Πυραμίδα ηλικίας τουλάχιστον 3.000 χρόνων ανακαλύφθηκε στο Λούξορ της Αιγύπτου

Σε αξιωματούχο του Φαραώ Ράμσή ΙΙ φαίνεται ότι ανήκει η πυραμίδα που ανακαλύφθηκε κοντά στο Λούξορ της Νοτίου Αιγύπτου αρχαιολόγους του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και του Πανεπιστημίου της Λιέγης.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Αιγύπτιος υπουργός Αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, αναφέροντας με βάση τα ερείπια της πυραμίδας συμπεραίνουν πως είχε ύψος 15 μέτρα και πλάτος 12 μέτρα. Η πυραμίδα «ανήκε σε έναν

αξιωματούχο της Άνω και της Κάτω Αιγύπτου που ονομαζόταν Κχάι και εκτελούσε καθήκοντα, αντίστοιχα με αυτά του πρωθυπουργού, για 15 χρόνια επί της βασιλείας του φαραώ Ραμσή ΙΙ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αποστολής.

“Το μνημείο υπέστη μεγάλες καταστροφές από τον 7ο ως τον 8ο αιώνα, όταν μετατράπηκε σε ερημητήριο Κοπτών. Η ανακάλυψη αυτή έχει μεγάλη σημασία για τους αιγυπτιολόγους διότι ο αξιωματούχος Κάι αναφέρεται σε πολλά έγγραφα» καταλήγει η ανακοίνωση.

The post Πυραμίδα ηλικίας τουλάχιστον 3.000 χρόνων ανακαλύφθηκε στο Λούξορ της Αιγύπτου appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα