Ο Σπύρος Γιαννιώτης μιλά για τα ελληνικά... θαύματα (photos, video)

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10 χλμ. ανοικτής θαλάσσης και ασημένιος στα 5 χλμ. γράφει στο Onsports για την εμπειρία του στο Παγκόσμιο της Σαγκάης και τις ελληνικές διακρίσεις στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε…

Γράφει ο Σπύρος Γιαννιώτης

Tο 2011 ήταν μια χρόνια δύσκολη για τους Έλληνες. Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα

τάξη πραγμάτων, με τεράστια δάνεια τα οποία δεν ξέρει αν θα μπορέσουν ποτέ να αποπληρωθούν σαν χώρα, με εφεδρείες, εφορία και 1002 προβλήματα.

Όλα είναι αρνητικά αλλά μέσα στα αρνητικά και τα δυσάρεστα, η Ελλάδα είχε και μερικά ευχάριστα, μερικές αχτίδες φωτός. Ένα από αυτά ήταν το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης και οι επιτυχίες της ελληνικής αποστολής, μέρος της οποίας ήμουν κι εγώ!

Τη διοργάνωση, άνοιξε με το καλύτερο τρόπο η Μαριάννα Λυμπερτά, που τερμάτισε στην τρίτη θέση στα 10 χιλιόμετρα μαραθώνιας κολύμβησης. Ακριβώς την επόμενη μέρα, «ζήλεψα» τη Μαριάννα, πίστεψα και εγώ πώς μπορώ να τα καταφέρω και κάπως έτσι, κέρδισα το αγώνισμα αυτό. Απολογισμός ήταν το χρυσό στα 10 χλμ. και ασημένιο στα 5 χλμ.

Μετά από μερικές ημέρες, τα κορίτσια του πόλο κατάφεραν τη μεγαλύτερη επιτυχία σε ομαδικό άθλημα όλων των εποχών στην Ελλάδα, να κερδίσουν (για μένα εύκολα) το χρυσό! Στο Παγκόσμιο, δεν ήταν μόνο τα μετάλλια αλλά και η γενικότερη εικόνα της ελληνικής αποστολής, από το κολύμπι, το πόλο έως και την συγχρονισμένη κολύμβηση που τα πήγαν πολύ καλά, και πιστέψτε με, δεν είναι εύκολο να μπαίνεις τελικό σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Χρειάζεται ατέλειωτες ώρες σκληρής προπόνησης καθημερινά και πολύ ταλέντο.

Κλείνοντας, μιας και ολοκληρώνεται η χρόνια, εύχομαι το 2012 να έχει υγεία, λιγότερο άγχος αν είναι αυτό δυνατόν και για την αθλητική οικογένεια, δύναμη και υπομονή προκειμένου να μπορέσει να αντέξει μια δύσκολη, Ολυμπιακή χρονιά! Καλές επιτυχίες!!

{youtube}aCBdqsd1jPk{/youtube}

{youtube}-rtGuK5jSJE{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα