«Ποιός έχει την καλύτερη λύση για την ΕΡΤ;»

Email Γιάννη Μαμουζέλου στο Enimerosi24

Απαντώ στο σχόλιο – ως συνεισφορά σε δημόσιο διάλογο, χωρίς οξύτητα και αντεγκλήσεις- ότι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγ. Καλφαγιάννης πήρε τα εύσημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο μείζον ζήτημα της ΕΡΤ.

Ωραία, ας πούμε ότι έτσι έγινε (Δεν το επιβεβαιώνω γιατί δεν ήμουν παρών στο στιγμιότυπο…). Επαναλαμβάνω

ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει και συμπαρίσταται ηθικά & πολιτικά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, έστω και με την πρόθεση ή σκοπιμότητα να αποσπάσει οφέλη. Νομίζω θεμιτό… Έστω ότι ο συνδικαλιστής της ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει συμμαχίες ή αναζητά στηρίγματα για να συνεχίσει την μάχη του ή ακόμη και ότι θέλει να προσχωρήσει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Πού το παράδοξο ή πρωτοφανές ή ανήθικο;

Πάμε όμως τώρα στο πρακτέο, στο ρεαλισμό… Έχει κανείς να προτείνει μια καλή λύση για την ΕΡΤ και το προσωπικό της που να γίνεται έστω πλειοψηφικά αποδεκτή από το μεγαλύτερο μέρος τους; Διασφαλίζει κανείς μια διάδοχη κατάσταση του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Οργανισμού της Ελλάδας και των πολιτών της (όχι της Κυβέρνησης ή των Κομμάτων) που διασφαλίζει βιωσιμότητα, ποιότητα, πλουραλισμό, διαφάνεια, εντιμότητα, χρηστή διοίκηση και ουσιαστική και αξιοκρατική αξιολόγηση του προσωπικού που θα εργασθεί σ’ αυτόν;

Προσωπικά δεν είδα και δεν έμαθα κάτι τέτοιο… Μόνο σχέδια στο πόδι μαθαίνω σχεδόν κάθε τρεις μέρες, δείγμα άλλωστε και του τρόπου σκέψης και πολιτικής συμπεριφοράς της Κυβέρνησης, που ολοένα και πρέπει να πείθει όλο και περισσότερους [παρά τα γκάλοπ..] για την σύγχυση, την αδυναμία, την ανικανότητά της να διαχειριστεί την κρίση και πολύ περισσότερο να χειριστεί το μέλλον της χώρας!

Αν λοιπόν αγαπητέ αναγώστη ή μάλλον αναγνώστρια (πρώην εργαζόμενη ή σωστότερα εν δυνάμει εργαζόμενη στην ΕΡΤ) εσείς ή άλλοι έχετε μια κάποια λύση (έστω και χωρίς βαρβάρους…) καλό θα ήταν να την προτείνετε μαζί με συγκεκριμένα «συν» και «πλην» που θα περιέχει για την ΕΡΤ και το προσωπικό της. Αλλά επιτρέψτε μου -με συμπάθεια- να σημειώσω πάλι ότι δεν πρέπει να είναι μια «λύση» του «ας μάς δώσουν ό,τι θέλουν κι ας προσλάβουν όσους θέλουν και για όσο θέλουν…»! Γιατί μια ακόμη ταφόπλακα θα πέσει πολύ βαριά….

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ

—————————————–
Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας σε Καλφαγιάννη: «Παναγιώτη κρατήστε, καλά το πάτε»!
—————————————–

Keywords
Τυχαία Θέματα