Ίδια Μπάγερν, ίδια Ντόρτμουντ

18:47 13/12/2014 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΪΝΤΖ-ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: 1-1
Γήπεδο: COFACE ARENA

Συνεχίζει την κάκιστη πορεία της η Στουτγκάρδη, που έμεινε στο 1-1 με τη Μάιντζ κι έμεινε στο πάτο της βαθμολογίας.

Στο πρώτο μέρος η Μάιντζ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 36ο λεπτό ο Γκάις έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη η Στουτγκάρδη ανέβασε στροφές, πίεσε και στο 72ο λεπτό ο Κόστσιτς έφερε στα ίσα το σκορ.

ΜΑΪΝΤΣ: Κάριους, Μπροσίνσκι, Μπελ, Νοβέσκι, Ντίαζ, Χο Παρκ, Γκάις, Χάιρο (82' Ντε Μπλάσις), Αλαγκούι (69' Ντζούρισιτς), Μάλι (82' Σότο), Οκαζάκι

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Ουλράιχ,

Σβαμπ, Μπαουμγκάρτλ, Νιντερμάιερ, Σακάι, Ρομέου (57' Μαξίμ), Κλάιν (69' Κόστιτς), Χλούσεκ, Γκέντνερ, Γκίντσεκ, Βέρνερ (90+3' Ράους)

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 0-4
ΓΗΠΕΔΟ: SGL ARENA

Για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από την "Allianz Arena", η Μπάγερν Μονάχου δεν δέχτηκε γκολ και επικράτησε με 4-0 της Άουγκσμπουργκ χάρη σε ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι στάθηκαν καλά απέναντι στους νταμπλούχους Γερμανίας με τους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα να μην μπορούν να βρουν λύσεις και να χάνουν τη πρώτη καλή στιγμή με τον Ρόμπεν στο 8'. Στο 22' και στο 24' ο Μάνινγκερ σταμάτησε προσπάθειες των Ριμπερί και Σβαϊνστάιγκερ με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.
Στην επανάληψη, η Μπάγερν αγρίεψε και έστειλε προειδοποιητική βολή στο 47ο λεπτό όταν η κεφαλιά του Λεβαντόφσκι πέρασε άουτ και στο 50' ο Μάνινγκερ έδιωξε προσπάθεια του Τσάμπι Αλόνσο. Ο... γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 58' με τον Ριμπερί να εκτελεί φάουλ από τα αριστερά και τον Μπενάτια να πιάνει τη κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα του Μάνινγκερ για το 0-1.
Πριν προλάβει να συνέλθει η Άουγκσμπουργκ, ο Άριεν Ρόμπεν πήρε τη μπάλα στα δεξιά και ευρισκόμενος εκτός περιοχής πέτυχε ένα φανταστικό γκολ για το 0-2. Στο 68ο λεπτό ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πέτυχε το 8ο γκολ σε 7 παιχνίδια κόντρα στην Άουγκσμπουργκ με τον Πολωνό να παίρνει στα αριστερά τη μπάλα από τον Σβαϊνστάιγκερ και με συρτό σουτ να κάνει το 0-3.
Στο 78' ο Άριεν Ρόμπεν πέτυχε και δεύτερο γκολ, όγδοο συνολικά διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 για τη Μπάγερν Μονάχου με τους Βαυαρούς να έχουν 3-4 καλές στιγμές και για πέμπτο γκολ.

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μάνινγκερ, Βερχέγκ, Χονγκ, Κλαβάν, Μπάμπα, Μπάιερ, Μπομπαντίγια, Φόλνερ, Άλτιντοπ (73' Κορ), Βέρνερ (70' Εσβάιν), Τζούρτζιτς (64' Μέλντερς)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπενάτια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Ρόντε, Αλόνσο (74' Γκέτσε), Σβαϊνστάιγκερ (72' Χόμπιεργκ), Ρόμπεν (77' Μίλερ), Ριμπερί, Λεβαντόφσκι

ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 1-0
ΓΗΠΕΔΟ: OLYMPIASTADION

Ένας πρώην, ο Τζούλιαν Σίμπερ, "βύθισε" ακόμα περισσότερο τη Μπορούσια Ντόρτμουντ χαρίζοντας τη νίκη στη Χέρτα Βερολίνου με 1-0. Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Κλοπ δεν έκανε κανένα σουτ προς την εστία και πέντε λεπτά πριν το τέλος βρέθηκε πίσω στο σκορ.
Ο Μπλαστσικόφσκι έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Σκιέλμπρεντ πήρε τη μπάλα έδωσε στον Σίμπερ που αφού... χόρεψε τον Κελ πλάσαρε για το 1-0 χωρίς να πανηγυρίσει το γκολ εις βάρος της πρώην ομάδας του. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ καλή ευκαιρία με τον Μπέερενς στις καθυστερήσεις και για δεύτερο τέρμα αλλά ο παίκτης της Χέρτα νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Λάνγκερακ. Στην επανάληψη η Ντόρτμουντ είχε πέντε προσπάθειες προς την εστία, είχε 70% κατοχή μπάλας αλλά δεν απέφυγε την 7η συνεχόμενη ήττα μακριά από την έδρα της. Πρωταγωνιστής για τη Χέρτα ο τερματοφύλακας Κραφτ, ο οποίος στο 74ο λεπτό έβγαλε κεφαλιά του Χούμελς και το ίδιο έκανε σε κεφαλιά του Ιμόμπιλε στο 86ο λεπτό. Ο Ιταλός στράικερ στο 87' βρέθηκε εντελώς μόνος του στη περιοχή αλλά η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα άουτ.

ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Κραφτ, Πεκαρίκ, Χέγκελερ, Μπρουκς, Σουλζ, Νιεμάιερ, Σκιέλμπρεντ (70' Χοσογκάι), Μπέερενς, Μπεν Χατίρα (70' Φαν Ντεν Μπεργκ), Ρόνι (82' Λούστενμπεργκερ), Σίμπερ

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Λάνγκερακ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς (83' Σαχίν), Χούμελς, Σμέλτζερ, Κελ (46' Ράμος), Ομπαμεγιάνγκ, Μπέντερ, Γκουντογκάν, Μκιταριάν (35' Μπλαστσικόφσκι), Ιμόμπιλε

ΣΑΛΚΕ-ΚΟΛΩΝΙΑ 1-2
ΓΗΠΕΔΟ: VELTINS ARENA

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, η Σάλκε υπέστη ήττα-σοκ μέσα στην έδρα της από τη Κολωνία με 2-1. Στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Ντι Ματέο πίεσε για το γκολ μη επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να κάνουν ούτε ένα σουτ αλλά με την έναρξη της επανάληψης το σκηνικό άλλαξε.
Στο 46ο λεπτό ο Χέβεντες δεν διώχνει σωστά, η μπάλα φτάνει στον Γκέρχαρντ που από τα δεξιά βγάζει τη σέντρα με τον Ουγιάχ να πιάνει μονοκόμματο σουτ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Φέρμαν για το 0-1. Η Σάλκε βγήκε μπροστά για την ισοφάριση, είχε τις ευκαιρίες της αλλά ο Χέβεντες ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής και στο δεύτερο γκολ καθώς ανέτρεψε τον Ολκόφσκι με τη Κολωνία να κερδίζει πέναλτι. Ο Ματίας Λέμαν ήταν εύστοχος και έκανε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους. Τελικά το μόνο που κατάφερε η Σάλκε ήταν να μειώσει με κεφαλιά του Σανέ στο 85ο λεπτό. Η Κολωνία κέρδισε για πρώτη φορά μετά από τρεις αγωνιστικές ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από τους 18 βαθμούς που έχει μαζέψει, τους 13 τους έχει μαζέψει μακριά από την έδρα της.

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Ουτσίντα, Νοϊστέντερ, Κίρχοφ, Χέβεντες, Φουχς (75' Σανέ), Μπαρνέτα (58' Κλέμενς), Μέγιερ (83' Σαμ), Αόγκο, Τσούπο Μοτίνγκ, Χούντελααρ
ΚΟΛΩΝΙΑ: Χορν, Ολκόφσκι, Μαβράχ, Ουίμερ, Χέκτορ, Λέμαν, Φογκτ, Ρίσε (68' Μάροχ), Γκέρχαρντ, Σβέντο (81' Μπρόκερ), Ουγιάχ

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ-ΑΝΟΒΕΡΟ 3-3
ΓΗΠΕΔΟ: WESERSTADION

Το πιο συναρπαστικό παιχνίδι της ημέρας έγινε στη Βρέμη με Βέρντερ και Ανόβερο να μένουν στο 3-3. Μόλις στο 12ο λεπτό το Ανόβερο άνοιξε το σκορ όταν σε φάση διαρκείας ο Χοσέλου σούταρε, ο Στρέμπινγκερ απέκρουσε και από κοντά ο Λαρς Στιντλ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Στο 18' πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Βέρντερ Βρέμης να ισοφαρίσει με τον Γιουνούζοβιτς να σημαδεύει το δοκάρι αλλά στο 36ο λεπτό ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός βρήκε στόχο και με απευθείας εκτέλεση φάουλ έφερε το ματς στα ίσια.
Μάλιστα, η Βέρντερ πήρε το προβάδισμα στο 55ο λεπτό χάρη στον Μέλβιν Λόρενζεν που στη πρώτη του συμμετοχή πήρε τη μπάλα από τα αριστερά και με δεξί σουτ την έστειλε στην απέναντι γωνία για το 2-1 των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά, το Ανόβερο έφερε τα πάνω κάτω μέσα σε δυο λεπτά.
Στο 62ο λεπτό ο Κιγιοτάκε πρόλαβε πριν η μπάλα βγει άουτ και τη γύρισε προς τη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Χοσέλου με πλάσε ισοφάρισε σε 2-2 με τον Ισπανό στράικερ να φτάνει τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα. Δυο λεπτά αργότερα, ο Κιγιοτάκε από δημιουργός έγινε εκτελεστής και με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-3 με τη μπάλα να ξεγελά τον Στρέμπινγκερ.
Τελικά, η Βέρντερ κατάφερε να σώσει τον βαθμό με τον Ντέιβι Σέλκε να αξιοποιεί μπαλιά του Γκάλβεζ και με προβολή να κάνει το 3-3 στο 88ο λεπτό με την ομάδα της Βρέμης να παραμένει στη προτελευταία θέση. Όσο για το Ανόβερο, πήρε το πρώτο βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές.

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Στρέμπινγκερ, Γκεμπρέ Σελασιέ, Γκάλβεζ, Καλντιρόλα, Στερνμπεργκ (39' Γκαρσία), Κρόος, Φριτζ, Γιουνούζοβιτς, Αγίσιτσεκ (77' Χαΐροβιτς), Μπάρτελς, Λόρενζεν (57' Λόρενζεν)
ΑΝΟΒΕΡΟ: Ζίλερ, Σακάι, Μαρσέλο, Σουλζ, Άλμπορνοζ, Σμίντεμπαχ (76' Σανέ), Γκουλσελάμ, Μπριάντ (90' Μπίτενκουρτ), Στιντλ, Κιγιοτάκε (90' Πριμπ), Χοσέλου

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ 0-0
ΓΗΠΕΔΟ: SCHWARZWALD STADION

Φράιμπουργκ και Αμβούργο μοιράστηκαν τα πάντα με το 0-0 να μην αφήνει ικανοποιημένη καμία από τις δυο. Μόλις στο τρίτο λεπτό, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, αμφισβητούμενο, με τον Νταριντά όμως να μην μπορεί να κερδίσει τον Ντρόμπνι που κράτησε το μηδέν. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι δυο ομάδες προσπαθούσαν με μακρινά σουτ να φανούν απειλητικές αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στην επανάληψη, ο ρυθμός ήταν καλύτερος αλλά το άγχος κυρίευσε τις δυο ομάδες και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μπούρκι, Ρίτχερ, Τορεχόν, Κεμπφ, Γκούντερ, Νταριντά, Χόφλερ (45' Σούστερ), Κλάους (81' Ζούλεχνερ), Σμιντ, Γκέντε (71' Σαχίν), Μεχμέντι
ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Ντρόμπνι, Ντικμάιερ, Τζουρού, Κλέμπερ, Μάρκος, Μπεχράμι, Μίλερ (71' Ολιβέιρα), Χόλτμπι, Φαν Ντερ Φάαρτ (65' Γίρατσεκ), Ρούντνεβς, Λασόγκα (90' Στίμπερ)

Keywords
Τυχαία Θέματα