Η Χρυσηίδα Δημουλίδου τηρεί «Τρεις υποσχέσεις»

Πόσο ριζωμένη βαθιά μπορεί να είναι μία υπόσχεση; Τι ρόλο παίζει η μοίρα στην τήρησή τους; «Οι τρεις υποσχέσεις» της συγγραφέως των best seller Χρυσηίδα Δημουλίδου ξεδιπλώνει ένα λογοτεχνικό «κουβάρι» για τη δέσμευση και τις αναπάντεχες ανατροπές.

20 Ιουλίου του 1974. Ημέρα «φονική» για τους Κύπριους. Είναι η ημέρα της εισβολής των τουρκικών δυνάμεων. Η μοίρα της ηρωίδας με το όνομα, Μυρτάλη, επέλεξε να έρθει στον κόσμο εκείνη τη μέρα στην Αμμόχωστο, την ημέρα της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο.

Οι

τρεις υποσχέσεις που έδωσε στον πατέρα της ήταν αυτό που κράτησε την ηρωίδα, Μυρτάλη και ρίζωσαν σαν γερό δέντρο στην καρδιά της.

Οι βομβαρδισμοί και η μυρωδιά του θανάτου ήταν αυτά που υποδέχτηκαν τον ερχομό της. Τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν έγιναν η αιτία να αφυπνιστεί αργότερα το χάρισμα της συγγραφής που κουβαλούσε μέσα της και σύντομα να γίνει η αγαπημένη συγγραφέας του αναγνωστικού κοινού.

Η Μυρτάλη τα έχει πλέον όλα. Φήμη, δόξα, πλούτη, έρωτα. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει, μέχρι που οι παρασκηνιακές κινήσεις κάποιων ανθρώπων που αγάπησε την οδηγούν στον όλεθρο και την απόγνωση.

Η ίδια βρίσκεται εγκλωβισμένη σ’ έναν εφιάλτη, που ως τότε πίστευε ότι μόνο η συγγραφική της πένα μπορούσε να εμπνευστεί. Οι τρεις υποσχέσεις, όμως, όρκος ιερός, είναι εκείνες που της δίνουν τη δύναμη να παλέψει. Γιατί το Βαρώσι είναι εκεί και την περιμένει…

Χρυσηίδα Δημουλίδου: στο δρόμο των best seller

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες και ζει στην Αθήνα. Υπήρξε αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία για σειρά ετών. Εμφανίστηκε στην ελληνική λογοτεχνία το Δεκέμβριο του 1997 και από τότε μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί δεκαοχτώ βιβλία της για ενηλίκους και τέσσερα παραμύθια για παιδιά.

Όλα της τα βιβλία έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Για το βιβλίο της «Μην πυροβολείτε τη νύφη» τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο Αναγνωστικού Κοινού στην Κύπρο, ενώ παράλληλα ήταν υποψήφια για το ίδιο βραβείο και στην Ελλάδα.

Το βιβλίο της «Τα δάκρυα του θεού» κυκλοφορεί επίσης στη Βραζιλία και την Τσεχία. Ήταν υποψήφια για το βραβείο «Γυναίκα της Xρονιάς 2010» του περιοδικού Life & Style για το βιβλίο της «Το σταυροδρόμι των ψυχών», ενώ ήταν επίσης υποψήφια για το ίδιο βραβείο το 2007 για το βιβλίο της «Το φιλί του Δράκου».

Πρόσφατα βραβεύτηκε για το σύνολο του έργου της από την πόλη των Σερρών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σεναρίου, γράφει σενάρια, στίχους, ποιήματα, και δημιουργεί πίνακες κολάζ.

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια με θέμα τη φιλοσοφία. Είναι φανατική φιλόζωη, οικολόγος και ακτιβίστρια, και θεωρεί ότι τα παιδιά είναι η μοναδική ελπίδα για ένα ειρηνικό αύριο, αρκεί να γαλουχηθούν σωστά.

Πληροφορίες: «Τρεις υποσχέσεις» της Χρυσηίδας Δημουλίδου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Πηγή: clickatlife.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα