Σε πληρη δραση και σημερα ποε-οτα και δημοτικη αστυνομια...

18:08 15/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Μηχανοκίνητες πορείες στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν και σήμερα υπάλληλοι στους δήμους και δημοτικοί αστυνομικοί,...
κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους εν όψει της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου.
Η αστυνομία ανέκ οψε την πορεία των δημοτικών υπαλλήλων όταν επιχείρησαν να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Νωρίτερα, τόσο οι δημοτικοί υπάλληλοι, όσο και οι δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Εξωτερικών στη Βασ. Σοφίας, όπου αντιπροσωπεία των δεύτερων είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης
Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας Απόστολος Κόσσυβας είπε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον κ. Βενιζέλο ότι του ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό να αναγράφεται στο επίμαχο άρθρο του πολυνομοσχεδίου η λέξη διαθεσιμότητα.
«Για μας αποτελεί κόκκινη γραμμή, για μας σημαίνει απολύσεις και δεν κάνουμε πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Προηγήθηκε συνάντηση δημοτικών αστυνομικών με τον γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού. Οι διαδηλωτές έλαβαν δεσμεύσεις ότι θα απορροφηθούν σε υπουργεία και πως μεγάλο ποσοστό θα παραμείνει στους δήμους.
Από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, που κατέβηκε στη λεωφόρο Συγγρού και συνομίλησε με τους δημοτικούς αστυνομικούς, ξεκαθάρισε ότι όσοι προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ δεν επηρεάζονται από τα προωθούμενα μέτρα.
Ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί τους είχε και η Ντόρα Μπακογιάννη. «Εγώ, επειδή πήρα τους περισσότερους από σας, επί των ημερών μου, ξέρω πόσο πολύ αξίζετε. Άρα, δεν έχω καμία αμφιβολία γι΄αυτό. Ξέρω τα προσόντα σας, ξέρω τα πτυχία σας.. Κανείς δεν είπε ότι δεν αξίζετε. Εγώ πρώτη έχω βγει και τα έχω πει αυτά», τους είπε η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., η οποία διετέλεσε στο παρελθόν δήμαρχος Αθηναίων.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι ξεκίνησαν τη μοτοπορεία τους λίγο μετά τις 12:00 από την πλατεία Καραϊσκάκη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Μηχανοκίνητες πορείες πραγματοποιήθηκαν επίσης σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των συλλόγων - μελών της ΠΟΕ - ΟΤΑ στην Περιφέρεια.
Συνεχείς κινητοποιήσεις
Στις 20.00 η Ομοσπονδία συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες - μέλη της στην Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και συναυλία καλλιτεχνών.
Την Τρίτη η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου». Στις 20.30 οργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και ολονύχτια διαμαρτυρία.
Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ και πορεία στη Βουλή.
Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση όλων των αιρετών στο υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα. Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές του.
Συναντήσεις ΚΕΔΕ με αντιπρόεδρο και υπουργούς
Εν τω μεταξύ, κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα, αύριο και την Τετάρτη οι δήμοι, μετά από απόφαση των δημάρχων, ενώ αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι αντιρρήσεις της Αυτοδιοίκησης – όπως αυτές διατυπώθηκαν στην έκτακτη συνέλευση της Παρασκευής - στα προωθούμενα με το πολυνομοσχέδιο μέτρα, δηλ. κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, θέση σε διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων και διεύρυνση της επιτροπείας των δήμων μέσω του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας.
Συγκεκριμένα, αυτήν την ώρα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στο υπουργείο Εξωτερικών. Στη συνέχεια, στις 16.00, η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα έχει συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα