Υπερφαγία: Tips για να αποφύγουμε την συνήθεια που μας κρατάει μακριά από το σώμα των ονείρων μας

Για να τρώμε μόνο όσο χρειαζόμαστε

Ο άνθρωπος πρέπει να τρώει μόνο όσο πεινάει και, αφού χορτάσει να σταματάει. Μπορεί αυτή η απλή διαπίστωση να είναι απολύτως λογική αλλά, πολλές φορές, είναι και δύσκολο να την ακολουθήσουμε. Όχι μόνο είναι απόλαυση το φαγητό, αλλά πολλές φορές το μέγεθος των μερίδων -ειδικά όταν τρώμε έξω- είναι υπερβολικά μεγάλο, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην συνειδητοποιούμε ότι, στην πραγματικότητα, τρώμε πολύ περισσότερο από αυτό που χρειαζόμαστε. Υπάρχουν, όμως, tips, που θα μας βοηθήσουν να

αποφύγουμε την υπερφαγία.

1) Ευχαριστηθείτε τις πρώτες μπουκιές
Οι πρώτες στιγμές που βάζουμε το φαγητό στο στόμα μας είναι οι πιο απολαυστικές, αφού τα αισθητήρια της γεύσης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Παίρνοντας τον χρόνο μας να τις ευχαριστηθούμε μπορεί να μας αποτρέψει από το να φάμε περισσότερο αφότου έχει γεμίσει το στομάχι μας.


2) Φάτε όσο πιο αργά γίνεται
Μπορεί το στομάχι μας να έχει γεμίσει, αλλά ο εγκέφαλος να μην στέλνει το μήνυμα ότι έχουμε χορτάσει, μέχρι και 20 λεπτά αργότερα. Εάν δεν βιαστείτε και απολαύσετε την κάθε μπουκιά, θα μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ευκολότερα ότι το σώμα σας έχει ικανοποιηθεί. Καταναλώνοντας το φαγητό μας γρήγορα, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τρώμε πολύ περισσότερο απ' όσο χρειαζόμαστε, και να μην το συνειδητοποιούμε, παρά μόνο αφού έχουμε σκάσει.


3) Μην αφήνετε τίποτα να σας αποσπάσει την προσοχή
Όταν τρώτε, φροντίστε να κάνετε μόνο αυτό. Μην οδηγείτε/ βλέπετε τηλεόραση/ είστε online ταυτόχρονα, γιατί μπορεί να καταλήξετε να βάζετε, χωρίς δεύτερη σκέψη, φαγητό στο στόμα σας, αφού κάτι άλλο σας έχει αποσπάσει την προσοχή. Κάντε ένα διάλειμμα 20 λεπτών από ό,τι κάνετε και καθίστε να φάτε, ώστε να απολαύσετε κανονικά την εμπειρία του φαγητού.

Keywords
Τυχαία Θέματα