Εθνική Ελλάδας γεια σου!

Επειδή τις τελευταίες ημέρες διαβάζω και ακούω διάφορα για την επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας με την μαθηματική της πλέον πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012 το ερχόμενο καλοκαίρι, το μυστικό είναι ένα: Οι κληρώσεις των ομίλων που μας οδηγούν στα τελικά των μεγάλων διοργανώσεων!

Επειδή τις τελευταίες ημέρες διαβάζω και ακούω διάφορα για την επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας με την μαθηματική της πλέον πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012 το ερχόμενο καλοκαίρι,

το μυστικό είναι ένα: Οι κληρώσεις των ομίλων που μας οδηγούν στα τελικά των μεγάλων διοργανώσεων!

Εκεί είναι το θέμα... γιατί όπως θα θυμάστε τουλάχιστον εσείς που ασχολείστε περισσότερο, όταν είχε γίνει η κλήρωση για τα προκριματικά αυτού του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όλοι λέγαμε ότι με τέτοια κλήρωση θα ήταν «αυτοκτονία», αν δεν πηγαίναμε στα τελικά!

Όπως το ίδιο λέγαμε και όταν είχε γίνει η κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου του 2010, αλλά και για το Ευρωπαϊκό του 2008! Και έτσι είναι... Μπορεί να μην έχουμε γίνει η ποδοσφαιρική υπερδύναμη του κόσμου, αλλά το δίκαιο σκεπτικό της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ μας φέρνει κάθε φορά τουλάχιστον στα προκριματικά αντιπάλους που είναι είτε κατώτεροι από εμάς, είτε στα μέτρα μας!

Το ίδιο φυσικά έχει συμβεί και με τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 στην Βραζιλία , όπου και εκεί με Σλοβακία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία και Λιχτενστάιν για να αποκλειστούμε θα πρέπει να μην κατέβουμε να παίξουμε!

Φυσικά για να φτάσουμε να έχουμε, επαναλαμβάνω ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ, τις κληρώσεις αυτές από το 2004 και μετά ιδρώσαμε πάρα πολύ! Με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εκείνη την χρονιά, αλλά και την μετέπειτα πορεία μας από την μία ο Ότο Ρεχάγκελ και από την άλλη όλοι οι διεθνείς παλαιοί και νέοι κατάφεραν να μπολιάσουν και να μπολιαστούν από την ψυχολογία του νικητή! Την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή που παίζει σε μεγάλη ομάδα και ξέρει ότι όσο κακός και να είναι, στο τέλος θα κερδίσει!

Ο Σάντος λοιπόν τι έκανε; Πήρε από το χέρι αυτή την ομάδα και ουσιαστικά ακολούθησε το δόγμα Ρεχάγκελ με μικρές αλλαγές σε πρόσωπα και καταστάσεις. Άλλωστε, θα ήταν και χαζός σε μία χώρα όπως η Ελλάδα χωρίς την ποδοσφαιρική σχολή και παιδεία, άλλων ευρωπαϊκών χωρών, να προσπαθούσε με ένα «ραβδί» να αλλάξει τα πάντα και να μας κάνει...Ισπανία!

Η Ελλάδα θα είναι και πάλι παρούσα σε μία μεγάλη διοργάνωση, όπως θα είναι και στο Μουντιάλ του 2014, όπως θα είναι και στο επόμενο Ευρωπαϊκό από την στιγμή που οι ομάδες θα γίνουν 24 και έτσι έστω και για λίγο μπορούμε να ξεφεύγουμε και γιατί όχι να ονειρευόμαστε νέα Πορτογαλία!

Εθνική Ελλάδας γεια σου και μπράβο σου!

Keywords
Τυχαία Θέματα