Ντόρτμουντ: Και πάλι στην κορυφή!

Το 2011 ήταν από τις χρονιές που άφησαν μόνο ευχάριστες μνήμες στους φίλους της Ντόρτμουντ η οποία επέστρεψε στους τίτλους ύστερα από εννέα χρόνια.

Αν στα μέσα της δεκαετίας που πέρασε κάποιος έλεγε στους φίλους της Ντόρτμουντ ότι το 2011 θα τους έβρισκε στην κορυφή της Γερμανίας το πιθανότερο είναι να μην τον πίστευαν.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ τα τελευταία χρόνια, είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα, ενώ στα μέσα της δεκαετίας κινδύνευε και με υποβιβασμό, καθώς δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα εξωαγωνιστικά της προβλήματα.

Την τελευταία διετία

ωστόσο, αποφάσισε να στηριχτεί σε νέους ποδοσφαιριστές και να δει τα αποτελέσματα στο κοντινό μέλλον. Αυτά ήρθαν το 2011, όταν οι μικροί του Κλοπ εντυπωσίασαν όλη τη Γερμανία και οδήγησαν τους «κιτρινόμαυρους» στην κατάκτηση του τίτλου με σχετική άνεση.

Τα μεγάλα παιχνίδια:

ΣΑΛΚΕ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 1-3

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς ήταν αυτό στην «Φέλτινς Αρένα». Πολλοί πίστευαν ότι το σερί των «κιτρινόμαυρων» θα σταματούσε στην ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ. Φευ. Η Ντόρτμουντ πέρασε σαν σίφουνας επικρατώντας με 3-1, με δύο τέρματα του Καγκάβα και ένα του Λεβαντόφσκι.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 2-0

Τρεις αγωνιστικές αργότερα και η Ντόρτμουντ συνέχιζε την τεράστια πορεία της. Στον δρόμο της ήταν οι Βαυαροί του Μονάχου. Εκεί τα τέρματα των Μπάριος και Σαχίν στο δεύτερο ημίχρονο έκριναν την αναμέτρηση και η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ έφυγε με σκυμμένο κεφάλι.

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 1-3

Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη χειμερινή διακοπή η Ντόρτμουντ αγωνιζόταν στην «Μπάι Αρένα» στο ντέρμπι κορυφής με την Λεβερκούζεν. Οι «κιτρινόμαυροι» όπως σε όλα τα εκτός έδρας ντέρμπι, επικράτησαν με 3-1 με τον Κέβιν Γκρόσγκροϊτς να είναι ο πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας δύο τέρματα. Το τρίτο τέρμα σημείωσε ο Γκέτσε κάνοντας προσωρινά το 3-0 που ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 1-3

Ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση για την Ντόρτμουντ η οποία δεν… μάσησε ούτε στην «Αλιάντς Αρένα», όπου πέρασε νικηφόρα με 3-1. Ο Μπάριος έβαλε μπροστά στο σκορ τους «κιτρινόμαυρους», με τον Γκόμεζ να ισοφαρίζει γρήγορα. Ωστόσο τα τέρματα των Σαχίν και Χιούμελς διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 που έδωσε πανηγυρικό τόνο στη Ντόρτμουντ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 2-0

Ντέρμπι δεν μπορεί να θεωρηθεί το συγκεκριμένο για τη Ντόρτμουντ, ωστόσο ήθελε τη νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο. Έτσι αυτή ήρθε από το πρώτο ημίχρονο με τα τέρματα των Μπάριος και Λεβαντόφσκι, δίνοντας το έναυσμα στους φίλους της ομάδας για να ανοίξουν τις… σαμπάνιες και τις μπύρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα