O κ. Φώτης και οι πρόθυμοι πελάτες της τρόικας…

Θα περίμενε κανείς ότι η συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση, που προέκυψε μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα έκανε και τη διαφορά σε σχέση με εκείνη του Λουκά Παπαδήμου.

Ότι δηλαδή η προσθήκη ενός κόμματος που δεν ψήφισε
το δεύτερο μνημόνιο, στη συμμαχία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που ήδη υπήρχε θα άλλαζε κάπως τη ρότα, το ύφος και τη δυναμική της κυβέρνησης, ιδίως έναντι της τρόικας. Ότι θα δυνάμωνε τη φωνή της Αθήνας υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης και θα πίεζε τους δανειστές να προσέξουν κάπως περισσότερο το ελληνικό πρόβλημα και να επανεξετάσουν το πρόγραμμα, που επέβαλαν στη χώρα μας.

Κι όμως. Η ΔΗΜΑΡ διακρίνεται μέχρι τώρα για την άκρως διαχειριστική λογική με την οποία συμμετέχει στην κυβέρνηση. Άκουγα την Τετάρτη με έκπληξη τον κ. Φώτη Κουβέλη να επιμένει στα… γεωγραφικά κριτήρια με τα οποία πρέπει λέει να δοθεί το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης. Λες και δεν είναι αυτονόητο ότι θα το πάρουν κάτοικοι ορεινών περιοχών, με χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα. Ασχολιόταν δηλαδή με ένα θέμα, που κανονικά θα το λύσουν οι περιφερειάρχες της χώρας, ανεξάρτητα με ποιο κόμμα εξελέγησαν – τόσο μεγάλο είναι αυτό το ζήτημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα