Γίνεται της… ανατροπής με την Γεωργία

Η Εθνική Ελλάδας σε επτά αναμετρήσεις με τους Γεωργιανούς έχει νικήσει έξι φορές, τις τέσσερις ανατρέποντας το σκορ αφού βρισκόταν πίσω στο σκορ.

Επτά φορές, από το 1996 και το φιλικό στα Γιάννινα, έχει αναμετρηθεί μέχρι σήμερα με την Γεωργία η Εθνική ομάδα της Ελλάδας και δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα. Το αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι στις τέσσερις από τις έξι νίκες, μοναδική ισοπαλία ήταν αυτή στον πρώτο γύρο των προκριματικών που τερμάτισε πρώτο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χθες, η «γαλανόλευκη» έχει κάνει ανατροπή.

Έργο Ντέμη…

Η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων έγινε στις 8 Μαΐου 1996 στο Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων, «Οι Ζωσιμάδες», και ήταν ένα φιλικό παιχνίδι. Οι Γεωργιανοί κατάφεραν αρχικά να «παγώσουν» τους 15000 φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο, αφού στο 15’ με τον Γκογκριτσιάνι άνοιξαν το σκορ, όμως δύο γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη στο 58’ και το 87’ ανέτρεψαν την κατάσταση και χάρισαν την νίκη στην Εθνική.

Η δεύτερη φορά που βρήκε η Ελλάδα την Γεωργία στο δρόμο της, ήταν διαφορετική. Για τα προκριματικά του Euro 2000 στις 14 Οκτωβρίου 1998, οι Μαχλάς, Λυμπερόπουλος και Ουζουνίδης σκόραραν στο εύκολο 3-0 για την «γαλανόλευκη» στο ΟΑΚΑ.

Με την ψυχή στο στόμα…

Για την ίδια προκριματική φάση, στις 5 Ιουνίου 1999 στο «Μπορίς Παϊχάντζε» της Τιφλίδας παρουσία 7400 Γεωργιανών, ο Τιμούρ Κετσπάγια στο 54’ έβαζε μπροστά την Γεωργία στο σκορ και σε μεγάλους μπελάδες την Εθνική ομάδα. Τελικά, με γκολ του Κώστα Φρατζέσκου στο 85’ και του Νίκου Μαχλά στις καθυστερήσεις, η Εθνική απέδρασε με τη νίκη (2-1) για ένα ακόμα παιχνίδι κόντρα στους Γεωργιανούς.

Περίπου ίδιο σκηνικό πήγε να διαμορφωθεί και επτά χρόνια αργότερα. Στις 26 Μαρτίου 2005 στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2006 οι Γεωργιανοί άνοιξαν το σκορ με τον Ασατιάνι στο 22’ να ξεσηκώνει τους 25000 θεατές στο «Μικαΐλ Μέσκι» στην Τιφλίδα, γήπεδο που ήρθε η χθεσινή μεγάλη νίκη. Ωστόσο οι Καψής (43’), Βρύζας (45’) και Γιαννακόπουλος (53’) διαμόρφωσαν το 3-1 για την Ελλάδα.

Μία ισοπαλία, μία νίκη με ανατροπή

Ακολούθησε μια εύκολη νίκη στη ρεβάνς εκείνου του 3-1, με το γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου να είναι αρκετό στις 12 Οκτωβρίου 2005 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ η επόμενη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες, ήταν στον πρώτο γύρο των προκριματικών για το Euro 2012. Οι Γεωργιανοί, ξανά στο φαληρικό γήπεδο στις 3 Σεπτεμβρίου 2010, προηγήθηκαν στο 3’ με τον Ιασβίλι, αλλά ο Σπυρόπουλος στο 72’ του αγώνα έσωσε την πατρίδα.

Χθες, στήθηκε ένα ακόμα σκηνικό ανατροπής για την Εθνική μας ομάδας όταν στο 18’ η ομάδα του Κετσπάγια πήρε «κεφάλι» στο σκορ με το γκολ του Ταργκαμάντζε στο 18’. Οι Φωτάκης (79’) και Χαριστέας (85’) είχαν όμως άλλη άποψη και χάρισαν μια ακόμα νίκη στην Εθνική Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα