Νίκησε ο Άγιαξ, άρεσε ο Ιωνικός

Το πρώτο του φιλικό έδωσε την Κυριακή (23/10) με τον Άγιαξ Ταύρου ο Ιωνικός, όπου γνώρισε την ήττα με 1-0, αλλά άφησε υποσχέσεις.

Εξάλλου, η ομάδα του Ταύρου είναι σαφώς πιο έτοιμοι και το αποτέλεσμα θεωρείται φυσιολογικό, αν και οι «κυανόλευκοι» δικαιούνταν τουλάχιστον την ισοπαλία..

Ο Νίκος Μαρωνίτης έχοντας και σημαντικές απουσίες, παρέταξε την ομάδα αρκετά επιθετικά με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο να περιορίσει την ομάδα του Ταύρου σε παθητικό ρόλο. Ο Ιωνικός είχε ευκαιρίες για γκολ,

που ωστόσο δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι προπονητές των δυο ομάδων, προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής, σε όλους τους παίκτες τους. Έτσι έπεσε αισθητά ο ρυθμός του αγώνα, ενώ οι παίκτες του Άγιαξ πατούσαν καλύτερα μέσα στο γήπεδο, καθώς είναι σαφώς πιο έτοιμοι.
Το γκολ της αναμέτρησης για τους «ερυθρόλευκους» προήλθε έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Προβληματισμό ωστόσο προκάλεσε η κακίστη ποιότητα του αγωνιστικού χώρου, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να παίζουν σαφώς πιο συντηρητικά μην θέλοντας να ρισκάρουν με το φόβο κάποιου τραυματισμού να ελλοχεύει. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του δημάρχου, οι εργασίες βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου, θα ξεκινήσουν άμεσα.

Τέλος, περισσότεροι από 500 φίλαθλοι βρεθήκαν στο γήπεδο της Νεάπολης και παρακολούθησαν το παιχνίδι του Ιωνικού, έπειτα από δέκα περίπου μήνες καθώς το γήπεδο ήταν κλειστό. Με την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν έδωσαν μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει στο φετινό πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα