Τα δώρα της Μαρίας

Οι 12 άνδρες του ζωδιακού επισκέπτονται την Μαρία που γιορτάζει.

Δεκαπενταύγουστος σήμερα και σε κάθε σπίτι, δουλειά ή παρέα υπάρχει και μια μικρή ή μεγάλη Μαρία, Μαίρη, Μαριώ, Μάρω, Μαρί, Μάρα. Η Μαρία η άσχημη, η Μαρία με τα κίτρινα, η Μαρία η Πενταγιώτισσα και η Μαρία των Βράχων...

Πάντως, η υποθετική Μαρία της ιστορίας μας είναι ψηλή μελαχρινή με γαλανά μάτια πλούσια τα ελέη και -το σημαντικό- ελεύθερη, ενώ φέρει και ένα τίτλο καλλιστείων Μις Face of Zodiac. Είναι δηλαδή

αυτό που λέμε «κόμματος» και το να πολιορκείται από τα αρσενικά είναι μάλλον φυσικό επακόλουθο.

Ανήμερα λοιπόν της εορτής της, οι 12 μνηστήρες του ζωδιακού την επισκέπτονται και εναποθέτουν στην ποδιά της τα δώρα τους, ευελπιστώντας στο ...καλύτερο! Το ραντεβού είναι για τις εννιά το βράδυ και όπως συμβαίνει συχνά κάποιοι πήγαν νωρίτερα κι άλλοι αργότερα.

Γύρω στις οκτώ φτάνει ο Κριός που θέλοντας να είναι αυτός που θα κόψει πρώτος την κορδέλα της έναρξης της γιορτής, πηγαίνει μια ώρα νωρίτερα. Χτυπά το κουδούνι βιαστικά, ενώ έχει σχεδόν κολλήσει στην πόρτα. Η Μαρία που μάλλον βρίσκεται στο μπάνιο καθυστερεί και ο Κριός αρχίζει να κτυπά την πόρτα με το κεφάλι.

-Εεεε... Εσείς εκεί μέσα, κουφοί είστε;

Με το άνοιγμα της πόρτας ορμά μέσα, σχεδόν πέφτει επάνω της και με ύφος κατακτητή λέει στην αλαφιασμένη εορτάζουσα:

Να σε χαιρόμαστε! εννοώντας μόνο και αποκλειστικά τον εαυτό του. Για δώρο έχει πάρει ένα μοναδικό κουζινομάχαιρο, σκαλισμένο με παραστάσεις από το Κάμα Σούτρα. Ξετυλίγει τη συσκευασία μόνος του αναφωνώντας:

-Δεν είναι καταπληκτικό;

Δεύτερος, στις εννιά παρά τέταρτο, έρχεται ο Σκορπιός που θέλει να κατοπτεύσει το έδαφος για στήσει έγκαιρα το παρατηρητήριο του. Το δώρο του είναι ένα ομοίωμα του Δούρειου ίππου, που μέσα του έχει ένα σετ καυτά εσώρουχα. Κοντοστέκεται έξω από την πόρτα, τεντώνοντας τα αυτιά του για να ακούσει αν και ποιός έχει έρθει. Ύστερα κτυπά το κουδούνι συνθηματικά: Παύλα, τελεία, τελεία, παύλα, που σημαίνει «Χ», το σύμβολο του αγνώστου στα μαθηματικά. Μόλις ανοίγει η πόρτα βλέπει δίπλα στην Μαρία τον Κριό, που έτρεξε κι αυτός για να ανοίξει.

Με γεια τον μπάτλερ, της λέει με νόημα κλείνοντας το μάτι. Και συνεχίζει χαμηλόφωνα, σχεδόν εχέμυθα:

-Χρόνια πολλά, αν και κανονικά έπρεπε να γιορτάζεις τον Νοέμβριο με τις παρθένες! Η Μαρία κοκκινίζει αλλά χασκογελάει ευχαριστημένη που κάποιος «την είπε» στον Κριό, το ίδιο κι ο Σκορπιός που μέσα του θριαμβολογεί: «Yeah, 1-0»...

Μετά πέντε λεπτά καταφθάνει και ο Καρκίνος φορτωμένος με ταπεράκια και ταψιά, τίγκα στα κεφτεδάκια και τις πίτες. Δίπλα του η ευτραφής grande mama, με καπελαδούρα και βεντάλια. Και φυσικά, μόλις ανοίγει η πόρτα εκείνη προφταίνει να ευχηθεί πρώτη:

-Να σε χαιρόμαστε κορίτσι μου και του χρόνου με ένα καλό παλικάρι! Άντε πες κι εσύ κάτι, συμπληρώνει, σκουντώντας τον υιό.

-Εεε... χρόνια πολλά Μαρία, ό,τι επιθυμείς: Τα μάτια σου να λάμπουν πάντα όπως τώρα από χαρά, λέει, ενώ ταυτόχρονα κοιτάει καμιά

Keywords
Τυχαία Θέματα