Νέοι μπελάδες για τον Πιστόριους: Τον εγκαταλείπουν οι χορηγοί του

Η κατηφόρα δεν έχει τέλος για τον Νοτιοαφρικανό χρυσό παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, αφού πλέον αγωνίζεται να αποφυλακιστεί με εγγύηση, ενώ βλέπει έναν έναν τους χορηγούς του να τον εγκαταλείπουν, με τη Νike να κάνει την αρχή.

Η αμερικανική εταιρία

αθλητικών ειδών Nike ανακοίνωσε ότι ανέστειλε το συμβόλαιο της με τον Πιστόριους, ωστόσο στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι «Πιστεύουμε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους δικαιούται μιας ορθής διεξαγωγής της δίκης και εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση από κοντά». Επίσης, χθες Τετάρτη, η γαλλική εταιρία καλλυντικών Clarins απέσυρε την διαφήμισή της με πρωταγωνιστή τον Πιστόριους.

Παράλληλα, η υπόθεση του Πιστόριους είναι πολύ πιο περίπλοκη απ’ ότι φαινόταν εξαρχής, αφού σήμερα γνωστοποιήθηκε ότι ο βασικός αστυνομικός ερευνητής Χίλτον Μπόθα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο επιθεωρητής Μπόθα ήταν επικεφαλής της έρευνας στην κατοικία του Πιστόριους, αμέσως μετά την δολοφονία τις Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο εκπρόσωπος της αστυνομίας διέψευσε την πληροφορία της εισαγγελίας ότι τον απομάκρυναν από την υπόθεση λόγω των κατηγοριών αυτών: «Προς το παρόν παραμένει στην υπόθεση. Δεν έχουν πάρει απόφαση απομάκρυνσής του», τόνισε ο Νέβιλ Μαλίλα, απορρίπτοντας την πληροφορία που μετέδωσε ραδιοφωνικός σταθμός ο οποίος επικαλείται εκπρόσωπο της εισαγγελίας.

Επιβεβαίωσε ωστόσο την πληροφορία ότι ο Μπόθα το 2009 πυροβόλησε επτά φορές εναντίον ταξί, προσπαθώντας να το σταματήσει, ενώ ήταν μεθυσμένος.

The post Νέοι μπελάδες για τον Πιστόριους: Τον εγκαταλείπουν οι χορηγοί του appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα