Βασιλακόπουλος: «Κάθε τέσσερα χρόνια Ευρωμπάσκετ»

Κάθε τέσσερα χρόνια πρέπει να διεξάγεται το Ευρωμπάσκετ και όχι κάθε δύο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ και πρώην πρόεδρο της FIBA Europe, Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ θεωρεί πως πρέπει να αλλάξει το ισχύον πλαίσιο για τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος εθνικών ομάδων, καθώς λόγω της οικονομικής

κρίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα για την διεξαγωγή του σε μικρότερο διάστημα.

Αναλυτικά δήλωσε ο Βασιλακόπουλος στα «ΝΕΑ»:

«Δυστυχώς με το μόνο που ασχολείται η FIBA Europe είναι να αυξάνει τους αγώνες χωρίς σοβαρό σχέδιο. Δεν αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής και είναι σαν να μη βλέπει τα προβλήματα που δημιουργούνται».

«Είναι επιτακτική ανάγκη το Ευρωμπάσκετ να αρχίσει να γίνεται κάθε τετραετία πλέον. Δεν βρίσκονται πλέον εύκολα χώρες για να αναλάβουν τη διοργάνωση λόγω της κρίσης και η Σλοβενία που θα φιλοξενήσει του χρόνου το Ευρωμπάσκετ είναι χρεωμένη, ενώ δείτε τι συμβαίνει και στις διοργανώσει εφήβων, νέων κ.λπ. που τις φιλοξενούν πλέον μόνο χώρες της Ανατολικής Ευρώπης με τις παροχές που προσφέρουν να είναι τραγικές. Όμως υπάρχει και άλλο σοβαρό πρόβλημα. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές να δίνουν σε ετήσια βάση 60-70 αγώνες. Είδατε εξάλλου και πόσα θανατηφόρα περιστατικά είχαμε την τελευταία διετία στο ποδόσφαιρο. Δεν αντέχει ο ανθρώπινος οργανισμός και γι' αυτό αποχωρούν όλο και περισσότεροι παίκτες από τις εθνικές. Αυξήθηκαν οι ομάδες, προστέθηκαν και πάλι τα προολυμπιακά τουρνουά, δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα