Τα τρία Πιτ-Μπούλ

Χαίρετε κύριοι


Με μια πειστική εμφάνιση που δίνει ελπίδες στον κόσμο του συλλόγου για τη συνέχεια ο Παναθηναϊκός εξαργύρωσε την καλή πορεία που έχει κάνει μέχρι σήμερα παίρνοντας το προβάδισμα των 5 βαθμών.

Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο άθλημα και πολλές φορές αν διαχειριστείς σωστά κάποιες ατυχίες μπορεί να έχεις σημαντικά οφέλη. Μέσα σε αυτήν την πρόταση κρύβεται η πορεία που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός.

Έχουμε πει πολλές φορές πως η απουσία επιθετικών οδήγησε τον Φερέιρα στην απελευθέρωση του Λέτο. Με τη χρησιμοποίηση του Αργεντίνου στην κορυφή και την αποτελεσματικότητα και την προσαρμογή που ο ίδιος επέδειξε, βγήκε εις πέρας ένα σημαντικό διάστημα. Μετά το παιχνίδι στο Καραϊσκάκης ήταν φανερό πως κάποια βασικά γρανάζια είχαν κλατάρει και δεν μπορούσε η ίδια ποδοσφαιρική λογική να φέρει τα ίδια αποτελέσματα. Στο Αγρίνιο ήρθε ο τραυματισμός του καλύτερου αμυντικού του. Με την εικόνα που είχε η άμυνα των πρασίνων η λογική έλεγε πως χωρίς τον Μπουμσόνκ στο κέντρο της άμυνας και με πεσμένους τους Ζεκά, Λέτο, Κουίνσι, έρχεται η κατάρρευση. Την επόμενη έγραψα κείμενο στο Onsports με τίτλο «Να γίνει ταχυδακτυλουργός». Εξηγώντας το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα, επισήμανα το πόσο δυσκολεύτηκε η άμυνα του Παναθηναϊκού να δώσει ήρεμη κυκλοφορία και σίγουρη κατοχή στο Αγρίνιο ενώ στην τελευταία παράγραφο έγραψα πως είναι μονόδρομος η οπισθοχώρηση Κατσουράνη και η ενεργοποίηση του Βιτόλο.

Ο Φερέιρα έδειξε ευελιξία και πως αντιλαμβάνεται τι χρειάζεται η ομάδα του. Έκανε το αυτονόητο αλλά πολλές φορές στο ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολο να δεις να επικρατεί το αυτονόητο. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο Πορτογάλος είδε να παίρνει πολλά από αυτήν την κίνηση. Το δίδυμο Σιμάο, Βιτόλο αλλά και η σιγουριά που προσφέρει ο Κατσουράνης στην άμυνα, του δίνουν τη δυνατότητα ήρεμα και με ασφάλεια να ψάξει τρόπο να βγάλει την ομάδα του από την επιθετική κρίση. Το βασικό όμως για να χτίσεις στο ποδόσφαιρο είναι η αμυντική ηρεμία και για μια ομάδα που επιτίθεται η σίγουρη κατοχή. Αυτά τα στοιχεία τα βρήκε και προσπαθεί να δουλέψει ένα δεύτερο πλάνο για να αποκτήσει η ομάδα του την χαμένη της επιθετική ενέργεια.

Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ο Φερέιρα ξεκίνησε από την αρχή τον Ζεκά σε ρόλο κεντρικού χαφ και τον Τοτσέ επιθετικό. Ο Πορτογάλος έχει αποδειχθεί πολυεργαλείο. Πάντοτε θετικός στο αμυντικό του ρόλο και πολύ καλός στο να δημιουργεί ρήγματα και να ξεκινά επιθέσεις με τους Λέτο, Κουίνσι όταν η μπάλα βρίσκεται στην τελευταία γραμμή που αμύνεται ο αντίπαλος. Οι αντίπαλες ομάδες όμως τον Παναθηναϊκό τον έχουν μάθει και πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρεις άμυνα που θα παίξει τους γρήγορους εκρηκτικούς μεσοεπιθετικούς του στο ύψος της σέντρας. Το γεγονός αυτό είναι και ένας από τους λόγους που έχει κολλήσει επιθετικά ο Παναθηναϊκός. Ο Ζεκά επειδή στερείται φαντασίας του καθαρού δημιουργού, (δεν έχει έμφυτη την ατομική ενέργεια ούτε την πάσα εν στάση) είναι ο ποδοσφαιριστής που επιθετικά περιορίστηκε περισσότε

Keywords
Τυχαία Θέματα