκαιρία για απάντηση από την Βίλα ήρθε από τον Μπεντέκε, ο οποίος μεν έκανε καλή κίνηση για να έρθει σε επαφή με την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να την στείλει προς την εστία για να απειλήσει.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Γουίσντομ, Λέσκοτ, ΜακΌλεϊ, Ποκονιόλι, Γκάρντνερ, Ντόρανς (70' Μπεραΐνο), Μόρισον, Βαρέλα, Σεσενιό, Ιντεγιε

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Χάτον, Οκόρε, Κλαρκ, Σισοκό (79' Βάιμαν), Σάντσες (76' Φλάαρ), Ρίτσαρντσον, Κλέβερλι, Ενζόγκμπια (46' Ντελφ), Αγκμπονλαχόρ, Μπεντεκέ

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΣΑΥΘΑΜΠΤΟΝ: 1-0
Γήπεδο: Ταρφ Μουρ

Συνεχίζεται η κατρακύλα της Σαουθάμπτον που έχασε με 1-0 από την Μπέρνλι.

«Άνευρο», χωρίς ρυθμό και με ελάχιστες καλές στιγμές ήταν τα χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου ανάμεσα στη Μπέρνλι και τη Σαουθάμπτον. Καμία από τις δύο ομάδες δεν βρήκε τρόπο να επιβάλλει το παιχνίδι της, αμφότερες προτίμησαν την τακτική της... εξουδετέρωσης του αντιπάλου, «αδιαφορώντας» για το επιθετικό κομμάτι.

Με εξαίρεση ορισμένες στιγμές που οι «Άγιοι» αύξησαν την πίεσή τους και βγήκαν στην αντεπίθεση, το πρώτο 45λεπτο δεν είχε τίποτα απολύτως να επιδείξει. Ουσιαστικά... πήγε στράφι ο μισός αγώνας!

Λίγο καλύτερα τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «Άγιοι» ανέβασαν τις γραμμές τους και πρέσαραν την Μπέρνλι από τα πρώτα λεπτά. Η πρώτη μεγάλη στιγμή καταγράφηκε στο 60', όταν ο Μπερτράντ ανετράπη μέσα στην περιοχή! Τα χαμόγελα για το σφύριγμα βγήκαν... ξινά για τους φιλοξενούμενους, αφού ο Τάντιτς αστόχησε από τα έντεκα βήματα!

Η συνέχεια ανήκει στην Μπέρνλι, η οποία δειλά- δειλά επιχειρούσε να ανοιχτεί και να βρει κενούς χώρους. Ο Ινγκς, όμως, ήταν απελπιστικά μόνος και μοιραία όλες του οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα. Όλα αυτά όμως μέχρι το 73'. Τότε, δηλαδή, που οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την τραγική αμυντική λειτουργία της Σαουθάμπτον και με «δράστη» τον Μπαρνς πήραν το προβάδισμα!

Αυτό ήταν... Οι Άγιοι βρίσκονταν αντιμέτωποι με ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα και αναγκαστικά έπρεπε να βγουν από το «καβούκι» τους και να αντεπιτεθούν. Πράγματι, η πίεση ήταν αφόρητη στα εναπομείναντα λεπτά, αλλά- δυστυχώς για τους ίδιους- όχι αρκετή για να αλλάξει τη μοίρα της αναμέτρησης.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Μι (74' Λάφερτι), Σάκελ, Κιν, Τριπιέρ, Μπόιντ, Τζόουνς, Μάρνεϊ, Άρφιλντ, Μπαρνς, Ινγκς

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Φοντέ, Αλντερβάιρελντ, Μπερτράντ, Γουανιάμα, Σ. Ντέιβις, Χέσκεθ (32' Γουόρντ-Πρόους), Τάντιτς, Μανέ (78' Λονγκ), Πελέ

ΛΕΣΤΕΡ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 0-1
Γήπεδο: King Power Stadium

Μεγάλο διπλό με 1-0 πέτυχε η Σίτι επί της Λέστερ και διατηρήθηκε κοντά στην Τσέλσι.

Εκπληκτική ήταν η εμφάνιση της Λέστερ στο «King Power Stadium», ούσα η πιο απειλητική ομάδα μέσα στο γήπεδο στο πρώτο ημίωρο! Με αρχικό πλάνο για μαζική άμυνα και «χτύπημα» με αντεπιθέσεις, όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον προσπαθούσε να ισορροπήσει την κατάσταση, χωρίς να αντιμετωπίσει τον παραμικρό κίνδυνο από τη Σίτι. Η ταχύτητα του Βάρντι ήταν τέτοια που προκαλούσε προβλήματα στην άμυνα των «πολιτών», με τον Μανγκαλά στο 12ο λεπτό να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή το σουτ του φορ των «αλεπούδων» από πλάγια θέση. Στο 32' ήρθε η πρώτη πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Τουρέ να σουτάρει δυνατά από το ύψος του πέναλτι και τον Χάμερ να λέει «όχι» πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Εφτά λεπτά αργότερα (39'), ο Φρανκ Λάμπαρντ σαν... σέντερ φορ πήρε την ασίστ του Νασρί και νίκησε τον Χάμερ από κοντά για το 1-0 του ημίχρονο.

Το σκορ επηρέασε την εικόνα της αναμέτρησης στο δεύτερο μέρος, όχι όμως και τη σθεναρή αντίσταση της Λέστερ. Η Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας το προβάδισμα, δεν... καιγόταν για να σκοράρει και το γεγονός πως είχε την κατοχή της μπάλας και τον ήρεμο ρυθμό, την ευνοούσε. Αντίθετα, οι «αλεπούδες» έπρεπε να ξαναβρούν τα πατήματά τους, όμως δεν είχαν πλέον το «όπλο» του αιφνιδιασμού όπως το έκαναν στο πρώτο ημίχρονο. Ο Χαρτ ήταν ήρεμος στην εστία του παρά και την είσοδο του Ουγιόα στο 64ο λεπτό. Ο φορ της Λέστερ έγινε απειλητικός στο 80' σε ένα σουτ που κόντραρε, ανησυχώντας προσωρινά τον πορτιέρο της Σίτι. Στα τελευταία λεπτά η άμυνα της Σίτι πέρασε στιγμές πίεσης, όμως η εστία της και το «μηδέν» παθητικό δεν διέτρεξαν κίνδυνο.

ΛΕΣΤΕΡ: Χάμερ, Σίμπσον, Βασιλέφσκι, Μόργκαν, Κοντσέσκι, Μαχρέζ, Κινγκ, Καμπιάσο, Ντρινκγουότερ (79' Νόκαερτ), Σλοπ (64' Ουγιόα), Βάρντι (73' Πάουελ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί (77' Ντεμικέλις), Μανγκαλά, Κλισί, Γιάγια Τουρέ, Φερνάντο, Νασρί, Λάμπαρντ (60' Μίλνερ), Σίλβα, Πότσο (74' Χεσούς Νάβας)

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 1-1
Γήπεδο: Στάδιο του Φωτός

Τέλος στο νικηφόρο σερί των τριών αγώνων της Γουέστ Χαμ έδωσε η Σάντερλαντ, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες στο «Στάδιο του Φωτός» με σκορ 1-1!

«Χορταστικό» πρώτο ημίχρονο παρακολούθησαν οι θεατές στο «Στάδιο του Φωτός». Σάντερλαντ και Γουέστ Χαμ κατέθεσαν και την ψυχή τους, χαρίζοντας στο κοινό όμορφες στιγμές και δύο γκολ με το πέρας των 45λεπτών. Κόντρα στη ροή του αγώνα και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να επιβάλλουν το ρυθμό τους, η Σάντερλαντ κέρδισε πέναλτι και πήρε το προβάδισμα με την εύστοχη εκτέλεση του Ζόρντι Γκόμες (22').

Η απόφαση αυτή εξόργισε τον Σαμ Αλαρντάις, ο οποίος πάνω που έψαχνε... θύματα για να ξεσπάσει τα νεύρα του, είδε την ομάδα του να επιστρέφει στο παιχνίδι. Μόλις στο 29', ο Στιούαρτ Ντάουνινγκ απάντησε στο γκολ των γηπεδούχων με σουτ από το σημείο του πέναλτι! Απαλλαγμένη πλέον από το άγχος, η Γουέστ Χαμ συνέχιζε να πιέζει μέχρι το σφύριγμα του διαιτητή, όμως καμία από τις επόμενες ευκαιρίες της δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 65', οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν πιο «σφικτές» στη άμυνα. Δεν ρίσκαραν επιθετικά, περιορίστηκαν στα μετόπισθεν και περίμεναν το λάθος από τον αντίπαλο για να βγουν στην κόντρα. Με εξαίρεση κάποιες ξαφνικές κόντρες της Σάντερλαντ και ορισμένα καλά σουτ, τα εναπομείναντα λεπτά δεν είχαν κάτι παραπάνω να προσφέρουν, με αποτέλεσμα το 1-1 να μείνει μέχρι το τέλος.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Παντίλιμον, Βεργίνι, Μπράουν, Ο'Σι, Ρεβεγιέρ, Κάτερμολ, Τζόνσον (70' Άλβαρες), Λάρσον, Γκόμες, Γουίκαμ, Άλτιντορ (62' Φλέτσερ)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Τζένκινσον, Τόμκινς, Ριντ, Κρέσγουελ, Σονγκ, Κογιάτε, Νόλαν (81' Βαλέντσια), Ντάουνινγκ, Σακό, Κάρολ

ΤΣΕΛΣΙ-ΧΑΛ: 2-0
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Μεγάλη νίκη με 2-0 πέτυχε η Τσέλσι επί της Χαλ κι έμεινε στην κορυφή.

Αφεντικό από το 7ο λεπτό η Τσέλσι χάρη στο γκολ του Εντέν Αζάρ που ουσιαστικά καθόρισε την εικόνα που θα είχε το παιχνίδι στη συνέχεια. Από πολύ όμορφη σέντρα του Όσκαρ, ο Βέλγος με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους «μπλε» που συνέχισαν αρκετά δυνατά για να πετύχουν κι άλλα τέρματα και να καθαρίσουν το παιχνίδι πολύ σύντομα. Η Χαλ δεν έμοιαζε ικανή να κοντράρει την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο που μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ναι μεν δεν δημιούργησε κάποια κλασσική ευκαιρία, ωστόσο δεν είχε κανένα πρόβλημα, παρά την πίεση των «τίγρεων» στα τελευταία λεπτά.

Όλα έγιναν πιο εύκολα για την Τσέλσι στην επανάληψη και χωρίς καν να χρειαστεί να ανεβάσει ρυθμό. Από τη στιγμή που ο Χάντλστοουν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Φιλίπε Λουίς, οι «μπλε» πλέον με το αριθμητικό πλεονέκτημα έφτασαν και σε δεύτερο γκολ. Στο 68ο λεπτό, ο Ντιέγκο Κόστα με σουτ σε πρώτο χρόνο έπειτα από ασίστ του Αζάρ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τη νίκη να έρχεται άκοπα για τους πρωτοπόρους της Πρέμιερ Λιγκ.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Φιλίπε Λουίς, Μάτιτς, Μίκελ (82' Ραμίρες), Γουίλιαν (80' Σούρλε), Όσκαρ (78' Ντρογκμπά), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Ελμοχαμαντί, Τσέστερ, Ντόουσον (10' Μπρους), Ντέιβις, Ρόμπερτσον, Λίβερμορ, Χάντλστοουν, Μέιλερ, Γέλαβιτς (74' Ραμίρες), Αλούκο (64' Μπρέιντι)

Keywords
Τυχαία Θέματα