Ο μονόδρομος και η …γεύση του λέιζερ

Το final 4 της Πόλης μας άφησε …χρόνους και θα μείνει στην ιστορία για τόσο την πρωτοφανή σφαγή του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό, όσο και το πρωτοφανή άθλο του Ολυμπιακού στον τελικό της διοργάνωσης.

Τα καθέκαστα στην Τουρκία θα μας δίνουν …τροφή για σκέψεις και συζητήσεις μέχρι τις 10 το βράδυ της Πέμπτης, μετά αρχίζει το ελληνικό «πάρτι». Το ευχολόγιο παραμένει αναλλοίωτο καθώς δεν υπάρχει άνθρωπος που να

μη θέλει να τελειώσουν όλα φυσιολογικά. Μπορεί ν’ ακούγεται ουτοπικό, ωστόσο, αποτελεί μονόδρομο. Εάν δεν κυλήσουν όλα ομαλά στους τελικούς, τότε πολύ φοβάμαι πως οι συνέπειες στις ομάδες θα είναι εξοντωτικές. Και αυτό ισχύει απ΄ όποια μεριά του νομίσματος και αν το δει κανείς. Τόσο εσωτερικά των συλλόγων, όσο και εξωτερικά, κάτι που πρέπει να σκεφτούν ιδιαιτέρως σοβαρά όσοι πάνε με …ορεξούλες για παρατράγουδα, είτε στο ένα γήπεδο, είτε στο άλλο.

Πηγαίνοντας στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Για πρώτη φορά σε μια σειρά τελικών ο Ολυμπιακός μπαίνει στην αρένα, έχοντας ψυχολογικό προβάδισμα έναντι του Παναθηναϊκού. Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» έχουν …σκυλιάσει και θέλουν να υπενθυμίσουν στους Πειραιώτες, ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό.

Αν μη τι άλλο ο Ζοτς και οι συνεργάτες του προσπαθούν σε χρόνο dt να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή ψυχολογικά ανάταση, ωστόσο, τ’ αποτελέσματα θα φανούν στο παρκέ. Το πρώτο ματς της σειράς, πολλοί το χαρακτηρίζουν συνήθως ως το «κλειδί». Φέτος αυτό φαίνεται να ισχύει και με το παραπάνω, μιας και οι «πράσινοι» θέλουν να στείλουν με το «καλημέρα» ένα μήνυμα που θ’ αλλάξει άρδην τις ισορροπίες.

Τα ερωτήματα που πλανώνται πάνω από το παρκέ του ΣΕΦ και του ΟΑΚΑ είναι πολλά. Θ΄ αντέξουν οι άπειροι «ερυθρόλευκοι» να διαχειριστούν τόσα πολλά …καρπούζια που βρέθηκαν στις μασχάλες τους; Θ’ αντέξουν οι κουρασμένοι ψυχολογικά και σωματικά «πράσινοι» ν΄ αντιδράσουν σε συνεχόμενα ματς υψηλότατου ρυθμού; Προσωπικά, θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός δε χάνει το Πρωτάθλημα αν βρει σημαντικές βοήθειες από τον πάγκο του. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

ΥΓ: Περιθωριοποιήστε όλους αυτούς που …ματώνουν τις ομάδες με τη βλακεία τους. Ήρθε η ώρα κάποιοι να δοκιμάσουν, παραδείγματος χάρη, τι …γεύση έχει το λέιζερ που χρησιμοποιούν τιμωρώντας την ίδια τους την ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα