Ρεν: Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, τα οποία όμως υποτιμώνται, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Νομισματικές και Οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC.

Παράλληλα, ο κ. Ρεν υπογράμμισε ότι η συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ αποτελεί σπατάλη χρόνου.

Ωστόσο, επίκεντρο της συνέντευξης απετέλεσε το ζήτημα

της Ισπανίας και η πιθανότητα υπαγωγής της Μαδρίτης σε πλήρες πρόγραμμα διάσωσης από τους εταίρους της στην ευρωζώνη, με τον κ. Ρεν να αφήνει να εννοηθεί πως τυχόν ισπανικό Μνημόνιο ενδέχεται να μην απαιτήσει την επιβολή περαιτέρω μέτρων από την πλευρά της ιβηρικής χώρας.

«Οι προϋποθέσεις σίγουρα θα βασίζονταν στις υπάρχουσες πολιτικές και προτάσεις. Αλλά οποιοδήποτε Μνημόνιο θα περιέχει πολύ συγκεκριμένους στόχους ενός τους πλαισίου των υπαρχόντων συστάσεων» είπε ο κ. Ρεν.

«Στην περίπτωση της Ισπανίας υπάρχει ένας πολύ καθαρός δρόμος δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει προταθεί και ήδη υπάρχει μία πολιτική ατζέντα για διαρθρωτική μεταρρύθμιση», συμπλήρωσε.

«Είναι πολύ σαφές το πλαίσιο, έτσι πρέπει πρώτα να υπάρξει αίτημα από το κράτος μέλος και στη συνέχεια το Eurogroup ή τα μέλη της ευρωζώνης από κοινού με την Κομισιόν και την ΕΚΤ – και κατά πως φαίνεται το ΔΝΤ – θα προσδιορίσουν τους πιο συγκεκριμένους όρους» κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα