Αφιερωμένη στον μεγάλο αρχηγό Γιώργο Αμερικάνο η πίτα των Παλαιμάχων της ΑΕΚ

14:15 11/1/2014 - Πηγή: AEK365

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Η κοπή πίτας του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, αποτελεί από καθιέρωσής της αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός. Οι διοικούντες τον «κιτρινόμαυρο» Σύνδεσμο, χρόνια τώρα, έχουν μάθει να τιμάνε όχι μόνο τη μνήμη, αλλά και το παρόν επιβραβεύοντας την δράση αθλητών, καλλιτεχνών, επιστημόνων αλλά και κοινωνικών ομάδων.

Και η εφετινή εκδήλωση που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα 13 Ιανουαρίου (8μμ) στον εντυπωσιακό από κιτρινόμαυρα μπαλόνια διάκοσμο-που φιλοτεχνεί και ‘χορηγεί' κάθε χρόνο ο βετεράνος άσος της ΑΕΚ Κοσμάς Πεσιρίδης- Ξενοδοχείο Crowne Plaza στη Λεωφόρο Μιχαλακοπούλου 50, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και οι λόγοι είναι δύο...
Αφ ενός μεν, γιατί θα είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Γιώργο Αμερικάνο, που όσο ζούσε ήταν «παγκόσμιος» για την αξία του, όμως τώρα πια είναι παν-ουράνιος. Και αφ ετέρου, γιατί έχει προγραμματιστεί να τιμηθούν σημαντικές προσωπικότητες. Όπως ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Παντελής Βούλγαρης, που γεννήθηκε στα Πατήσια στις 23 Οκτωβρίου 1940 και στην σχεδόν μισό αιώνα καριέρα του, έχει κάνει κινηματογράφο ο οποίος προάγει το ήθος και την ιστορία. Η πρώτη του ταινία ήταν το 1965 με τον «κλέφτη» και η τελευταία εφέτος με την «Μικρά Αγγλία». Ενώ κανείς δεν ξεχνάει μεγάλες δημιουργίες του, όπως είμαι μεταξύ άλλων, το «Happy Day» που δημιούργησε το 1976, τα «Πέτρινα χρόνια» -το 1985-, τις «Ήσυχες μέρες του Αυγούστου»-1991-, το «Όλα είναι δρόμος»-το 1998-, τις «Νύφες»-το2004- την ταινία «Ψυχή Βαθιά»-το2009- αλλά και τη «φανέλα με το "9"», που είχε γυριστεί στο Στάδιο της ΑΕΚ το 1988, πριν ακόμη μετονομαστεί σε «Νίκος Γκούμας».

Επίλογος με Παυλή

Όμως εκτός του Παντελή Βούλγαρη, θα δοθούν από τους υπεύθυνους του Συνδέσμου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΑΕΚ, ακόμη 20 πλακέτες, και ο επίλογος των τιμητικών διακρίσεων, θα γίνει με την βράβευση στον Μιχάλη Παυλή. «Εάν δεν είχε χαθεί πρόωρα ο Γιώργος Αμερικάνος, θ αφιερώναμε την εκδήλωση στον Μιχάλη Παυλή. Μας συγκλόνισε όλους για την αυταπάρνησή του τόσο χρόνια, να παίζει στην αγαπημένη μας ομάδα γνωρίζοντας ανά πάσα στιγμή, ότι θα μπορούσε να πάθει μεγάλο κακό. Και όμως ο Μιχάλης επειδή είναι μαχητής δεν το έβαζε κάτω και τίμησε, όπως κι εμείς στο παρελθόν, με τον καλύτερο τρόπο την φανέλα της ΑΕΚ. Γι' αυτό και αποφασίσαμε να ρίξουμε την αυλαία στην εφετινή μας εκδήλωση, τιμώντας τον για ακόμη μια φορά. Και η σύμπτωση είναι τέτοια, που και την πρώτη φορά που τον τιμήσαμε, το 2010, ως εν ενεργεία ποδοσφαιριστή με τον Γιάννη Αραμπατζή, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε μια άλλη τεράστια μορφή της ΑΕΚ, που ‘έφυγε' πρώρα από κοντά μας. Τον Στέλιο Σκευοφύλακα. Ευχόμαστε στον Μιχάλη Παυλή, να είναι πάντα καλά και να τον έχουμε κοντά μας, για πολλά χρόνια» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Καραφέσκος.

Οι «21» τιμηθέντες

Η διοίκηση του Συνδέσμου, αποφάσισε να τιμήσει εφέτος εκτός από τον Μιχάλη Παυλή, και τον Κορδέρο, στην κατηγορία των εν ενεργεία ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Και από βετεράνους ασους, τους Γιώργο Πεπέ και Τάκη Νικολούδη. Ο πρώτος, είχε τιμήσει την «κιτρινόμαυρη» φανέλα από τον Σεπτέμβριο του 86 μέχρι τον Ιούνιο του 1992 Και ο δεύτερος, που έμεινε γνωστός στην ιστορία της ΑΕΚ με το παρατσούκλι ‘τανκ' σε δυο περιόδους. Από το 1976 μέχρι το 1979 την πρώτη και από το 1982 μέχρι το 1985 την δεύτερη. Επίσης, την νταμπλούχο Ελλάδος 2012-13 ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, αλλά και την ξιφομάχο της «Ένωσης» Θεοδώρα Κουντούνα, που γύρισε με το ασημένιο μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων του 2013. Επίσης τον φίλαθλος της ΑΕΚ Αλέξανδρο Μαργαρίτη, για την πολυετή ανιδιοτελή και σημαντικότατη προσφορά του στην ομάδα. Και από παράγοντες, τον πρώην πρόεδρο του σωματείου Ανδρέα Ανατολιωτάκη, τον πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ και νυν μέλος στην διοίκηση της ΑΕΚ Μάκη Αγγελόπουλο, αλλά και την επί σειρά ετών υπεύθυνη στο Γραφείο Τύπου της ποδοσφαιρικής ομάδα και θυγατέρα του αείμνηστο Μιχάλη Αρκάδη, Αγγελική. Και από δημοσιογράφους τον αντιπρόεδρο του ΠΣΑΤ Αντώνη Αντωνόπουλο και τον Χρήστο Τριανταφυλλόπουλο, που καλύπτει το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, σε τηλεοπτικό σταθμό.
Θα τιμηθούν όμως για την κοινωνική τους προσφορά και οι υπεύθυνοι της παιδόπολης ανηλίκων «Αγίου Ανδρέα», που έχει έδρα τον Αλιμο. Και για την επιτυχία της, να γυρίσει με το ασημένιο μετάλλιο στο μήκος από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των ΑΜΕΑ που έγινε το 2013 στη Λιόν, θα τιμηθεί η Παρασκευή Κάντζα. Δυο γιατροί επελέγησαν να τιμηθούν για την προσφορά τους ως επιστήμονος. Ο επίκουρος καθηγητής υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κυριάκος Σουλιώτης, αλλά και ο γενικός διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Μανώλης Μαρκόπουλος.
Τέλος θα τιμηθούν ο ηθοποιός Αντώνης Αντωνίου, οι τραγουδιστές Πάνος Κιάμος και Γιώργος Μαργαρίτης, αλλά και ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, για την τεράστια προσφορά τους στις τέχνες και τον πολιτισμό.
Να σημειωθεί τέλος, ότι για να γίνει η εκδήλωση της πίτας, χορηγοί είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης(σ.σ. όλοι ελπίζουν να τον δούνε την προσεχή Δευτέρα, αφού έχει να πάει σε πίτα των παλαιμάχων από την εκδήλωση του 2006), και οι Παναγιώτης Βουλγαρίδης(τύπωσε προσκλήσεις-προγράμματα)Αναστάσιος Μαυροφιδόπουλος, Γεώργιος Γρισμπολάκης, Κώστας Μάρκου, Ιωάννης Σουρτζής, Τάκης Ζαχόπουλος, Παναγιώτης Κωστογιάννης, Γεώργιος Μπαϊρακτάρης, Μάκης Αγγελόπουλος, Σεραφείμ Σοφιανίτης, Ανδρέας Ανατωλιοτάκης, αλλά και οι βετεράνοι άσοι της ΑΕΚ Γιώργος Σκρέκης, Κοσμάς Πεσιρίδης και Παντελής Νικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα