«Τρόϊκα… Ο δράκος του …παραμυθιού!»

email Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24

Ασφαλώς και η τρόϊκα είναι πραγματικός δράκος για την Ελλάδα και το λαό της, σίγουρα όσα μάς λέει δεν είναι παραμύθια, αλλά τρομακτικές …αγχόνες για τη ζωή και το μέλλον της χώρας μας!

Μέσω όμως της φοβερής και τρομερής τρόϊκας υπάρχουν πολλές «τρόϊκες εσωτερικού», που δεν διστάζουν να πλασάρουν «παραμύθια» για τις δήθεν επιταγές της, για να περάσουν οι ανομολόγητες επιθυμίες πολλών από τους πολιτικούς και οικονομικούς δυνάστες της χώρας!

Τελευταία «τρομοκρατική είδηση»

ότι η τρόϊκα πιέζει αφόρητα την Κυβέρνηση να συρρικνώσει στον ελάχιστο βαθμό την ΕΡΤ, τηλεόραση και ραδιόφωνο, αφού βέβαια κάποιοι φρόντισαν έντεχνα να την περιλάβουν στο «στενό Κράτος», αυτό δηλ. που έχει τεράστια ελλείμματα και χρωστάει αμύθητα ποσά σε ξένους…

Ας ρωτήσουμε όμως εμείς οι «αφελείς» πολίτες: 1. Η ΕΡΤ χρηματοδοτείται και με ποιο ποσό από το δημόσιο προϋπολογισμό; 2. Η ΕΡΤ σε ποιο ποσοστό συμβάλλει στο ετήσιο δημοσιονομικό έλλειμμα; 3. Η ΕΡΤ συμμετείχε ποτέ στη δημιουργία του αβάσταχτου χρέους της χώρας, πώς και γιατί;

Ας μπει κάποιος επαϊων να δώσει απάντηση με στοιχεία και αριθμούς στα ερωτήματα αυτά και κατόπιν βλέπουμε αν και πόσο πρέπει να συρρικνωθεί η ΕΡΤ!

Φυσικά ας μην μάς πουν ότι τα 4,25 ευρώ μηνιαίως που δίνει ο κόσμος για την ΕΡΤ, αποτελούν μια υποχρεωτική «φορολογική επιβάρυνση» απ’ την οποία πρέπει να απαλλαγούν ή ότι το ποσό αυτό αυξάνει κάπου το περιβόητο «μισθολογικό κόστος» και μειώνει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και προϊόντων της χώρας!

Είναι προφανές -καθώς από χρόνια εξυφαίνονταν σχέδια για συρρίκνωση της ΕΡΤ προς όφελος των ιδιωτικών ΜΜΕ- ότι τώρα η επίθεση (μετά την απόκρουση των σχεδίων Μόσιαλου) γίνεται μετωπική με χρήση κάθε δύναμης πυρός! Και η πρώτη κίνηση ήταν η βίαιη (ίσως και παράνομη) αφαίρεση μεγάλου ποσοστού των νομοθετημένων εσόδων για αλλότριους σκοπούς! Τώρα φαίνεται ότι μπαίνει για καλά η… μηχανή ισοπέδωσης -εκτός πολλών άλλων- και της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης; Γιατί τα «κοράκια» του ιδιωτικού τομέα θέλουν να επιπέσουν για να χορτάσουν, να αναπληρώσουν τα χαμένα κέρδη της πλαστής ευημερίας και της εύκολης χρηματοδότησης, με πολλά εκατομμύρια που έγιναν είτε …αέρας είτε καταθέσεις στα νησιά Καϋμάν και όχι επενδύσεις που εξυπηρετούσαν ρεαλιστικά επιχειρηματικά σχέδια!

Ας μην επιτρέψει σύσσωμος ο ελληνικός λαός να γίνει -εκτός πολλών άλλων τραγικών και άθλιων- και αυτό το έγκλημα, κι αυτό το ξεπούλημα εθνικού πλούτου και πολιτιστικής κληρονομιάς!

ΥΓ. Παρακαλώ μην αρχίσουν κάποιοι τις γνωστές επιθέσεις για «κρατικοδίαιτους τεμπέληδες», «χρυσοκάνθαρους», «ανάξιους ή ανίκανους» ή για «όργια, σκάνδαλα, σπατάλες» κ.λπ. Πολλά απ’ αυτά μπορεί να έχουν συμβεί ή να εξακολουθούν στην ΕΡΤ, πολλά τρωτά ή ξεπερασμένες απ’ την εποχή λειτουργικές πρακτικές ή νοοτροπίες να πρέπει ριζικά ν’ αλλάξουν κ.α. (άλλωστε τα γνώρισα από μέσα και συχνά αντιτάχθηκα σε πολλά απ’ αυτά, επί ζημία μου…), μα -ας το αντιληφθούν κάποιοι- η ανάγκη και απαίτηση γ

Keywords
Τυχαία Θέματα