Έχεις λάθος μίστερ…

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα 16 βαθμούς μπροστά από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο (ουσιαστικά 19 αν αναλογιστεί κανείς την αφαίρεση 3 βαθμών). Δηλαδή, από τις ομάδες που είναι στην 3η και 4η θέση. Αντίστοιχα, η διαφορά από την ΑΕΚ είναι στους 18. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα

δήλωσε πως είναι άδικο να παίξει το «τριφύλλι» στα πλέι οφ, απ’ τη στιγμή που μεταξύ των «πράσινων» και των άλλων τριών υπάρχει… το χάος.

Πρακτικά έχει δίκιο ο τεχνικός του Παναθηναϊκού. Ουσιαστικά, όμως, διαφωνούμε κάθετα μαζί του. Όχι φυσικά για να υπερασπιστούμε το πρωτάθλημα και την δομή του (μακριά από μας γι’ αυτό το πρωτάθλημα). Απλά, θα ήταν άδικο να τελείωνε έτσι η σεζόν γι’ αυτή την ομάδα. Θα ήταν άδικο να μην υπάρξει η ευκαιρία να χειροκροτηθούν αυτά τα παιδιά. Δόξα τω θεώ λοιπόν, υπάρχουν άλλες έξι αναμετρήσεις. Στις οποίες ο κόσμος θα μπορέσει να δώσει το παρών. Για να πει το δικό του ευχαριστώ σε αυτά τα παιδιά και στο τεχνικό τιμ. Επειδή στην ιστορία του «τριφυλλιού» δεν υπήρξαν δυσκολότερες συνθήκες. Τόσο μέσα στην ομάδα (διοικητικά, οικονομικά προβλήματα) όσο και εκτός (διαιτησίες, θεσμικά όργανα, έχθρα με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι «πράσινοι»).

Συν τοις άλλοις, για την ψυχολογία των ίδιων των οπαδών, θα ήταν άδικο να μην διεξαχθούν τα πλέι οφ. Πολύ απλά, την δεδομένη χρονική στιγμή ο αγωνιστικός χώρος και η προσπάθεια του ποδοσφαιρικού τμήματος, είναι το μόνο κομμάτι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που αποπνέει υγεία. Είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο χαμογελά ο κόσμος, που έχει να σκεφτεί χίλια δυο πράγματα, πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το «τριφύλλι».

Με όλο το σεβασμό λοιπόν, θα ήταν κρίμα να τελείωνε έτσι… κρύα η σεζόν. Στα ματς που ακολουθούν, επιβάλλεται να βιώσει αυτή η ομάδα την αγάπη που της αξίζει, ξεχωρίζοντάς την από το διοικητικό μπάχαλο και τα άδεια ταμεία.

Επίσης, ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και το τεχνικό τιμ που κράτησαν πεντακάθαρο το κούτελο τους! Για πολλοστή φορά, ο Παναθηναϊκός δεν… χάρισε κάστανα σε κανέναν. Οκ, ο Παναιτωλικός είχε ούτως ή άλλως δύσκολο έργο, καθώς έπρεπε να υπάρξει συνδυασμός αποτελεσμάτων για να σωθεί, όμως ακόμη κι αν αυτά έρχονταν, οι «πράσινοι» θα τους είχαν δείξει πως τέτοιου είδους… δώρα είναι «προνόμιο» άλλων και όχι του «τριφυλλιού». Σε ένα πρωτάθλημα που έγινε… μπάχαλο μετά από συγκεκριμένα αποτελέσματα, ο Παναθηναϊκός δεν ενεπλάκη πουθενά. Έμεινε «καθαρός», έμεινε μάγκας και συνεχίζει να έχει ψηλά το κεφάλι. Και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και βάζοντας τέσσερα γκολ.

Το θέμα είναι να δοθεί επιτέλους μια λύση στα τεράστια προβλήματα. Επειδή όσο και να χαιρόμαστε με την ίδια την ομάδα, με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ, δεν αφήνουν κανέναν να ησυχάσει όλα τα υπόλοιπα. Ας αποτελέσει το ποδοσφαιρικό τμήμα σηματοδότη για όλους όσους έχουν τις τύχες της ΠΑΕ στα χέρια τους και το μόνο που κάνουν μέχρι τώρα, είναι να… πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα