Λευκή... μαγεία!

18:55 25/10/2014 - Πηγή: AEK365

LA LIGA-9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΕΛΤΣΕ: 3-1
Γήπεδο: Μεστάγια

Μόνη πρώτη έμεινε η Βαλένθια, που κέρδισε εύκολα με 3-1 την Έλτσε και τρελαίνει κόσμο φέτος.

Η Βαλένθια μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 13ο λεπτό ο Μουστάφι με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Με τον ίδιο τρόπο στο 18', ο Παρέχ έκανε το 2-0 για τις «νυχτερίδες», ενώ στο 64' ο Λάμπαν με αυτογκόλ ολοκλήρωσε το τελικό 3-0. Στις καθυστερήσειςη Έλτσε μείωσε με τον Τζόναθας.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άλβες, Μπαραγάν, Μουστάφι, Οταμέντι, Γκαγιά, Φουέγο, Παρέχο, Γκόμες, Πιάτι (80' Ντε Παούλ), Ροδρίγο (83' Νεγρέδο),

Αλκαθέρ (76' Ιμπάνιεθ).

ΕΛΤΣΕ: Ερέρα, Ρόκο, Σουάρεθ, Λομπάν, Σίσμα, Αντριάν (79' Φαΐρ), Μοσκέρα, Ροντρίγκες, Κορομίνας (46' Άλβαρο), Ροντρίγκες (74' Κ.Ερέρα), Τζόναθας.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 3-1
Γήπεδο: Σαντιάγκο Μπερναμπέου

Αυτή τη στιγμή είναι η κορυφαία ομάδα του πλανήτη και το απέδειξε και απόψε. Η Ρεάλ ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς στο Κλάσικο, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 3ο λεπτό, αλλά πάτησε γκάζι στη συνέχεια και κέρδισε με 3-1 την Μπαρτσελόνα. Θύμισε Ρομπέρτο Κάρλος ο Μαρσέλο, μεγάλο ματς από τους παίκτες του Αντσελότι, κακή η Μπαρτσελόνα ειδικά στο β' μέρος. Πλέον οι μερένχες πλησίασαν στον πόντο την Μπαρτσελόνα και όλα ξεκινούν από την αρχή.

Τα ντέρμπι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Μπαρτσελόνα, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ. ο Νεϊμάρ πήρε την μπάλα στα αριστερά έξω από την περιοχή, έκοψε προς τα μέσα και με δεξί σουτ έκανε το 1-0. Η «βασίλισσα» πίεσε πολύ από εκεί και πέρα και στο 6' ο Μπενζεμά έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Μπαρτσελόνα, πρόλαβε και τσίμπησε προ του Μπράβο, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 11' κεφαλιά του Μπενζεμά σταμάτησε στο δοκάρι του Μπράβο και στην επαναφορά η μπάλα έφτασε πάλι στον Γάλλο, που σούταρε και πάλι στο δοκάρι! Η Μπαρτσελόνα ισορρόπησε το ματς στη συνέχεια και στο 22ο λεπτό, ο ο Μέσι έκανε όμορφη ενέργεια και σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Κασίγιας μπλόκαρε, ενώ στο 23', ο Σουάρες έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μέσι πλάσαρε από πολύ κοντά, με τον Κασίγιας να διώχνει εντυπωσιακά. Και τελικά στο 34ο λεπτό, ο Μαρσέλο έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Πικέ πεσμένος σταμάτησε με το χέρι την μπάλα και ο Ζιλ έδειξε το πέναλτι. Έτσι ο Ρονάλντο από τα 1 μέτρα εκτέλεσε σωστά κι έφερε στα ίσα τα σκορ. Στο 44ο λεπτό, ο Μαρσέλο έβγαλε τρομερή σέντρα από αριστερά, αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου, Ροντρίγκες, έφυγε λίγο άουτ.

Η Ρεάλ μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και στο 51ο λεπτό έφερε τούμπα το ματς. Ο Κρόος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πέπε μόνος του σηκώθηκε και με κεφαλιά έκανε το 2-1. Στο 56ο λεπτό, ο Ματιέ έπιασε ένα κεραυνό από μακριά, με τον Κασίγιας να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ και στο 61' η Ρεάλ πέτυχε κι άλλο γκολ. Ο Ίσκο κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά στα αριστερά και κέρδισε από Μασεράνο και Ινιέστα, έσπασε για τον Ρονάλντο κι εκείνος για τον Χάμες. Ο τελευταίος με τη μία έβγαλε κάθετα στον Μπενζεμά που με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-1. Από εκεί και πέρα η Μπαρτσελόνα αποδιοργανώθηκε πλήρως και αν ο Ρονάλντο ήταν πιο ψύχραιμος σε 2-3 περιπτώσεις και έκανε σωστές επιλογές, το σκορ θα έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Ίσκο (82' Ιγιαραμένδι), Κρόος, Μόντριτς (88' Αρμπελόα), Χάμες Ροντρίγκες, Ρονάλντο, Μπενζεμά (86' Κεντίρα)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Πικέ, Μασεράνο, Άλβες, Ματιέ, Μπούσκετς, Ινιέστα (72' Σέρχι Ρομπέρτο), Τσάβι (60' Ράκιτιτς), Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες (69' Πέδρο)

ΑΛΜΕΡΙΑ-ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: 0-1
Γήπεδο: Χουέγος Μεντιτερανέος

Επιτέλους νίκη για την Μπιλμπάο, που επικράτησε με 1-0 της Αλμερία και πήρε βαθειά βαθμολογική ανάσα.

Στο 8' και στο 10' οι Μουνιαΐν και Χέμεντ έχασε δύο αρκετά καλές ευκαιρίες, ενώ στο 42' ο Ιραϊθόθ σταμάτησε εντυπωσιακά τον Μέντες.

Στο 46ο λεπτό τα σουτ του Αντούριθ έφυγε μόλις άουτ ενώ στο 56' η Μπιλμπάο πήρε κεφάλι στο σκορ. Μετά από κόρνερ η άμυνα της Αλμερία δεν μπόρεσε να διώξει μακριά, η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή και ο Ετσεΐτα με προβολή έκανε το 1-0. Στο 77' ο Ιραϊθόθ είπε όχι σε προσπάθεια του Τόμας και στο 79' το σουτ του Τιεβί τράνταξε το δοκάρι της Μπιλμπάο.

ΑΛΜΕΡΙΑ: Ρουμπέν, Τρουχίγιο, Ντος Σάντος, Ντουμπαρμπιέ, Ναβάρο, Βέρθα (76' Κορόνα), Αζεέζ (60' Τιεβί), Τόμας, Σίλβα, Μέντες (68' Σοριάνο), Χέμεντ.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Λαπόρτε, Ετσεΐτα, Μπαλενθιάγα, Ρίκο, Ιτουράσπε, Μπενιάτ (52' Ιραόλα), Μουνιαΐν (90' Σαν Χοσέ), Σουσαέτα (82' Μπουστίνθα), Αντούριθ.

Keywords
Τυχαία Θέματα