Η δικτατορία και η δημοκρατία των ηλιθίων

19:16 7/2/2012 - Πηγή: OnSports

Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο και ο καθένας στο τέλος παίρνει ότι του αξίζει.

Σε κοινωνικό επίπεδο, βιώνουμε μία κατάσταση ακραία και προσπαθούμε να κατανοήσουμε απλά αν το όλο σκηνικό είναι στημένοι για να τρομοκρατηθούμε ή απλά θα πρέπει να χάσουμε ότι με κόπο κατακτήθηκε στο παρελθόν ως κοινωνία για να πληρώσουμε τις αμαρτίες των πολιτικών και της νοοτροπίας μας που τους έθρεψε.

Ελπίζεις, πως σε τούτη την περίοδο, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γίνουμε άνθρωποι. Να παρατήσουμε τις έξτρα ανάγκες που μας δημιουργήθηκαν και να κοιτάξουμε την ουσία. Αλλά όσο περνάει ο καιρός,

διαπιστώνεις πως βρίσκεσαι σε μία χώρα που παθαίνει ακριβώς ότι της αξίζει γιατί ο λαός της σε μεγάλο ποσοστό είναι άξεστος.

Η κλισέ ατάκα «το ποδόσφαιρο είναι η μικρογραφία της κοινωνίας» βρίσκει πλέον απόλυτη εφαρμογή της στην εποχή μας. Την ώρα που ένας οπαδός λιμοκτονεί, υιοθετεί πρακτικές του προέδρου της ομάδας του, οι οποίες αποτελούν τη βασική αιτία που δεν έχει να φάει. Η αλαζονεία των μετρίων, των ελάχιστων, η δικτατορία των ηλιθίων.

Πόσο να αντέξεις να συναναστραφείς με έναν βλάκα; Για ποιον λόγο να προσπαθήσεις να του δώσεις να καταλάβει όταν δεν έχει αυτή την ικανότητα; Απλά είσαι υποχρεωμένος να υπομείνεις στη δικτατορία που επιβάλει. Αλλιώς πρέπει να τον σκοτώσεις.

Η δικτατορία των ηλιθίων εμφανίζεται και σε άλλα κομμάτια του ποδοσφαίρου. Στον ΠΑΟΚ για παράδειγμα, υπάρχει πλέον η Τούμπα. Το φάντασμα του γηπέδου που μας έκανε να νιώσουμε ΠΑΟΚ από τη πρώτη μέρα που πατήσαμε τα τσιμέντα της.

Πριν από λίγα χρόνια, ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τους οργανωμένους του στο τέλος της παρουσίας αστυνομίας στη θύρα 4. Μία κίνηση, που όσοι ζήσαμε τις πρακτικές της αστυνομίας μέχρι τότε, εκθειάσαμε.

Τέσσερα χρόνια μετά, η Τούμπα έχει γίνει άσυλο ηλιθίων. Το καταγράφει πανέξυπνα η ίδια η ΘΥΡΑ 4, ο σύνδεσμος, στο κείμενο που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της με αφορμή τον αγώνα που πέρασε. «Τέλος, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε κάτι εξωαγωνιστικό. Κατανοούμε εν μέρει τα προσωπικά προβλήματα όλων. Οι εποχές είναι δύσκολες σε όλα τα επίπεδα και τα οικονομικά, εργασιακά ή συναισθηματικά ζητήματα του καθένα μπορεί να βρίσκονται σε οριακό σημείο. Αυτό που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε δυστυχώς, είναι πού στο διάολο βρήκανε γραμμένο οι σουρωμένοι από αλκοόλ ή από βλακεία περίεργοι, ότι η Τούμπα είναι άσυλο ηλιθιότητας! Η Τούμπα είναι χώρος λατρείας του ΠΑΟΚ και σαν τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται. Απαγορεύονται εντός της άτομα που ζημιώνουν το σύλλογο με τις πρακτικές τους, και ακόμα περισσότερο άτομα που βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή συνοπαδών τους (βλέπε το συμβάν με το Μ@Λ@Κ@ που έριξε τη φωτοβολίδα στη Θύρα 8 και άλλα δεκάδες συμβάντα στα οποία πιθανόν να μην έχει δοθεί η ανάλογη βάση). Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για τον κόσμο που πηγαίνει στο γήπεδο, που αγαπάει και στηρίζει τον ΠΑΟΚ με κάθε τρόπο, και πρέπει να βρεθεί σύντομα λύση» αναφέρει η ΘΥΡΑ 4 στο κείμενό της, κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως δεν αγανάκτησαν με τη

Keywords
Τυχαία Θέματα