«Σύννεφα» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας την τάση που διαμορφώθηκε ήδη από χθες το βράδυ στη Wall Street και συνεχίστηκε το πρωί στα ασιατικά χρηματιστήρια. Το ντιμπέιτ μεταξύ των μελών της Fed για το εάν πρέπει να συνεχιστεί η επιθετική νομισματική πολιτική, όπως αποκαλύφθηκε απ’ τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης σε συνδυασμό με τη δήλωση του πρωθυπουργού της Κίνας για ανάγκη να μπει φρένο στο real estate της χώρας υπό τον κίνδυνο φούσκας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί 1,2%. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει απώλειες 1,3% ενώ DAX και CAC 40 σε Φρανκφούρτη και Παρίσι αντίστοιχα υποχωρούν 1,6%. Σημαντικές πιέσεις δέχονται επίσης ο IBEX 35 στη Μαδρίτη (-1,7%) και ο FTSE MIB στο Μιλάνο (-2,2%) λίγο πριν τις εκλογές στην Ιταλία. Το αποτέλεσμα των εκλογών προκαλεί αβεβαιότητα και εκνευρισμό στους επενδυτές καθώς πολλοί προδικάζουν ότι δεν θα υπάρχει η απαραίτητη πολιτική συναίνεση ώστε η χώρα να διατηρηθεί σε τροχιά προσαρμογής. Χαρακτηριστικό το χθεσινό άρθρο του Reuters που ανέφερε πως ανεξαρτήτων του αποτελέσματος οι πολιτικές δυνάμεις θα είναι εγκλωβισμένες στη συνέχεια και ότι τελικά …”η Ρώμη θα καεί”. Παράλληλα αρχίζει πάλι η συζήτηση για το εάν η Ισπανία θα επιτύχει τους στόχους του ελλείμματος, μετά τις χθεσινές δεσμεύσεις Ραχόι.

Όλα τα παραπάνω ασκούν σημαντικές πιέσεις και στο ευρώ, το οποίο υποχωρεί στην περιοχή του 1,32 έναντι του δολαρίου, σημειώνοντας πτώση 0,6%…

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

The post «Σύννεφα» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα