Τζόκοβιτς: «Απλά υποκλίνομαι»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε με κατεβασμένα χέρια από τον Ραφαέλ Ναδάλ στον τελικό του Μόντε Κάρλο, αλλά δεν αναζήτησε δικαιολογίες.

Η βαριά ήττα με 6-3, 6-1 ήταν για το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης η χειρότερη των τελέυταίων χρόνων και ειδικά μεά τον επικό τελικό των δύο τενιστών στο Αυστραλιανό Οπεν, κάκιστη συνέχεια. «Δεν θέλω να μειώσω καθόλου τη νίκη του Ράφα. Το άξιζε σήμερα. Ήταν ο καλύτερος. Εγώ δεν είχα καθόλου συναισθηματική ενέργεια μέσα μου. Ήταν μια κακή ημέρα. Ο Ράφα έπαιξε έτσι για να κερδίσει. Έκανα πολλά αβίαστα λάθη. Απλά δεν ήμουν εκεί. Δεν

έπαιξα καλά. Ο Ράφα εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που είχε» είπε ο Τζόκοβιτς.

Αναφερόμενος στο θάνατο του αγαπημένου του παππού λίγες μέρες νωρίτερα είπε: «Είμαι χαρούμενος που έφτασα τουλάχιστον στον τελικό κάτω υπό αυτές τις συνθήκες. Ήταν πολύ δύσκολη εβδομάδα για μένα, ψυχολογικά. Κέρδισα τρία παιχνίδια μετά τα άσχημα νέα. Νομίζω τα πήγα πολύ καλά. Προφανώς, σήμερα αντιμετώπισα έναν καλύτερο τενίστα. Ελπίζω να ανασυνταχθώ, να ξεκουραστώ, να φορτίσω τις μπαταρίες και να συνεχίσω»

Όσο για το σερί του Ναδάλ με τον 8ο συνεχόμενο τίτλο του στο Μόντε Κάρλο, είπε: «Απλά υποκλίνομαι. Δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να πεις. Φανταστικό, εντυπωσιακό. Ο τρόπος με τον οποίον ασχολείται με το άθλημα, είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής. Είναι ένας απ'τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές μου όμως έχω μόνο καλά να πω γι'αυτόν. Έχει καταφέρει τόσα πολλά. Κάθε χρόνο επιστρέφει και δείχνει λες και είναι η πρώτη του χρονιά στο tour».

Στο μεταξύ, ο Σέρβος παρέμεινε και αυτή την εβδομάδα, στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις. Ο Σέρβος σταρ έχει συγκεντρώσει 13.270 βαθμούς, ενώ δεύτερος είναι πάντα ο Ισπανός, Ραφαέλ Ναδάλ με 9.715 βαθμούς και τρίτος ο Ρότζερ Φέντερερ (8.880).

Ο Μάρκος Παγδατής, ωστόσο «έπεσε» μια ακόμη θέση και είναι 41ος στον κόσμο με 1.025 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα