MVP ο Σπανούλης

18:13 24/6/2012 - Πηγή: AEK365

Ως πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος αναδείχτηκε ο Βασίλης Σπανούλης από τον ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά:

«Ουδείς παίκτης στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης είχε να σηκώσει φέτος στις πλάτες του μεγαλύτερο βάρος απ' τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία ονειρεμένη σεζόν, αρχικά πετυχαίνοντας το φαινομενικά ακατόρθωτο στην Ευρωλίγκα κι εν συνεχεία επιστρέφοντας στον θρόνο του ελληνικού μπάσκετ ύστερα

από 15 ολόκληρα χρόνια.

Για μία ομάδα που μόλις πριν από λίγους μήνες είχε αλλάξει ριζικά φιλοσοφία, θέτοντας ως βασικό στόχο την εξέλιξη και ωρίμανση του «νέου αίματους» του ελληνικού μπάσκετ, αυτή η διαδρομή ήταν λογικό να έχει δυσκολίες. Ο Βασίλης Σπανούλης, ωστόσο, ήταν εκεί για να εγγυηθεί, κάθε φορά που αυτό ήταν αναγκαίο στο παρκέ, ότι ο Ολυμπιακός δεν θα λοξοδρομήσει.

Ύστερα λοιπόν απ' τον τίτλο του MVP του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης (όπως και το 2009 στο Βερολίνο με τον Παναθηναϊκό), ο 29χρονος διεθνής γκαρντ παίρνει στα χέρια του και το αντίστοιχο βραβείο της Basket League ΟΠΑΠ. Για να δημιουργήσει, μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ένα δίδυμο, στην περιφέρεια της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος, που θα ζήλευε ολόκληρη η Ευρώπη. Άλλωστε και οι Ευρωπαίοι τους δύο δικούς μας επέλεξαν για την πεντάδα των αστέρων της Ευρωλίγκας».

Keywords
Τυχαία Θέματα