Ταμουρίδης: «Το δικό μου 2011 με Αριθμούς»

Το απολογισμό του για το 2011 έκανε ο Γιάννης Ταμουρίδης, σε μια χρονιά που του χάρισε την τεράστια χαρά της ολυμπιακής πρόκρισης και μια... αναποδιά.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ioannistamouridis.com ο Ελληνας παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας counts his blessing, όπως λένε και οι Βρετανοί διοργανωτές των Αγώνων τυου 2012. Στο «δικό μου 2011 με Αριθμούς» αναφέρει αναλυτικά:

«Προσωπικά, το 2011 ήταν μια χρονιά που φεύγει και μ’ αφήνει με ανάμικτα συναισθήματα. Από τη μια, η μεγάλη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες

του Λονδίνου που αποτελούσε ένα προσωπικό στοίχημα, από την άλλη, η μεγάλη απογοήτευση εξαιτίας της διάλυσης της επαγγελματικής ομάδας «Geox» με την οποία είχα ήδη υπογράψει διετές συμβόλαιο. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος διότι πέρασε μια χρονιά γεμάτη αγώνες από τους οποίους κατάφερα να γευτώ αρκετές φορές την επιτυχία και πάνω απ’ όλα αποφεύγοντας σοβαρούς τραυματισμούς!

Με λίγα λόγια και περισσότερους αριθμούς το 2011 κύλησε κάπως έτσι αγωνιστικά : 54 συνολικά αγώνες, από τους οποίους 14 εντός Ελλάδας και 40 στο εξωτερικό.5 διεθνής γύροι cat2.27 αγώνες στην πίστα.

Τα αποτελέσματα στους αγώνες είχαν ως εξής: 11 νίκες.2 νέα πανελλήνια ρεκόρ, στα 4.000m ατομικού και ομαδικού πουρσουΐτ.7 φορές τερμάτισα 2ος, από τις οποίες :4 φορές ήμουν 2ος στη Γενική κατάταξη Γύρου, από τους πέντε που έτρεξα συνολικά…6 φορές τερμάτισα 3ος και 18 φορές τερμάτισα στην πρώτη 10άδα.259 βαθμούς, κατάφερα να μαζέψω όλο το 2011 μέσα από διεθνής αγώνες που με κατέταξαν :25ο , στην Ευρωπαϊκή κατάταξη της UCI!2 μόλις δευτερόλεπτα μου στέρησαν τη νίκη στη Γενική του διεθνή γύρου “Tour of Szeklerland” μετά από 4 ετάπ και 12 ώρες, 16 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, αγώνα..!…

και βέβαια σε αρκετούς από αυτούς τους αγώνες κλήθηκα να περάσω : 14 doping control συνολικά, μόνο 3 εντός, στο «Γύρο Ελλάδας».

Για όλους αυτούς τους αγώνες αναγκάστηκα να ταξιδέψω αρκετά με την ομάδα μου, SP Tableware και τους συναθλητές μου :50 συνολικά αεροπορικές πτήσεις, 19 εσωτερικού-31 εξωτερικού σε :11 διαφορετικές χώρες : Κύπρος, Αγγλία, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ολλανδία(x2), Γαλλία(x3), Λεττονία, Ρουμανία(x3), Σερβία, Δανία, Ιταλία(x2).

Ανάλογα ήταν και τα χιλιόμετρα που διένυσα με το ποδήλατο : 29.000χλμ συνολικά για όλο το 2011 με ευτυχώς μόνο :2 πτώσεις χωρίς να τραυματιστώ σοβαρά και63 μέρες συνολικά όλο το χρόνο χωρίς ποδήλατο.…μεγαλύτερη απόσταση που χρειάστηκε να διανύσω σε αγώνα :
266χλμ, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου στην Κοπεγχάγη.

Τέλος, τα 2 μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν θετικά κι αρνητικά το 2011 : 26 χρόνια μετά τους Κανελλόπουλο/Κελεσίδη, στους Ολυμπιακούς του Λος Αντζελες, ξαναπαίρνω την πρόκριση στο Δρόμο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου!2 χρόνια, το συμβόλαιο που υπέγραψα με τη επαγγελματική ομάδα «GEOX» πριν αποχωρήσει η εν λόγω εταιρία από κύριος χορηγός και διαλύσει οριστικά την ομάδα.

«…Εύχομαι το 2012 να καταφέρω να είμαι πάνω απ’ όλα υγιής θέτοντας μοναδικό στόχο τα ανεκπλήρωτ

Keywords
Τυχαία Θέματα